Άρης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Άρης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Τεράστια επιτυχία αποτελεί το «διπλό» στο Βικελίδης για τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της σεζόν. Χωρίς τους Κουρμπέλη και Βιγιαφάνιες, οι πράσινοι απέδρασαν από την έδρα του βασικού αντιπάλου για την «τετράδα», Άρη με σκόρερ τον Καμπετσή. Σπουδαίο το στήσιμο από τον Λάσλο Μπόλονι.

Λάσλο Μπόλονι (9/10): Ξάφνιασε τον Άκη Μάντζιο με τις επιλογές του στην επίθεση και οι αμυνόμενοι του Άρη χάθηκαν στα… μαρκαρίσματα. Μια από τις πρώτες φάσεις, που «έφτιαξε» η ομάδα του, ευτύχησε να την κάνει γκολ. Η ομάδα του σκόπιμα αγωνίστηκε αρκετά πίσω, προκειμένου να αποκομίσει «κέρδη» από τους ταχύτατους, Εμμανουηλίδη – Καμπετσή – Ιωαννίδη. Το στήσιμο του ήταν «μαεστρικό», ο Παναθηναϊκός κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα για 4ο σερί παιχνίδι και έφθασε αισίως στις έξι νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια!

Σωκράτης Διούδης (10/10): Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Διούδη στο γήπεδο που ανδρώθηκε και έγινε επαγγελματίας. Κατέβασε «ρολά» στο τετ α τετ με τον Τζέγγο στο 53′, στο σουτ του Μάνου στο 60′, σε νέο του Σίλβα στο 75′ και στο απευθείας φάουλ του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις. Τέταρτο σερί «clean sheet» για τον Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος δεν έχει δεχθεί γκολ από το Αθηναϊκό Ντέρμπι της περασμένης χρονιάς!

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Εξαιρετικός ο Ολλανδός αμυντικός, ο οποίος δεν λύγισε στην ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων, κυρίως στο β’ μέρος. Θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο προσεκτικός σε ορισμένες επιλογές του, αλλά ευτυχώς για την ομάδα του, κάποια λάθη δεν στοίχισαν.

Αχιλλέας Πούγγουρας (8/10): Εξίσου, καλός ήταν ο Πούγγουρας, ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις στο ψηλό παιχνίδι. Βρίσκει σιγά – σιγά τον καλό του εαυτό ο Έλληνας αμυντικός και αυτό είναι ενθαρρυντικό, διότι «λύνει» τα χέρια του προπονητή του να παίξει με τον Βέλεθ στα χαφ.

Χουανκάρ (8,5/10): Εξαιρετικός ο Ισπανός αριστερός μπακ. Είχε την εκτέλεση φάουλ, που κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι στον Βέλεθ για το 0-1 του Καμπετσή, ενώ ανασταλτικά, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Έπαιξε με πάθος κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα, σε ένα… κυνήγι που έριξε στον Σίλβα στη φάση του 75ου λεπτού.

Γιοάν Μολό (9/10): Ο-μολο-γουμένως, αποτελεί ένα από τα κυριότερα «ευρήματα» του Λάσλο Μπόλονι. Ο Γάλλος συγκίνησε με τις δηλώσεις του μεσοβδόμαδα, ενώ στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη ήταν και πάλι, μέσα στους κορυφαίους. Ίσως, ο Σάντσες να’χει βρει έναν σημαντικό συναγωνιστή για τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Μαουρίσιο (7,5/10): Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε μετά από καιρό, στις υποχρεώσεις του με το Τριφύλλι και φάνηκε πως δεν ήταν στο 100%. Έβγαλε, όμως, παλικαρίσια το ματς, «έκοψε» και… «έραψε» στο κέντρο και με την ποιότητά του θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα επόμενα παιχνίδια. Αποχώρησε στο 80′ για την επιστροφή του Χατζηθεοδωρίδη στους αγωνιστικούς χώρους.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7/10): Είχε σημαντική επιρροή στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας και τα πήγε περίφημα σε γενικές γραμμές, κλείνοντας χώρους στην κυκλοφορία του Άρη. Επιθετικά, δεν είχε καλές επιλογές, ενώ κάπου «αποσυνδέθηκε» με τον Μαουρίσιο με τον πιο έμπειρο να του κάνει μερικές παρατηρήσεις.

Φρανς Βέλεθ (8,5/10): Αν έβαζε και το γκολ στη φάση του 66ου λεπτού, θα έβαζε το όνομά του δίπλα στον Διούδη για τον τίτλο του «MVP». Ο Ισπανός έβγαλε την ασίστ στον Καμπετσή για το 0-1 στο 9′, ενώ ήταν και ο κορυφαίος στον άξονα. Έχει βελτιωθεί στο passing game, αλλά πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στο συγκεκριμένο τομέα.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (7,5/10): Μόνο και μόνο, με την παρουσία του προβλημάτισε τους αμυντικούς του Άρη, καθώς είναι ένας ιδιαίτερα γρήγορος ποδοσφαιριστής. Είχε τη δική του «μαγική» στιγμή στο 63′, έκανε τα… δύσκολα, περνώντας τέσσερις αντιπάλους, αλλά στο τέλος, νικήθηκε από τον Σιαμπάνη. Αντικαταστάθηκε στο 74′, για να μπει ο Χατζηγιοβάνης.

Φώτης Ιωαννίδης (8/10): «Τρακτέρ» ο 20χρονος επιθετικός, δεν μπορούσε να του κλέψει κανένας την μπάλα. Είχε μια ωραία πάσα στον Καμπετσή στο 7′, ο οποίος προειδοποίησε για πρώτη φορά την εστία του Άρη. Γενικότερα, συνεισέφερε στην κυκλοφορία της μπάλας και δείχνει με την παρουσία του, πως αξίζει θέση στην ενδεκάδα. Άφησε τη θέση του στον Καρλίτος στο 80′.

Αργύρης Καμπετσής (9/10): Του το… χρωστούσε η μοίρα. Ο Καμπετσής σημείωσε το σημαντικότερο γκολ της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, πάνω στο οποίο, πρέπει η ομάδα να επενδύσει για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πέρα από το τέρμα που σημείωσε, είχε καλή παρουσία στο ματς και έδειξε πως έχει «χημεία» με τους Εμμανουηλίδη και Ιωαννίδη.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (6/10): Θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα ο Χατζηγιοβάνης και να «ροκανίσει» τα εναπομείναντα λεπτά. Έδωσε «φρεσκάδα» στην επίθεση του Παναθηναϊκού και δεν άφησε τους αντιπάλους να το σκεφτούν, για πολύ, να προωθηθούν μαζικά στην περιοχή του Διούδη.

Καρλίτος (6/10): Την έκανε τη… δουλειά του ο Καρλίτος. Ταλαιπώρησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι καίγονταν να πάρουν στα πόδια τους την μπάλα. Είχε και ένα φανταστικό σουτ στο 90′, όμως, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (6/10): Χαμόγελα και για την επιστροφή του Χατζηθεοδωρίδη στα γήπεδα. Έδειξε από την πρώτη στιγμή, την απαραίτητη διάθεση, ενώ θα μπορούσε και να σκοράρει στο 88′, όταν βρέθηκε σε θέση βολής. Εκεί όμως, φάνηκαν τα σημάδια… της απραξίας, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Μπόλονι θα έχει, ακόμη, ένα χρήσιμο «εργαλείο» στη διάθεσή του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News