«Αρμα μάχης» η άμυνα και ο Σέρβος

«Αρμα μάχης» η άμυνα και ο Σέρβος

Ποιο θα είναι το άρμα μάχης του φετινού Παναθηναϊκού; Η άμυνά του λένε όσοι ξέρουν τον Γιώργο Βόβορα.

Όταν συνέλθει ο Ααρον Γουάιτ, “πατήσει” πιο γερά ο Μήτογλου και νιώσει καλύτερα ο Σαντ Ρος, όλοι αυτοί μαζί με τον Παπαπέτρου θα μπορούν να εφαρμόσουν ένα full court press που ο κόουτς αισιοδοξεί πως όποτε εφαρμόζεται θα χάνεται η μπάλα.

Επιθυμία του προπονητικού τιμ είναι να παίζουν οι πρωταθλητές πολύ επιθετικά, να βάλουν τα χέρια τους πάνω στη μπάλα κάτι που θα τους επιφέρει πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, όπου Νέντοβιτς, Τζάκσον, Φόστερ είναι “μανούλες” σε τέτοιου είδους παιχνίδι.

Ειδικά ο Σέρβος είναι απόλαυση, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτή την εποχή στο ΟΑΚΑ, δείχνει να έχει ξεπεράσει τον ψυχολογικό φόβο από τους πολλούς τραυματισμούς, είναι αεράτος, σκοράρει με καλά ποσοστά, κυρίως γιατί το παιχνίδι του συνήθως περιορίζεται από τα 6 μέτρα και μέσα, με αποτέλεσμα να βλέπει πιο εύκολα το καλάθι.

Ο τύπος έχει καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα, είναι ο αθλητής που αν βρει στο διάβα του ψηλότερο παίκτη θα επιδιώξει να αφήσει τη μπάλα με lay up περνώντας από πάνω του. Η σεζόν ξεκινά με την άμυνα και τον Σέρβο σε πρώτο πλάνο κι ότι παραπάνω προστεθεί στην πορεία, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News