Ξεχωρίζει!

Ξεχωρίζει!

[ads]Με ένα σουτ που… σκοτώνει, με τεράστια αντίληψη στην άμυνα και με 10ετή εμπειρία στο NBA, ο Σάσα Πάβλοβιτς αποδεικνύει γιατί έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Το προνόμιο της… μοναξιάς που είχε μέχρι την άφιξη του Φελντέιν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, όντας ο μοναδικός εκ των πέντε νεαποκτηθέντων, του έδινε το… ελεύθερο να ξεδιπλώσει τα αδιαμφισβήτητα και «προϋπογεγραμμένα» από εποχής… ΝΒΑ προσόντα του. Η εμπειρία που «κουβαλά» στις πλάτες του, οι παραστάσεις από τον… μαγικό αμερικάνικο κόσμο, η εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και η πνευματική του οξυδέρκεια στην άμυνα συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο παίκτη, εξηγούν τους λόγους της μεταγραφής του, προϊδεάζουν για την προσδοκώμενη προσφορά του στον Παναθηναϊκό και συνηγορούν γιατί έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην «πράσινη» προετοιμασία.

Εκτελεστής και «μετρημένος»

Ο Σέρβος έχει προλάβει από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις να αποδείξει την εκτελεστική του δεινότητα, επιδεικνύοντας φοβερές επιθετικές αρετές, έφεση στο σκοράρισμα και απίστευτη επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι παρά τη «φύση» της θέσης του και του ρόλου που θα έχει στην περιφέρεια, είναι ένας ιδιαίτερα «μετρημένος» παίκτης που του αρέσει να παίζει «σκεπτόμενο» μπάσκετ, λειτουργώντας πάντα υπέρ της ομάδας και όχι εκβιάζοντας προσπάθειες.

Πολυεργαλείο

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά ως προς τον… αυτοσκοπό για τον οποίο αποκτήθηκε ο παίκτης, το σκοράρισμα. Ο Πάβλοβιτς, όμως, επέδειξε ανέλπιστη αντίληψη και οξυδέρκεια στο αμυντικό κομμάτι. Πέρα από το επιθετικό του ταλέντο, ο παίκτης του «τριφυλλιού» μπορεί να αποτελέσει και ένα χρήσιμο αμυντικό εργαλείο, αφού ο μπασκετικός του εγωισμός σε συνδυασμό με την ευφυΐα του, τού δίνουν τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα, καλύπτοντας τις όποιες αδυναμίες του.

Βγάζει… μάτια!

Σε μία γενική επισκόπηση της μέχρι τώρα παρουσίας του στο «τριφύλλι», ο Πάβλοβιτς είναι μέχρι στιγμής από τους κορυφαίους της προετοιμασίας, τόσο στο Καρπενήσι όσο και στο ΟΑΚΑ. Και όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς πως δεν έχει ξανασυμμετάσχει σε τέτοιου είδους, επίπονη, προετοιμασία. Στο ΝΒΑ έκανε προπονήσεις μόνο στα camp, ενώ στην Παρτιζάν τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήπια. Δεν έλειπε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τη βάση του, ούτε έπεφτε τόσο μεγάλο βάρος και έμφαση στη φυσική κατάσταση. Και αυτό είναι κάτι που… εξέπληξε ευχάριστα και σε τεράστιο βαθμό τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News