«Panathinaikos is back»!

diarkeias_300x250
Ο 27χρονος γκαρντ μιλάει στο SDNA για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και αποκαλύπτει ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο με πρωταγωνιστές τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τον Νικ Καλάθη.

Ο Τζέιμς Φελντέιν ξετρελάθηκε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού «γεμίζοντας» το κινητό του με βιντεάκια από την παρουσία τους πριν το ντέρμπι και την υποδοχή που επιφύλαξαν στους Πράσινους στο Divani Caravel μετά τη νίκη – πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Μιλώντας στο SDNA ο 27χρονος γκαρντ αποθεώνει Νικ Καλάθη και Δημήτρη Διαμαντίδη για την αμυντική προσήλωσή τους στο μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη, χαρακτηρίζει τη νίκη του Τριφυλλιού ως ξεκάθαρο «statement» και αποκαλύπτει τι έγινε σε ένα τάιμ άουτ ανάμεσα στον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τον Καλάθη, που μαρτυρά τη διαλλακτικότητα του σέρβου τεχνικού.

-Οι αγωνιστικές συνθήκες του πρώτου δικού σου ντέρμπι, καθώς και του πρώτου ντέρμπι της σεζόν, ήταν όπως τις περίμενες ή το είχες σκεφτεί διαφορετικά;

«Για να είμαι ειλικρινής ήξερα τι να περιμένω. Ηξερα πόσο πολύ οι συγκεκριμένες ομάδες θέλουν τη νίκη στα μεταξύ τους ντέρμπι. Ηξερα ότι οι άμυνες θα ήταν σκληρές και ότι θα χρειαζόταν τεράστια συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Και τώρα το συναίσθημα είναι υπέροχο. Να έχεις παίξει στην έδρα του Ολυμπιακού και να έχεις κατακτήσει τη νίκη, που σε οδηγεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ένα βήμα πιο κοντά στο τρόπαιο».

-Δυσκολευτήκατε να βρείτε τον ρυθμό σας παίζοντας σε άδειες κερκίδες;

«Προσωπικά, δεν το βλέπω έτσι. Εχω διαφορετική λογική. Σαφώς, είναι ωραίο να παίζεις με κόσμο, αλλά στα ταξίδια που κάναμε στην Κίνα και στη Ρωσία οι αγώνες που δώσαμε έγιναν μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους, επομένως ήταν για μας μια διδακτική εμπειρία για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Εχω ακούσει ότι σε αυτό το γήπεδο επικρατεί τρέλα όταν είναι γεμάτο, συνεπώς αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό κεκλεισμένων των θυρών, λειτούργησε υπέρ μας χωρίς αμφιβολία».

-Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ήταν εικόνα ομάδας, που επέμεινε στο πλάνο της και δικαιώθηκε. Τι ήταν αυτό που μέτρησε τελικά; 

«Ερχόμενοι να παίξουμε με τον Ολυμπιακό -όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό πρέπει να συμβαίνει απέναντι σε κάθε αντίπαλο- γνωρίζαμε ότι η μεγάλη δύναμή μας είναι η άμυνα. Εχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα 20 πόντους στη βραδιά τους. Τη μια φορά θα είμαι εγώ, την άλλη ο Νικ (Καλάθης), την άλλη ο Μίρο (Ραντούλιτσα). Η άμυνα, όμως, θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις νίκες, που χρειάζονται μέσα στη χρονιά. Και αυτή μας βοήθησε και στην έδρα του Ολυμπιακού, τον οποίο αντιμετωπίσαμε πολύ αποτελεσματικά στα πικ εντ ρολ και με το σερί που τρέξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο μπορέσαμε να ξεφύγουμε και να πάρουμε τη νίκη».

-Εδώ και μερικά λεπτά, παίζοντας το πρώτο ντέρμπι σου, αποτελείς και εσύ κομμάτι της αιώνιας αντιπαλότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού; Πώς είναι το συναίσθημα;

«Νιώθω απίστευτα γνωρίζοντας ότι με την απόδοσή μου βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει τον μεγαλύτερο αντίπαλό της και μάλιστα στο σπίτι του. Και χαίρομαι διπλά, γιατί εκατοντάδες οπαδοί μας θα μας περιμένουν τώρα στο ξενοδοχείο, για να δημιουργήσουν το πανδαιμόνιο που προκάλεσαν κατά την αναχώρηση της αποστολής για το ΣΕΦ. Οπου να ‘ναι, ετοιμάζομαι να ποστάρω βίντεο στο Instagram, αλλά κρατάω και αποθηκευτικό χώρο στο κινητό μου για να βιντεοσκοπήσω την υποδοχή στο ξενοδοχείο. Αυτό που ζήσαμε και αυτό που πρόκειται να ζήσουμε, αποτελούν αξέχαστες εμπειρίες στην καριέρα ενός αθλητή και θα τα θυμάμαι για πάντα».

-Τι ακριβώς σε κάνει να αισθάνεσαι υπερήφανος έπειτα από αυτή τη νίκη;

«Οι συμπαίκτες μου! Ο Νικ και ο Μήτσος έπαιξαν καταπληκτική άμυνα πάνω στον Σπανούλη, ο οποίος μπορεί να σκοράρει 30 πόντους απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Ερχόμενοι για αυτό το ματς, γνωρίζαμε ότι η αντιμετώπισή του θα ήταν κομβική για την εξέλιξη του αγώνα και θεωρώ ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Παίξαμε φοβερή άμυνα και σίγουρα θα μελετήσουμε ξανά στο βίντεο τον τρόπο, με τον οποίο καταφέραμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη και τον Ολυμπιακό, διότι σε λίγες ημέρες θα τους συναντήσουμε για το Πρωτάθλημα και ακόμη περισσότερες φορές στο μέλλον».

-Ηταν μια δήλωση η νίκη του Παναθηναϊκού έπειτα από πέντε σερί ήττες στο περυσινό πρωτάθλημα;

«Φυσικά και ήταν! Η σημερινή (σσ. χθεσινή) νίκη αποτελεί τεράστια δήλωση. Ξεκαθαρίζει  με απόλυτο τρόπο ότι είμαστε εδώ. Οτι επιστρέψαμε. Οτι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε».

(εκείνη τη στιγμή περνούσε από μπροστά μας ο Σάσα Τζόρτζεβιτς) -Τι έχεις να πεις για αυτό τον κύριο; 

«Υπήρξε σπουδαίος παίκτης, άρα γνωρίζει πώς νιώθουμε, τι θέλουμε να ακούσουμε, γνωρίζει τα πάντα. Ακόμη κι αν κάνει μια φορά λάθος, έχουμε έμπειρους παίκτες, όπως τον Μήτσο και τον Φώτση, που θα του πουν τη γνώμη τους και εκείνος θα τους ακούσει. Σήμερα, λόγου χάρη, σχεδίασε ένα σύστημα και ο Νικ είπε ‘καλύτερα να παίξουμε κάτι διαφορετικό’ και στην αμέσως επόμενη φάση ήλθε το κάρφωμα του Πάβλοβιτς. Ο κόουτς καταλαβαίνει τι θέλουν οι παίκτες του και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ απέναντι στον Ολυμπιακό».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News