Μονόδρομος η πρόκριση – Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Με την ίδια «δίψα» για το διπλό - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Με μόνο στόχο την πρόκριση ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι…

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ατρόμητο (27/10, 19:00) εκτός έδρας, σε νοκ άουτ αγώνα, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ελλάδος. Μονόδρομος η πρόκριση για τους «πράσινους», μιας και η κατάκτηση του εγχώριου Κυπέλλου αποτελεί έναν από τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Ψυχολογικά πληγωμένος ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας ματς, καθώς προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα (1-2) από τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα, σε ένα ματς που το «Τριφύλλι» προηγήθηκε. Δυστυχώς, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει κάνει… σεφτέ εκτός έδρας φέτος, διανύοντας μια από τις χειρότερες εκκινήσεις τα τελευταία χρόνια μακριά από την έδρα της.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και το 2016 στο θεσμό του Κυπέλλου. Τότε, ο Ατρόμητος είχε πάρει το 0-0 εκτός και επικράτησε του Παναθηναϊκού εντός, με 1-0, στον επαναληπτικό. Τελευταία επίσκεψη των «πράσινων» στο Περιστέρι αυτή της 21ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής με 3-2.

Αρκετές οι σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του αγώνα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Τύπο. Σκέψεις για Διούδη βασικό, επαναφορά Κώτσιρα και Βέλεθ στο αρχικό σχήμα, αλλά και πιθανή εκκίνηση των Ιωαννίδη, Μαουρίτσιο ή/και Βιγιαφάνιες ως βασικών.

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης

«Δεν νομίζω πως ήμασταν κακοί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας είναι μία πολύ καλή ομάδα, ελέγξαμε το ματς από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν είχαμε θέμα με την κατοχή. Προηγηθήκαμε και σε όλο το ματς είχαμε την πρωτοβουλία. Δεν είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, που θα μας έδινε παραπάνω φάσεις. Χάσαμε από τον εαυτό μας, χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της νίκης της αντίπαλης ομάδας, κάναμε πολύ σοβαρά λάθη.

Πρέπει να βρούμε επιλογές επιθετικά όταν μια ομάδα αμύνεται με περισσότερους παίκτες. Μέχρι στιγμής σε όσα ματς ήμασταν πίσω στο σκορ δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις. Σίγουρα μπορούσαμε περισσότερα πράγματα. Η ήττα πονάει. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, κάναμε καλό ματς, μας έλειπε η ταχύτητα στις φάσεις που ήταν να τελειώσουμε. Αν το είχαμε αυτό θα μπορούσαμε περισσότερα. Ανασταλτικά δεν ήμασταν κακοί.

Στα εκτός έδρας δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Εξαρτάται και από το ματς. Μπορεί να μας εμπνέει περισσότερο η έδρα μας, όπως είναι λογικό, όμως αγωνιζόμαστε σε όλα τα ματς με το ίδιο σκεπτικό. Πιστεύω αυτό το θέμα με τα εκτός έδρας θα λυθεί σύντομα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News