Αυτά που αλλάζουν τα δεδομένα σε μία ομάδα εκτός των χρημάτων

Αυτά που αλλάζουν τα δεδομένα σε μία ομάδα εκτός των χρημάτων

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών αυτό με τη Φενέρ, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι, με τις ήττες από χωριό και Μπάρτσα να ενοχλούν με τον τρόπο που αυτές επήλθαν.

Η λέξη κλειδί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι “διαχείριση”. Ψυχολογικά η κατάσταση είναι “κάπως” για τον Παναθηναϊκό και δεν αφορά αυτό τα τετριμμένα (“οι πράσινοι είναι στο καναβάτσο”, “δεν αποδίδουν όπως πρέπει”, “δεν έχουν βγει οι μεταγραφές”).

Οι πρωταθλητές βιώνουν το πρωτοφανές συναίσθημα να έχουν το χαμηλότερο μπάτζετ της διοργάνωσης κι από τους περισσότερους αντιπάλους να θεωρούνται “ευκολάκι”.

Αισθάνονται ότι έχουν να δώσουν πολλές απαντήσεις στον κόσμο τους, τον εαυτό τους, ο ένας στον άλλον, τη στιγμή που έχει “ποτιστεί” μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο αντίπαλος σε κάθε αγώνα είναι φαβορί. Αυτό το ψυχολογικό υπόβαθρο καλείται να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, μόνο με σωστή πνευματική διαχείριση μπορεί να το μετατρέψει σε σκαλοπάτι για να κάνει την έκρηξη, αλλιώς μπορεί να πνιγεί. Ο προπονητής τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής, έχει αποφορτίσει την ομάδα του ξέροντας ότι η ταμπέλα του φαβορί πάει κάθε εβδομάδα στον αντίπαλο. Δεν είναι εύκολο βέβαια αυτό, ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί ήττες σε παιχνίδια που μπορούσε να πάρει, ως γνωστόν οι νίκες είναι που βάζουν σε ράγες μια ομάδα που τώρα χτίζεται.

Τους βλέπουμε σε κάθε αγώνα χωρίς τον φόβο της ήττας, έτοιμους για μάχη, όποιος κι αν είναι απέναντι αυτοί θα φάνε σίδερα με συγκέντρωση πνευματική στο μάξιμουμ. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα δεν έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης με γνώμονα τη σταθερότητα μέσα στα 40 λεπτά αλλά και των απαιτήσεων που έχουν δημιουργήσει οι προδιαγραφές της. Οι πράσινοι εισπράττουν πράγματα από την καλή τους στελέχωση, με την ομάδα να έχει βρει το δρόμο προς την εύρεση χημείας μέσα από λειτουργικό ρόστερ που έχτισε τοποθετώντας σωστά τα χρήματα της στην αγορά. Μεγάλη η συνεισφορά Αλβέρτη-Διαμαντίδη σε αυτό το κομμάτι. Βλέπετε εκτός της τακτικής και της φόρμας, υπάρχουν κι άλλες σπουδαίες μεταβλητές όπως η πνευματική διαχείριση, η ψυχολογική προετοιμασία που αλλάζουν εύκολα τα δεδομένα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News