Τι έκαναν οι Κούζμιτς και Ραντούλιτσα στο Ευρωμπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι έκαναν οι Κούζμιτς και Ραντούλιτσα στο Ευρωμπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

[ads]To NewsPAO βάζει στο… μικροσκόπιο τους ξένους του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Οι αριθμοί, τα highlights και η πορεία των ομάδων τους…

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

Εθνική ομάδα: Σερβία

Αριθμοί (μ.ό.): 13,6π., 5ρ., 1,1ασ., 18′

Παρουσία: Στο Ευρωμπάσκετ 2015 ο Ραντούλιτσα απέδειξε πως είναι ένα τέρας! Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έδωσε μάχες επί μαχών, «έπαιξε ξύλο», κάρφωσε ξανά και ξανά και έδειξε πως μπορεί να παίξει pick ‘n roll, παρά τα… κυβικά του. Φυσικά, κάτω από τη στεφάνη ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, με μερικές εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Πάου Γκασόλ δεν έκανε καλό παιχνίδι. Στην Euroleague, όμως, αλλά και την Α1 δεν θα έχει για αντίπαλό του τον Γκασόλ… Σε γενικές γραμμές ήταν εύστοχος και όταν του δόθηκε η ευκαιρία ήταν και θεαματικός. Ο διψήφιος μέσος όρων πόντων του (13,6π.) σε συνδυασμό με την φυσιολογική συμμετοχή του (18’) λέει… πολλά για το επιθετικό του ταλέντο. Μελανό σημείο για τον ίδιο ότι η Σερβία δεν έφτασε στα μετάλλια, ενώ ήταν ένα εκ των φαβορί για το χρυσό. Και λέμε για τον ίδιο και όχι για τους Μιλουτίνοφ και Κούζμιτς, γιατί ο 27χρονος ήταν μαζί με τον Μπιέλιτσα, τον Τεόντοσιτς και τον Μπογκντάνοβιτς ήταν οι σταρ των Σέρβων.

Highlight: Τα καρφώματά του! Ούτε ένα, ούτε δύο… Ο πρώην παίκτης των Τίμπεργουλβς και των Μπακς κάρφωσε την μπάλα στα αντίπαλα καλάθια ξανά και ξανά. Πιο ωραίο θα λέγαμε πως ήταν το κάρφωμά του στον μικρό τελικό απέναντι στους Γάλλους. Ο «Μίρο» προσποιήθηκε έξυπνα με αντίπαλο τον ΝΒΑer, Ρούντι Γκομπέρ, ξεμαρκαρίστηκε και κάρφωσε με δύναμη. Ας θυμηθούμε μερικά καρφώματά του.

Τι έκαναν οι Κούζμιτς και Ραντούλιτσα στο Ευρωμπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όγκιεν Κούζμιτς

Εθνική ομάδα: Σερβία

Αριθμοί: 3,1π., 3ρ., 10′

Παρουσία: Ο πρώην «πολεμιστής» και νυν «πράσινος» Κούζμιτς, δεν εντυπωσίασε στο Ευρωμπάσκετ. Το κορμί του και το ύψος του θα δημιουργήσουν προβλήματα σε πολλούς αντιπάλους, όσο ο ίδιος θα φοράει τη φανέλα με το «τριφύλλι», όμως τα πόδια του δεν φάνηκε να είναι τα… πλέον γρήγορα. Είχε ρόλο, σε αντίθεση με τον Μιλουτίνοφ, αλλά δεν πρόσφερε αυτά που θα περίμεναν από εκείνον. Γι’ αυτό και υπήρξαν φορές που ο Τζόρτζεβιτς, όταν ήθελε να ξεκουράσει τον Ραντούλιτσα, έπαιζε δίχως πεντάρι.

Highlight: Το κάρφωμα απέναντι στην Ισλανδία. Οι «πλάβι» έφυγαν στο ανοιχτό γήπεδο, η μπάλα γύρισε με σωστό τρόπο στην επίθεση και ο ίδιος κάρφωσε δυνατά με το ένα χέρι όταν έγινε αποδέκτης της.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News