«Όπλο μας η συγκέντρωση»

[ads]

[ads]

Ο παίκτης – κλειδί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποκαλύπτεται στο Onsports και τονίζει πως η συγκέντρωση είναι το «Α» και το «Ω» στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς – Το… ψάρωμα που μας έκανε ο Ραντούλιτσα την ώρα της συνέντευξης!

[ads2]

Ήρθε το καλοκαίρι για να πλαισιώσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στη front line του Παναθηναϊκού. Με θητεία στο ΝΒΑ και με καλό Ευρωμπάσκετ, ο Όγκνιεν Κούζμιτς δίνει στους «πράσινους» του «Σάλε» όλα όσα ζητάει μέσα στο γήπεδο ο τεχνικός του «τριφυλλιού». Κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν παίκτης – κλειδί και έβγαλε κρίσιμες άμυνες, ενώ τελείωσε φάσεις που ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για να πάρει ο Παναθηναϊκός το momentum του αγώνα!

Μας… ψάρωσε ο Ραντούλιτσα!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, το Onsports τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια. Αρκετή ώρα μετά το τέλος του, νικηφόρου για τον Παναθηναϊκό, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κούζμιτς ήταν εμφανώς χαρούμενος, φεύγοντας μαζί με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που είχε… όρεξη για πλάκες. Ο «Ράντουλα» του Παναθηναϊκού μετά τις τρεις-τέσσερις πρώτες ερωτήσεις άρχισε να… φωνάζει «enough, we have to go». Μόνο που το ακούς αυτό, με τη φωνή του Σέρβου «γίγαντα» που περίμενε τον συνοδοιπόρο του στο «τριφύλλι» και την εθνική, η αλήθεια είναι ότι παγώνεις! Γυρνώντας, ωστόσο, βλέπεις τον… τεράστιο Ραντούλιτσα να χαμογελάει και να σου απαντάει πως έκανε πλάκα και να συνεχίσεις τη δουλειά σου!

1329581mesa

Τη συνεχίσαμε, λοιπόν, κι ο Όγκνιεν Κούζμιτς με τα λεγόμενά του έδειξε γιατί θεωρείται νο1 «εργαλείο» για τον φετινό Παναθηναϊκό. Μίλησε με εξαιρετική αφοσίωση για το πλάνο της ομάδας, το πόσο συγκεντρωμένοι πρέπει να είναι όλοι στην άμυνα για να πάρουν τις νίκες που θέλει ο Παναθηναϊκός και πόσο ψηλά στοχεύει φέτος το «τριφύλλι»! Τέλος, ο σέντερ του «εξάστερου» έστειλε και το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Όγκνιεν Κούζμιτς…

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας, θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη. Παίζοντας απέναντι στον Ολυμπιακό, το κίνητρο ήταν ακόμα μεγαλύτερο και είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, όμως, επιστρέψαμε και τους κερδίσαμε»!

Η άμυνα ήταν ένα βασικό «κλειδί» για να έρθει η νίκη;

«Σίγουρα! Στα περισσότερα παιχνίδια η άμυνα είναι το βασικότερο στοιχείο για να πάρεις τη νίκη. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτά με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα, για να «χτίσουμε» το παιχνίδι μας μέσα από αυτή».

Στόχος του Παναθηναϊκού φέτος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ή και μια μεγάλη πορεία στην Ευρωλίγκα;

«Σίγουρα έχουμε φιλοδοξίες και για την Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι που μπορούμε να φτάσουμε. Αν παίζουμε όπως έχουμε κάνει ως τώρα, με εξαίρεση ίσως τον αγώνα στη Ρωσία όπου δεν πήγαμε τόσο καλά, έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε πράγματα. Την Πέμπτη πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες, να κερδίσουμε την Καρσίγιακα για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα».

Κατά πόσο είναι σημαντική η προσήλωση στον στόχο σε αυτό το επίπεδο που αγωνίζεσαι;

«Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Αυτό κάνω κι εγώ σε κάθε παιχνίδι, έχω τη συγκέντρωσή μου στον αγώνα, αυτό βοηθάει πάρα πολύ κι εμένα και την ομάδα. Με βοηθάει για να δώσω αυτά που θέλει η ομάδα μέσα στο παρκέ από εμένα, το ίδιο κάνουν κι οι συμπαίκτες μου».

Πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή ενός σέντερ όταν έχει στο παρκέ γκαρντ σαν τον Καλάθη και τον Διαμαντίδη;

«Είναι πολύ πιο εύκολο όταν παίζεις με τέτοιους γκαρντ. Ειδικότερα με τον Διαμαντίδη, είναι ένας απίστευτος παίκτης, είναι ένας θρύλος και βλέπεις μέσα στο παρκέ το γιατί. Σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη…».

Κλείνοντας, πως σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ; Θες να πεις κάτι στον κόσμο της ομάδας;

«Είναι πολύ όμορφα όλα εδώ. Πιστεύω πως θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν και στο τέλος θα τους κάνουμε χαρούμενους»!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News