ΜΠΑΜ από Νταρουσάφακα επί Ερυθρού Αστέρα

ΜΠΑΜ από Νταρουσάφακα επί Ερυθρού Αστέρα

Την πρώτη νίκη της στο Top 16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Νταρουσάφακα στη «Volkswagen Arena», κερδίζοντας με 69-66 τον Ερυθρό Αστέρα για τον 6ο Όμιλο.

Την πρώτη της νίκη στο Top16 της Ευρωλίγκας πέτυχε η Νταρουσάφακα, επικρατώντας 69-66 του Ερυθρού Αστέρα, ενώ παράλληλα αυτό ήταν και ένα… δώρο στον Παναθηναϊκό (Στο 3-3 πλέον και οι δύο ομάδες).

[ads2]

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και προηγήθηκαν με 4-1 στο 2’ και 12-6 στο 4’, αλλά η αγωνιστική άνοδος του Μεχμέτ Γιαγκμούρ έφερε τα πάνω κάτω (20-19 στο 9’). Με τη συνεισφορά του Μίλκο Μπιέλιτσα οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 23-19 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά το τρίποντο του Μάρκο Σιμόνοβιτς έβαλε και πάλι τους Σέρβους σε θέση οδηγού (23-24 στο 13’). Ο Τζαμόν Γκόρντον ισοφάρισε σε 30-30 στο 16’ και ο Σεμίχ Ερντέν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (36-34 στο 18’), με τον Γκόρντον να διαμορφώνει με δίποντο το +4 υπέρ της ομάδας του στο ημίχρονο (41-37). Ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος για τους δύο αντιπάλους, που σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς, με τον Ερυθρό Αστέρα να υστερεί μόνο στις βολές (3/11). Γιαγκμούρ και Γκόρντον ηγήθηκαν της Νταρουσάφακα, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε Κίνσεϊ, Ντάνγκουμπιτς και Μίλερ να πρωτοστατούν.

Με καλάθι και φάουλ του Ερντέν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με την Νταρουσάφακα να ανοίγει τη διαφορά στο 44-39. Ωστόσο, Στέφαν Γιόβιτς και Τάρενς Κίνσεϊ έστειλαν δύο λεπτά αργότερα το ματς στη… γραμμή αφετηρίας (44-44). «Χέρι χέρι» κινήθηκαν εν συνεχεία οι δύο αντίπαλοι, για το 55-54 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Δεν άλλαξε η κατάσταση στην τέταρτη περίοδο, με την Νταρουσάφακα και τον Ερυθρό Αστέρα να δίνουν «μάχη» για την κατάκτηση της νίκης (57-55, 57-60, 64-63). Καθοριστικό τρίποντο του Αρσλάν διαμόρφωσε το 69-66 στο 39’, Μπράνκο Λάζιτς και Μάικ Ζίρμπες αστόχησαν εν συνεχεία σε προσπάθεια για δύο πόντους, αλλά ο Γκόρντον έκανε λάθος, με 33’’ να απομένουν. Ωστόσο, ο Γιόβιτς αστόχησε δύο φορές από τα 6,75μ. και η νίκη έμεινε στους γηπεδούχους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News