Αυλωνίτης: «Ζούσαμε καταστάσεις στον Παναθηναϊκό που δεν ξέρει ο κόσμος»

Πήρε μεταγραφή στην Κύπρο ο Αυλωνίτης

Ο Τάσος Αυλωνίτης παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Sport24 και αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που βίωσε στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά για τη μεταγραφή στο Τριφύλλι και την τότε κατάσταση της ομάδας:

“Προτεραιότητά μου ήταν το εξωτερικό, γιατί έβλεπα ότι περνάει η μπογιά μου, ο Ολυμπιακός είχε φτιάξει το όνομά μου. Όμως λόγω και του χειρουργείου μου, αλλά και των λίγων παιχνιδιών στη Χαρτς δεν μπορούσα να βρω ομάδα. Στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου είχα μιλήσει με τον κ. Ουζουνίδη, ο οποίος με επέλεξε και τον ευχαριστώ.

Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς όταν δεν έχεις κάνει προετοιμασία. Έκανα κάποια παιχνίδια, όμως τέλη Μάρτη ήρθε ξανά το ενδιαφέρον της Στουρμ Γκρατς και επέλεξα να φύγω για έναν περιβάλλον πιο φιλικό για μένα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό. Ζούσαμε καταστάσεις που δεν ξέρει ο κόσμος και για κάποιους δεν ήταν σωστή απόφαση να φύγω από τους πρασίνους. Τελικά ακολούθησαν δύο εξαιρετικές σεζόν στην Αυστρία”.

Όσον αφορά στις δύσκολες μέρες των πρασίνων ανέφερε: “Ο κ. Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να βάλουν πλάτη για τον Παναθηναϊκό, παλεύαμε κάθε μέρα. Υπήρχαν απλήρωτοι παίκτες και προσωπικό. Ο Κουρμπέλης και ο προπονητής μας έλεγαν πως έπρεπε να βγει ο Παναθηναϊκός από τη δύσκολη θέση. Έβγαλαν το μάξιμουμ και η ομάδα επιβίωσε και εν τέλει έχει πάρει μία καλή πορεία. Έτσι, φέτος με έναν καλό προπονητή όπως ο Γιοβάνοβιτς δείχνει πως μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Όταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα, τότε ανεβαίνει το level. Δεν βγαίνει υγεία όταν υπάρχει μονοτονία”.

Ο Αυλωνίτης είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έκαναν το δρομολόγιο από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Η επιλογή του αυτή δεν συνάντησε όμως αντιδράσεις από τους οπαδούς και ο ίδιος εξηγεί τους λόγους: “Ίσως ήμουν από τους λίγους που δεν έχουν ακουστεί αρνητικά σχόλια. Αγαπήθηκα πάρα πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αναγνώρισε ότι τα έδινα όλα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά δεν ήταν άμεση η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ήξερε ότι ήθελα να βοηθήσω, να βάλω το λιθαράκι μου για να αναγεννηθεί.

Η συμβολή μου δεν ήταν όπως άλλων ποδοσφαιριστών, αλλά προσπάθησα να δώσω τα μέγιστα. Εάν ρωτήσεις τους οπαδούς των δύο ομάδων, δεν θα πουν αρνητικά σχόλια. Έχω κρατήσει σχέσεις και με ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και από τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πιστεύω ότι έχω ένα καθαρό πρόσωπο στον αθλητισμό και όταν είσαι καθαρός αναγνωρίζεται αυτό. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι, δεν υποσχέθηκα πράγματα, μόνο ότι θα έδινα το 100% και ο κόσμος κρατάει αυτό και δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για εμένα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News