Καλάθης: «Πεινάμε για τίτλους και... νίκη στο ΣΕΦ»


 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Νικ Καλάθης στέλνει μήνυμα για τίτλους, αρχής γενομένης από το ντέρμπι κυπέλλου στο ΣΕΦ. Ο ομογενής γκαρντ αποθεώνει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και δηλώνει έτοιμος για τη… διαδοχή του Διαμαντίδη.

Το 2012 ο Νικ Καλάθης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, έκανε τον… κύκλο του στη Ρωσία (Λοκομοτίβ Κούμπαν) και το ΝΒΑ (Μέμφις Γκρίζλις) και πλέον επέστρεψε για να ηγηθεί. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ δεν φοβάται τις ευθύνες και στη συνέντευξή του στο SDNA υπογραμμίζει πόσο πολύ θέλει τίτλους με τους «πράσινους», όντας στην «πρώτη γραμμή».

Παρά την κούραση από την προετοιμασία και τα ταξίδια, ο Καλάθης θεωρεί ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (8/10, 21:00) στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου έρχεται την καλύτερη στιγμή. Ο… επόμενος «πράσινος» ηγέτης δηλώνει έτοιμος να διαδεχθεί τον Διαμαντίδη, ενώ «στάζει μέλι» για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

-Το τζάμπολ της σεζόν γίνεται για εσάς με ένα μεγάλο ντέρμπι, που κρίνει τον πρώτο τίτλο. Εχετε… σκανάρει τον Ολυμπιακό;

«Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δείξει βελτίωση μέσα από τα φιλικά, κάτι που φάνηκε και με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Δεν έχουμε δει ακόμα στιγμιότυπα από τα φιλικά του Ολυμπιακού. Οι δύο μέρες που μεσολαβούν ως το ντέρμπι του ΣΕΦ θα μας βοηθήσουν να δούμε και να “διαβάσουμε” τον Ολυμπιακό και τον τρόπο παιχνιδιού του».

-Είσαι εξ αυτών που γνωρίζουν τη σημασία των «αιώνιων» ντέρμπι…

«Τα πιο πολλά παιδιά γνωρίζουν τι θα πει ντέρμπι. Το ίδιο και εγώ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και αυτό είναι αυτονόητο… Είναι πολύ καλό που η σεζόν αρχίζει με ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο. Φυσικά ως Παναθηναϊκός δεν έχουμε άλλον στόχο πέρα από τη νίκη, όπως σε όλα τα παιχνίδια, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι βρήκες ξανά Διαμαντίδη και Φώτση, που είναι ο συνδετικός κρίκος με τη νέα εποχή της ομάδας…

«Είναι φανταστικό που έχω τη δυνατότητα να παίζω με αυτούς τους τύπους. Εχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους μαζί, την Ευρωλίγκα, πρωταθλήματα… Τους ξέρω και με ξέρουν καλά. Η παρουσία τους με βοηθά πάρα πολύ, καθώς έλειπα τρία χρόνια από την ομάδα και έχω βρει νέους συμπαίκτες εδώ, τους οποίους θα με βοηθήσουν να τους μάθω καλύτερα. Από αυτή την άποψη είμαι και εγώ νέος…»

-Επέστρεψες πάντως με την στόφα του ηγέτη, καθώς μπαίνουμε στην τελευταία σεζόν της καριέρας του Διαμαντίδη…

«Ο Διαμαντίδης είναι θρύλος για τον Παναθηναϊκό. Είδαμε και είδατε όλοι τι συνέβη στο φιλικό με την Παρτίζαν όπου τιμήθηκε. Εχει προσφέρει πολλά και εγώ προσωπικά του χρωστάω πολλά… Από την πλευρά μου θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και με χαρά θα αναλάβω περισσότερες ευθύνες από φέτος, γιατί νιώθω πιο έτοιμος σε σχέση με τον παίκτη που έφυγε από εδώ το 2012…»

-Υπάρχει και νέος προπονητής στην ομάδα, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει έως τώρα;

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι, είναι έξυπνος και προσπαθεί να είναι κοντά μας. Ηταν θρύλος ως παίκτης. Πιστεύω ότι μπορεί να με διδάξει πολλά καθώς έπαιζε επίσης ως πόιντ γκαρντ σε πολύ μεγάλες ομάδες. Ως προπονητής πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και εμείς ως παίκτες θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλει στο παρκέ, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε».

-Μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού πρόκειται για προπονητές της ίδιας σχολής; Ο Τζόρτζεβιτς εξάλλου έχει υπάρξει παίκτης του κόουτς Ομπράντοβιτς στην εθνική Γιουγκοσλαβίας…

«Είναι δύσκολο να τους συγκρίνεις, αλλά αυτό που βλέπω είναι πως αντιλαμβάνονται πολύ καλά το παιχνίδι. Προέρχονται και οι δύο από την σέρβικη σχολή και έχουν υψηλό προπονητικό IQ, ωστόσο είναι λίγο άδικο να συγκριθούν. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι πολλά περισσότερα χρόνια στους πάγκους και έχει πετύχει τόσα πολλά, ώστε δικαίως θεωρείται ο καλύτερος που υπάρχει. Μακάρι ο κόουτς Τζόρτζεβιτς να καταφέρει να πετύχει τόσα πολλά όσο αυτός, ειδικά τώρα που είναι στον Παναθηναϊκό».

-Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχει υψηλές προσδοκίες από την ομάδα;

«Ολοι μας θέλουμε να έχουμε μια καλή και επιτυχημένη σεζόν. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν να μας υποστηρίζουν όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και εμείς επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε με επιτυχίες και τίτλους. Είμαστε… πεινασμένοι και με μεγάλο κίνητρο για τίτλους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News