«Αρνητής» εκτός έδρας νικών ο Παναθηναϊκός, ήττα και από τη Ζάλγκιρις!

«Αρνητής» εκτός έδρας νικών ο Παναθηναϊκός, ήττα και από τη Ζάλγκιρις!

Η δέκατη… ήταν και η «φαρμακερή» προσπάθεια της Ζάλγκιρις για νίκη με τον Παναθηναϊκό να υπέστη μια ήττα «σοκ» (76-69) και να αγνοεί μέσα Νοέμβρη τις επιτυχίες μετά το ΟΑΚΑ. Μόνο ο Μέικον προσπάθησε για το Τριφύλλι σε μια απαράδεκτη εμφάνιση των «πρασίνων». Στο 2-8 οι πράσινοι, ηχούν τα «καμπανάκια» για ΣΕΦ!

Με επιθετικά… ξεσπάσματα και φτωχή δημιουργία με πολλά λάθη είχε ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας, που ευτύχησε να μείνει κοντά στο σκορ στο ημίχρονο απέναντι στην τελευταία Ζάλγκιρις (43-37). «Κουπί» τράβηξε ο Μέικον στο σκοράρισμα και μετέπειτα, ο Σαντ Ρος, τη στιγμή που οι Πέρι και Φέρελ δεν συνεισέφεραν τίποτα στην προσπάθεια του Τριφυλλιού.

Το ανορθόδοξο μπάσκετ συνεχίστηκε και στο β’ μέρος με τους πράσινους να μην εκμεταλλεύονται τα σωματικά τους προσόντα. Η Ζάλγκιρις άνοιξε τη διαφορά στους 8 πόντους στο φινάλε της γ’ περιόδου με φλότερ του Λεκαβίτσιους, που σημείωσε τους πρώτους του πόντους στην αναμέτρηση.

Στο δ’ δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μείωσε σημαντικά στους τρεις (60-57), αλλά με ένα επιμέρους σερί 7-0 οι Λιθουανοί εξασφάλισαν ξανά διψήφιο «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Με τρίποντο του Κασελάκη και τρεις σερί βολές του Μέικον «κόπηκε» το σκοράρισμα των γηπεδούχων και έγινε το 67-63. Τρίποντο του Κάβανο δεν βρήκε απάντηση από τον Παπαπέτρου (1/13 σουτ!) που πήρε ελεύθερο τρίποντο, αλλά αστόχησε (70-65).

Ο Μέικον μείωσε εκ νέου στους 5 (72-67) και χάθηκε κατοχή για βήματα στον Σαντ Ρος. Ο Ουλάνοβας άνοιξε τη διαφορά νικώντας τον Κασελάκη (74-67). Λάθος του Μέικον (μετά από τάιμ άουτ του Πρίφτη) καταδίκασε τον Παναθηναϊκό σε μια ακόμη ήττα στην Ευρωλίγκα.

«Αρνητής» εκτός έδρας νικών ο Παναθηναϊκός, ήττα και από τη Ζάλγκιρις!

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-37, 60-52, 76-69

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News