Ασταμάτητος ο κάπτεν

«Ο Παπαπέτρου άκουσε πολλά χθες στο γήπεδο - Είναι δικό του θέμα αν θα μιλήσει γι’ αυτό»

Απίθανα πράγματα έκανε ο αρχηγός στον 1ο τελικό με το Λαύριο κι αν ο προπονητής του τον άφηνε περισσότερο στο γήπεδο στο β΄ μέρος σίγουρα θα έγραφε ιστορία.

Ήταν η 31η φορά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που ένας παίκτης είχε τουλάχιστον 13 ασίστ αλλά αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την επίδοση του Παπαπέτρου, είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη από μη περιφερειακό παίκτη στην ιστορία του Πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 ασίστ που είχε ο Λάρι Στιούαρτ με το Περιστέρι στο εκτός έδρας ματς με το Ηράκλειο της περιόδου 2003-04.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαπέτρου διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν οι έξι ασίστ που είχε μία φορά στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 κόντρα στο Ρέθυμνο και τρεις φορές φέτος στην κανονική περίοδο με τον Ιωνικό εντός, με τον Ηρακλή εκτός έδρας και στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ με τον Ιωνικό στη Νίκαια.

Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League αφού 13 ασίστ είχε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο ματς της 18ης αγωνιστικής του Κολοσσού με τον Προμηθέα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News