Αρκεί μία αγωνιστική για να ξενερώσεις...

Αρκεί μία αγωνιστική για να ξενερώσεις...

Στο VAR ξετυλίγουν… σουβλάκια στις πρεμιέρες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και κατά συνέπεια οι πράσινοι απώλεσαν βαθμούς φέτος στην Αρκαδία από διαιτητική… ηθελημένη γκάφα. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι στη Λαμία. Ένα διεθνές ρεζιλίκι στο βανάκι του VAR με τις σακούλες ενός γειτονικού σουβλατζίδικου. Θυμηθείτε τι συνέβη πρόπερσι στην Ξάνθη. Ο Σιδηρόπουλος αδίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά… τότε, δεν τον… «εκτέλεσε» λόγω εκείνου του ευφάνταστου σουτ του Μπουζούκη. Ε, σήμερα, ο διαιτητής από την Δράμα (και με «σύμμαχο» την τεχνολογία) τον λύγισε.

Είμαι 24 ετών και τα μάτια μου τα νιώθω… γερασμένα με όσα έχω αντικρίσει. Γραφικότητα, δεν το λες. Οι προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό, πόσο μάλλον ΤΩΡΑ απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε πάλι να επενδύει!

Η φάση – πέναλτι στον Καρλίτος είναι το πιο σκληρό πέναλτι της αγωνιστικής και δεν δόθηκε. Ο Κότσιρας βρίσκει πεντακάθαρα από πίσω και με φόρα τον Ισπανό φορ στον μηρό. Αναζητείστε – αν τυχόν δεν έχετε δει τα άλλα ματς – τα υπόλοιπα τέσσερα πέναλτι (δύο στο Άρης – Λαμία, ένα στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός, ένα στο Ατρόμητος – Βόλος). Όπως καταλαβαίνετε, θα κρατήσουμε μπλοκάκι και φέτος για τους χαμένους βαθμούς.

Και να ξεκαθαρίσω και το άλλο. Διαιτητική τάση κατά του Παναθηναϊκού δεν υπήρξε. Μια φάση, όμως, αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Ειδικά σε ματς βεβιασμένα… προετοιμασμένων ομάδων λόγω του ιού. Ντάνι Πογιάτος, καλώς ήρθες στην ελληνική πραγματικότητα!

Εννοείται και θα ήθελα να αναδείξω τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, Καρλίτος, τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Σερπέζη ή το υπέροχο γκολ του Ριέρα. Αλλά αυτά περνάνε δεύτερα…

Αρκεί μία αγωνιστική για να ξενερώσεις...

… στα δεύτερα, λοιπόν. Ξεχώρισα την επίδραση που είχε ο Πογιάτος στο πρώτο κακό τέταρτο του Παναθηναϊκού, όταν και θα μπορούσε να είχε μείνει πίσω στο σκορ στις δύο φάσεις με Αλί Μπαμπά και Ριέρα. Το Τριφύλλι απάντησε με έξι(!) τελικές σε ένα τέταρτο. Και κει θα μπορούσε να είχε γίνει η δουλειά.

Δυστυχώς, για τον Ισπανό τεχνικό στο β’ μέρος χάθηκε η απαιτούμενη συγκέντρωση, οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και ο τρόπος που επετεύχθη το «1-0» ήταν και εκείνος που φοβάσαι… όταν παίζεις το επιθετικό «4-3-3». Ο Αστέρας συγχώρεσε μία στο 3′, δεν συγχώρεσε δεύτερη στο 73!

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός σήμερα αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις και η τελική του μορφή, που ενδεχομένως θα δούμε σε δεκαπέντε μέρες, μπορεί να επιφέρει τα ζητούμενα του προπονητή. Γι’αυτό, και ασπάζομαι την αισιοδοξία του Πογιάτος.

Για τους VARίστες πάλι… δεν ελπίζω. Και πέρα του Μακέντα… δεν θα ανοίξει άλλο ρουθούνι!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News