Κούπερ και Γκουίν... επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ

[ads]

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κράσνι (19:00) για την πρεμιέρα του Eurocup κι οι DJ Κούπερ & RT Γκουίν επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ.

[ads2]

Το γεγονός της ημέρας είναι η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η “Βασίλισσα” είναι έτοιμη για την πρεμιέρα του Eurocup, ωστόσο το ματς με την Κράσνι (19:00) είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για δύο αντιπάλους της «Ενωσης» που γυρίζουν σε γνώριμα λημέρια, έστω και σαν αντίπαλοι.

Αναφερόμαστε στους DJ Κούπερ και RT Γκουίν, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο παρελθόν, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, ανεξάρτητα αν ο ένας είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τον πρώτο, βέβαια, τον μάθαμε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος του είχε δώσει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (γενν. το 1990, ύψος 1.83μ.) φοίτησε σε καλό κολέγιο κι η αλήθεια είναι πως η παρουσία του στο Ohio ήταν αξιοπρόσεκτη. Η πόρτα του ΝΒΑ, όμως, δεν άνοιξε για τον Κούπερ κι ο ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος του επαγγελματικός σταθμός. Κι οι άνθρωποι που τον πίστεψαν δικαιώθηκαν, καθώς η παρουσία του Κούπερ στη Basket League ήταν άκρως θετική!

Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιρνε συνεχώς πολύ καλό βαθμό τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να μετακομίσει στη Ρωσία για λογαριασμό της Ενισέι, αφού πρώτα βρέθηκε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Αν και είχε συμφωνήσει προφορικά, την τελευταία στιγμή η μεταγραφή «ναυάγησε» και ο Κούπερ κατέληξε στη Ρωσία, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν μάλιστα, αναφέροντας μεταξύ άλλων που δόθηκε δανεικός από τους «πράσινους», κάτι που βεβαίως δεν ίσχυε.

Στη Ρωσία αύξησε κατά πολύ τον τραπεζικό του λογαριασμό κι όχι άδικα, αφού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, είχε διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο στο σκοράρισμα (11.2), ενώ έδωσε ρεσιτάλ και στα οργανωτικά του καθήκοντα, κυρίως στο κομμάτι των ασίτ. Ποιος μπορεί αν ξεχάσει το ματς που μοίρασε 23 τελικές πάσες ή εκείνο που έδωσε 18 ασίστ σε 21 λεπτά.

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Τα παραπάνω είναι τα… καλά του Κούπερ. Υπάρχει όμως κι ένα μελανό σημείο κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το ταλέντο του. Ο Κούπερ είναι πολύ καλός παίκτης κι αυτό δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Έχει, όμως, ένα θέμα με τον… πρωταθλητισμό. Κι αυτό φάνηκε στον Παναθηναϊκό. Δεν τα κατάφερε υπό την πίεση του αποτελέσματος και στο “Τριφύλλι” μέτρησε μόλις 3.6 πόντους κατά μέσο όρο!

Είχε έρθει για ν’ ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Basket League αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Βέβαια ο ίδιος είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει -κατά κάποιο τρόπο- τη θέση του, αφού λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί την εξαιρετική πρόταση της EA7 Μιλάνο, που αναζητούσε έναν γκαρντ για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Κούπερ, αν και αρχικά έδειξε θετικός, στην πορεία άλλαξε γνώμη και παρέμεινε στην… ηρεμία της Ενισέι με σαφώς λιγότερες απαιτήσεις.

Ο… ΤΡΙΠΟΝΤΑΚΙΑΣ ΓΚΟΥΙΝ

Ο Γκουίν είναι διαφορετική περίπτωση από τον Κούπερ. Αφενός ήρθε με λιγότερες προσδοκίες, συνεπώς η προσφορά του κρίνεται θετική, αφετέρου κατέκτησε Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό κι άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι.

Σαφέστατα και ο Γκουίν δεν ήταν για το επίπεδο του “Τριφυλλιού”, άλλωστε γι αυτό αποχώρησε άμεσα μετά το τέλος της σεζόν, ωστόσο είναι έμπειρος παίκτης (γενν. το 1981, ύψος 2.08μ.) που συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του και μάλιστα σε ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Γκουίν έπαιξε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Ασντόντ (11.5π., 41.8% στα τρίποντα) και πέρυσι βρέθηκε στην Τουρκία όπου με την Κόνιασπορ σημείωνε 10.5 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα τρίποντα να φτάνει το εκπληκτικό 49.3%!

Φέτος αγωνίζεται για λογαριασμό της Κράσνι κι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, για να θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αναμφισβήτητα το ταβάνι στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News