Αρνητική η προϊστορία με τις ισπανικές ομάδες

Αρνητική η προϊστορία με τις ισπανικές ομάδες

Να “σπάσει” την κατάρα με τις ισπανικές ομάδες θέλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπιλμπάο, ώστε να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Όσες φορές οι “πράσινοι” αντιμετώπισαν ομάδες από την ιβηρική χερσόνησο, δεν είχε καμία πρόκριση σε νοκ άουτ φάση επί Ισπανών, καθώς σε 7 περιπτώσεις αποκλείστηκε.

Η πρώτη ήταν κόντρα στην επερχόμενη αντίπαλο Μπιλμπάο για το Κύπελλο Εκθέσεων τη σεζόν 1968-19 (συνολικό σκορ 1-0).

Τη σεζόν 1999-00 οι “πράσινοι” βρήκαν στο δρόμο της τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τους «32» του UEFA και με συνολικό σκορ 5-3 αποκλείστηκε.

Η τρίτη και η πιο “άδικη” ήταν το 2001-02 όταν ήρθε ο αποκλεισμός από τη Μπαρτσελόνα στους “8” του Champions League (νίκη 1-0 στη Λεωφόρο, ήττα 3-1 στο Καμπ Νόου).

Το 2004-05 οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν με συνολικό σκορ 2-1 από τη Σεβίλλη στους “32” του UEFA.

Τη σεζόν 2008-09, ο Παναθηναϊκός περνάει πρώτος στους ομίλους του Champions League και στους “16” κληρώνεται με τη από τη Βιγιαρεάλ. Στο πρώτο ματς πήραν την πρώτη ισοπαλία επί ισπανικού εδάφους σε νοκ άουτ ματς (1-1) αλλά έχασαν στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Τέλος τις σεζόν 2009-10 και 2012-13 οι πράσινοι αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League από Ατλέτικο Μαδρίτης (5-2) και Μάλαγα (2-0).

Η ομάδα συνεχίζει να μοιράζει χρήμα! Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News