Όλα τα «αιώνια» ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών!

Η πέμπτη φορά θα είναι η αποψινή (8/10) που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συναντηθούν σε ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών. Το NewsPAO.gr θυμάται τις τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις.

Η αρχή έγινε πριν από έντεκα χρόνια με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μία μεγάλη νίκη-έκπληξη, καθώς λίγο καιρό πριν είχε χάσει 57-45 στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι διεξάγεται στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ και οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστή τον Μαρκί Πέρι νικούν 81-74.

Δύο χρόνια μετά για το Κύπελλο Ελλάδας αυτήν την φορά, ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κοντράρεται με τον Ολυμπιακό του Πίνι Γκέρσον.

Αιτία του άδειου γηπέδου; Τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών των «ερυθρόλευκων» μετά την ήττα στον δεύτερο τελικό της προηγούμενης σεζόν από το «τριφύλλι». Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, αλλά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη-πρόκριση και ξεκίνησαν τον… δρόμο τους για το Triple Crown.

Τα χρόνια περνούσαν κι ευτυχώς δεν υπήρχαν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες. Όλα αυτά μέχρι πρόπερσι όταν ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό ξανά στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μετά από ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 55-45.

Η τελευταία συνάντηση των «αιώνιων» σε άδειο γήπεδο ήταν πριν έναν ακριβώς χρόνο στο ΟΑΚΑ. Για τα προημιτελικά του Κυπέλλου –όπως κι απόψε- οι «πράσινοι» αν και είχαν πάρα πολλές απουσίες νίκησαν 77-76 τον Ολυμπιακό χάρη σε κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα στην εκπνοή…

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στο ΣΕΦ απόψε (8/10), ενώ ευχή όλων είναι να γίνονται πάντα τέτοια μεγάλα παιχνίδια μπροστά σε κόσμο…

Τα ντέρμπι:

30-10-2004 ΣΕΦ 81–74

27–09–2006 ΣΕΦ 71–79

14-10-2013 ΣΕΦ 55–45

09–10–2014 ΟΑΚΑ 77–76

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News