Αθηναίου: «Θέλω να παραμείνω - Ζωή του Γιαννακόπουλου η ομάδα»

Οριστικό: Στον Παναθηναϊκό ο Αθηναίου

Ο Γιάννης Αθηναίου έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο sdna.gr, μιλώντας εκτεταμένα για την παρουσία στον Παναθηναϊκό και το μέλλον του.

Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά κομμάτια της συνέντευξης:

Για τον τραυματισμό του: «Να σου πω την αλήθεια, συνέβησαν όλα μαζί. Πλέον αντιλαμβάνομαι τα πράγματα πιο χαλαρά έχω καταλάβει ότι μπορεί κάτι να το θεωρείς δεδομένο και την άλλη στιγμή να το χάσεις. Ήταν μια άσχημη στιγμή, πολύ κακό το τάιμινγκ. Απ τη μια λες ότι ήταν ο χειρότερος τραυματισμός που μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή γιατί πρέπει να παλέψεις μόνος σου για να το ξεπεράσεις. Από την άλλη ήμουν τυχερός γιατί ήμουν στην Αθήνα στο σπίτι μου αλλά και τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα που με βοήθησε πολύ. Οπότε τώρα βγήκα από μια καραντίνα και μπήκα σε άλλη».

Για το αν ήταν έτοιμος να παίξει πριν τη διακοπή: «Για 10 μέρες ήμουν κανονικά στην προπόνηση ένιωθα καλά σιγά σιγά μου έφευγε και αυτή η φοβία και ήμουν σε μια διαδικασία επανόδου».

Για το αν θα έπαιζε αν ξεκινούσαν τώρα οι αγώνες: «Ναι εννοείται, εδώ ήταν να παίξω πριν τη διακοπή. Δεν έχω αφεθεί καθόλου, κάθε μέρα κάνω τα βάρη μου, τρέξιμο, βέβαια δεν πιάνω μπάλα αλλά τηρώ το πρόγραμμα μου».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Το τελευταίο δίμηνο η ομάδα περνούσε ένα ντεφορμάρισμα αλλά αυτό το περνάνε όλες οι ομάδες απλά σε διαφορετικές περιόδους. Εμείς δυστυχώς το περνούσαμε το τελευταίο δίμηνο. Είχαμε κάνει κάποιες νίκες που ήταν η παρακαταθήκη μας και μας κρατούσαν στην 6η θέση, χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες νίκης που θα μας κρατούσαν ψηλότερα. Η ομάδα δεν είχε τόσο κακή πορεία όσο παρουσιάζεται απ έξω. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε η ομάδα στα playoff γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την κανονική περίοδο. Έχουμε παιδιά με εμπειρία που πιστεύω σε αυτό το κομμάτι θα αντιδρούσαν διαφορετικά.

Η Εφές ήταν τρεις νίκες πάνω από τον δεύτερο αλλά όταν θα ερχόταν τα playoff και θα έπαιζε πχ με τη Φενέρ, είναι ένα ντέρμπι που το έχουν παίξει εκατό φορές μεταξύ τους. Δεν ήμουν πέρσι στην ομάδα για να κάνω τη σύγκριση, εγώ ακολούθησα τα μίτινγκ της ομάδας και τις προπονήσεις το τελευταίο δεκαήμερο. Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι ναι μεν υπήρχαν αδυναμίες αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα. Τα παιδιά και ο κόουτς δούλευαν συνέχεια και προσπαθούσαν να αλλάξουν την εικόνα. Νομίζω ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν την κατάσταση».

Για τον Πιτίνο: «Καταρχήν μιλάμε για έναν προπονητή παγκόσμιας εμβέλειας και χαίρεσαι να τον ακούς να μιλάει και να σου δίνει παραδείγματα από καταστάσεις που έχει βιώσει. Έχει μέσα του την αμερικάνικη φιλοσοφία, θέλει καλούς αθλητές που θα πάνε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές. Δεν θέλει να καταστρέψει μέσω της τακτικής το παιχνίδι του αντιπάλου, αυτό δηλαδή που έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη. Αυτό που ήθελε είναι να παίζουμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και να ακολουθούμε το πλάνο του».

Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου: «Το συμβόλαιο μου ήταν για ένα χρόνο, τη δεδομένη στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφές είναι κάτι ανούσιο. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τη φετινή χρονιά και ποιος θα είναι προπονητής. Εγώ ασυζητητί θέλω να μείνω. Για μένα η φετινή χρονιά είναι ως μη γενόμενη. Δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για την ομάδα και να δείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εκεί».

Για το αν θέλουν οι παίκτες να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα: «Το βασικό είναι αν ξεκινήσει η χρονιά με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό και πόσο ασφαλές θα είναι αυτό. Έχω να παίξω από πέρσι εγώ εννοείται πως θέλω. Τώρα οι ξένοι οι Αμερικάνοι θα έρθουν από μια χώρα που βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Ο καθένας το βιώνει όλο αυτό ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται με διαφορετικό τρόπο. Γίνονται κάποιες συζητήσεις με την ΕΛΠΑ και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Για το πως πέρασε τον τραυματισμό του: «Τον ένα – ενάμιση μήνα που έχεις πατερίτσες και τον κηδεμόνα αυτό είναι το δύσκολο. Μετά όταν μπορείς να είσαι αυτόνομος, σιγά σιγά κάνοντας τις ασκήσεις και την ενδυνάμωση περνούσα 4 ώρες στο γήπεδο και έφευγε και η μέρα. Πρέπει να κάνει το πλάνο αυτό που σου υποδεικνύουν οι γιατροί. Δεν πρέπει να βιαστείς να μπεις γιατί υπάρχει το μόσχευμα που πρέπει να γίνει κομμάτι του οργανισμού σου. Μπορεί από θέμα δύναμης να είσαι εντάξει αλλά χρειάζεσαι και τον υπόλοιπο χρόνο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει πόσους μήνες θα μείνεις εκτός. Μπορεί να σου λένε ότι είσαι καλά και να μην νιώθεις έτοιμος να μπεις. Εγώ μπήκα μεθοδικά και βήμα βήμα».

Για τον Καλάθη: «Ο Νικ είναι μηχανή. Σπάνια βλέπεις τέτοιο παίκτη. Είναι ένα παιδί που παίζει χειμώνα καλοκαίρι χωρίς σταματημό. Κάπου είχα διαβάσει ότι φέτος είναι ανάμεσα στους τρεις παίκτες σε χρόνο συμμετοχής στην ευρωλίγκα. Είναι πραγματικά λες και είναι μηχανή, σαν να μην περνάει ο χρόνος από πάνω του».

Για τον Νίκο Παππά: «Ο Νίκος έχει τρομερό ταλέντο, πέρασε δύο χιαστούς και θέλει μεγάλη δύναμη για να επιστρέψεις σε αυτό το επίπεδο. Ενδεχομένως φέτος να μπήκε πιο νωρίς επειδή εγώ τραυματίστηκα. Απέδειξε όμως ότι είναι καλά και πατάει στα πόδια του. Για το αν πήρε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε νομίζω το ξέρει ο καθένας, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού».

Για τον Γιώργο Βόβορα: «Τον Βόβορα τον ξέρω πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους προπονητές και έχει πάρει στοιχεία απ όλους. Η διοίκηση θα πάρει την τελική απόφαση, αλλά είναι ένας άνθρωπος που είναι γνώστης της κατάσταση του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι και αυτό είναι το πιο σημαντικό, το να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις ώστε να έχεις ουσιαστικά τρόπο να ξεπεράσεις τις δύσκολες καταστάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχει τεράστια εμπειρία, όλοι στο σταφ φέτος δούλευαν πάρα πολύ, ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν εκεί για εμάς».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή του. Θέλει να βλέπει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή για αυτό παλεύει σε καθημερινή βάση και στεναχωριέται όταν η ομάδα δεν είναι εκεί. Είναι πραγματικός λάτρης της ομάδας και θα κάνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι γνώστες του αθλήματος και έχουν ζήσει στιγμές με την ομάδα στο γήπεδο και αυτό τους κάνει να ασκούν μια παραπάνω κριτική. Αγαπάν πολύ την ομάδα και θέλουν να την δουν ξανά ψηλά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ την ομάδα και όσο υπάρχει αυτός πρέπει να είναι ήσυχοι ότι θα επιστρέψει η ομάδα εκεί που πρέπει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News