Αξίζει ο Κίκο Μακέντα τα χρήματα που δίνει γι αυτόν ο Παναθηναϊκός;
Ούτε για πλάκα απαντούν όσοι θέλουν τον φορ του τριφυλλιού να σκοράρει +20 γκολ το χρόνο, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν ποτέ του killer!
Ο Ιταλός δυνατότητες έχει, αλλά είναι κι ένας από τους πιο ασταθείς παίκτες που έχουμε δει στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Tο παράδοξο δεν είναι ότι έχει τα πάνω του και τα κάτω του από παιχνίδι σε παιχνίδι: παίκτες με αυτό το χαρακτηριστικό υπήρξαν πολλοί – η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από γκολτζήδες που σκοράρουν μόνο εντός έδρας π.χ. ή από σκληρούς που αποδίδουν καλά μόνο όταν η ομάδα τους πιέζεται ή από παίκτες που για να διακριθούν χρειάζονται χώρους για να τρέξουν στις αντεπιθέσεις.
Ο Κίκο δεν έχει τέτοια προβλήματα: απλά εναλλάσσει περιόδους στις οποίες κάνει πράγματα τρομερά και διαστήματα αγωνιστικής εξαφάνισης που δεν κρατάνε και λίγο!
Είναι ένας ποδοσφαιριστής χωρίς μέσο όρο απόδοσης: ή σε αφήνει άφωνο ή τον ψάχνεις!
Για αυτό και μόνο είναι δύσκολο να πεις ότι αξίζει τα λεφτά που ο Γιάννης Αλαφούζος του προσφέρει.
Δημήτρης Στρατής