Αυτός είναι...

Αυτός είναι...

[ads]
[ads]

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Τζέιμς Φελντίν να έχει κι αυτός το δικό του μερίδιο στην «πράσινη» επιτυχία. Τι παίρνει και τι περιμένει από αυτόν ο Τζόρτζεβιτς.

[ads2]

Δύο ντέρμπι και δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό, σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ο οποίος έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά επίσης κόντρα στην κούραση και το τζετ λαγκ από τα ατελείωτα ταξίδια.
Εξάλλου, όπως δήλωσε με νόημα ο «Σάλε» μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ «δεν είχαμε χρόνο να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, παρά μόνο σε αεροπλάνα, αεροδρόμια και λεωφορεία»!

Κι όμως, παρά την ελλιπή προετοιμασία (μόλις μία προπόνηση κατέστη δυνατό να γίνει πριν το ντέρμπι, αφού η αποστολή επέστρεψε από το Κράσνονταρ τα ξημερώματα Κυριακής 18/10), αποστολή εξετελέσθη.

Ο… Δομινικανός Γκιούλιβερ

Κι επειδή έγινε λόγος για τα ατελείωτα ταξίδια, ένα από τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού στη νέα νίκη επί του «αιώνιου», ήταν ο πιο… πολυταξιδεμένος παίκτης του, ο Τζέιμς Φελντίν! Ο 27χρονος Δομινικανός έζησε τα «πράσινα» ταξίδια της προετοιμασίας (Κίνα και Ρωσία) και φυσικά το ταξίδι στο Κράσνονταρ, έχοντας νωρίτερα γυρίσει την υφήλιο!

Πέρυσι, τελείωσε τη σεζόν στην πορτορικανή Βακέρος Μπαγιαμόν. Εκεί πήγε μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την ιταλική Καντού, κατόπιν πήγε στην πατρίδα του, πήρε ανάσες και ενσωματώθηκε στην εθνική της χώρας του για τους Παναμερικανικούς Αγώνες, που έγιναν στο Μεξικό! Μετά το τουρνουά επέστρεψε στη Δομινικανή Δημοκρατία και από εκεί πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα, μέσω Μαϊάμι.

To… πήγαινε-έλα σαφέστατα τον κούρασε. Χαρακτηριστικό είναι το tweet που ανέβασε την 1η Οκτωβρίου: «Εχω βρεθεί σε 11 πόλεις/χώρες τους τελευταίους 4 μήνες… Ανυπομονώ να ξεπακετάρω επιτέλους και να βολευτώ στην Αθήνα»…

Παρά την κούραση πάντως, ο Φελντίν έχει καταφέρει να δώσει αρκετά στην παρέα του και να συμβάλλει κι αυτός στην επιτυχημένη (δύσκολη) εκκίνηση των Κυπελλούχων στις τρεις διοργανώσεις.

Ο διεθνής Δομινικανός γκαρντ με την θητεία σε Μπρεογκάν (β’ κατηγορία Ισπανίας), Φουενλαμπράδα, Καντού, καλείται φέτος να παίξει για πρώτη φορά όχι μόνο στη Euroleague, αλλά σε κορυφαίο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό. Στις 19/8 οι «πράσινοι» ανακοίνωναν την απόκτησή του, ούτως ώστε ως επιπλέον λύση να καλύψει το κενό του τραυματία Νίκου Παππά. Η ικανότητά του στο σουτ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (καλός χειρισμός της μπάλας, ταχύτητα, έκρηξη) αποτελούν όπλο στη διάθεση του Τζόρτζεβιτς.

Στα πρώτα ματς της σεζόν ο Φελντίν έχει βοηθήσει, είτε παίζοντας… εντός συστήματος, είτε εκτός, αφού έχει πάρει σουτ από το «μπλοκάκι», αλλά και επειδή έχει ακόμα τα κατάλοιπα από τη θητεία του σε ομάδες και διοργανώσεις μικρότερης δυναμικής. Αυτό παρατηρείται και σε περιπτώσεις όπου λόγω της ταχύτητας και του ενθουσιασμού του έχει… προτρέξει στον αιφνιδιασμό, χωρίς να αντιμετωπίσει μυαλωμένα και σκεπτόμενα (όπως θα έλεγε ο Αργύρης Πεδουλάκης) την κατάσταση.

Οσο περνά ο χρόνος, τόσο υπέρ του Φελντίν θα λειτουργεί, ώστε να μπει στα «καλούπια» που θέλει ο προπονητής του και να γίνει ακόμα πιο πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό, καθώς μέσω της ομαδικής λειτουργίας, θα βοηθά και θα βοηθιέται και ο ίδιος ο παίκτης, για να παίρνει τα σουτ που θέλει.

Η ουσία είναι πως αποτελεί αυτή τη στιγμή το τρίτο γκαρντ πίσω από Διαμαντίδη, Καλάθη, χωρίς «καθαρό» περιφερειακό πίσω του, καθώς στα «πιτς» βρίσκονται Μποχωρίδης και Παππάς, ενώ Λούντζης και ο επίσης τραυματίας Κόνιαρης δεν μπορούν να λογιστούν ακόμα μέρος του rotation του «Σάλε».

Οπερ σημαίνει πως οι ευθύνες είναι αυξημένες (δημιουργικές, εκτελεστικές, αλλά και αμυντικές αφού καλείται να πιέσει και να κλέψει μπάλες) για τον 27χρονο, ο οποίος ανταποκρίνεται μια χαρά.

Εξάλλου, πέραν των πεπραγμένων του, πιστώνεται και την ψυχραιμία που είχε στο φινάλε του ντέρμπι, όταν με το σκορ στο 71-69, κλήθηκε να αξιοποιήσει τις δύο βολές που κέρδισε, ώστε να μην τεθεί εν αμφιβόλω η «πράσινη» νίκη. Αποτέλεσμα; Εβαλε και τις δύο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Ο Φελντίν στον Παναθηναϊκό:

ΚΥΠΕΛΛΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 64-70 (14 πόντοι – 2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές – 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ – 1 κλέψιμο – 2 λάθη – 26′)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αρης – Παναθηναϊκός 70-76 (3 πόντοι – 0/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα – 1 ριμπάουντ -2 ασίστ – 3 λάθη – 24:50”)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-69 (12 πόντοι – 2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα – 1 ριμπάουντ – 1 ασίστ – 1 κόψιμο – 1 κλέψιμο – 4 κερδισμένα φάουλ – 1 λάθος – 25:16”)

EUROLEAGUE

Λοκομοτίβ Κουμπάν – Παναθηναϊκός 81-70 (9 πόντοι – 3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα – 2 ριμπάουντ – 2 ασίστ – 2 κλεψίματα – 2 λάθη – 28:45”)

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News