Αποστολάκης: «Εγώ είμαι ο Κώστας, όχι ο Στράτος - Θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία»

Αποστολάκης: «Εγώ είμαι ο Κώστας, όχι ο Στράτος - Θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία»

ΟΚώστας Αποστολάκης μίλησε στο match programme του αγώνα με την ΑΕΚ όπου αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια αλλά και στο ντέρμπι με τους “κιτρινόμαυρους”.

Επίσης μίλησε για τη θέση του δεξιού μπακ στην οποία έχει καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα αλλά και για τον πατέρα του, Στράτο Αποστολάκη, και τη σύγκριση που αναπόφευκτα γίνεται μαζί του.

Ενώ σημείωσε πως θέλει στο μέλλον να φτάσει στην κατάκτηση τίτλων με τον Παναθηναϊκό και να καταφέρει να παίξει στην Εθνική Ανδρών.

Πώς προέκυψε η μεταμόρφωση της ομάδας από μία πολύ καλή εικόνα στα φιλικά στην προβληματική εικόνα του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα στην προετοιμασία δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, δείξαμε ότι είμαστε ομάδα δεμένη, με δυνατότητες. Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος δείξαμε μέτριο προς κακό πρόσωπο, αλλά πιστεύω ότι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αυτό άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, άσχετα εάν τα αποτελέσματα δεν ήρθαν. Με την ΑΕΛ δεν είχαμε τύχη. Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν συμπαγείς σε μια πολύ δυνατή έδρα και δείξαμε ότι με κανένα αντίπαλο δεν έχουμε μεγάλη διαφορά. Στο τέλος χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς που τους αξίζαμε. Αν συνεχίσου με αυτές τις εμφανίσεις, γιατί έχει μπει το νερό στο αυλάκι, θα έρθουν οι νίκες. Η ομάδα κάνει καλές εμφανίσεις. Το θέμα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που προς το παρόν είναι εναντίον μας. Αν συνεχίσουμε έτσι θα… γυρίσουν τα αποτελέσματα».

Μπροστά σας υπάρχει ο αγώνας με την ΑΕΚ. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός;

«Η ΑΕΚ έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά και αυτή δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα. Έχει αξιόλογο σύνολο και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι μια ομάδα με το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού αυτά τα ματς πρέπει να τα παίρνει. Δεν πάμε πουθενά για να πάρουμε ισοπαλία γιατί αυτό αρμόζει στο σύλλογο. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας όπως πάντα, πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Έως τώρα δεν έχετε νιώσει «ζεστασιά» στην έδρα της ομάδας. Κρίνεις ότι ο κόσμος σε αυτό τον αγώνα θα δώσει το «παρών» στο γήπεδο;

«Ο κόσμος πρέπει να εκτιμήσει την προσπάθεια που γίνεται τόσο από τους προπονητές όσο και τους ποδοσφαιριστές. Εμείς προσπαθούμε μέσα από τις εμφανίσεις μας να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Θέλουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο, να μας δώσουν την έξτρα ώθηση για να κερδίσουμε μαζί».

Πάμε τώρα σε πιο εξατομικευμένες ερωτήσεις. Στην ομάδα Νέων ήσουν κεντρικό χαφ, στην πρώτη ομάδα εξ’ αρχής αγωνίζεσαι ως δεξιός μπακ. Έχεις προσαρμοστεί στη θέση και στις απαιτήσεις;

«Η περσινή χρονιά ήταν μια μεταβατική χρονιά για μένα γιατί άλλαξα θέση. Με βοήθησε πολύ το τεχνικό τιμ να μάθω τακτικά τη νέα θέση. Φέτος ήλπιζα στην προετοιμασία να καταφέρω με την αξία μου να κερδίσω μια θέση στην ομάδα, να πάρω περισσότερα παιχνίδια από πέρυσι και να δείξω στον προπονητή μου ότι είμαι έτοιμος. Θα προσπαθώ να δίνω το 100% κάθε μέρα, να μαθαίνω όλο και περισσότερα ώστε κάποια στιγμή να καθιερωθώ. Όπου και να πει ο προπονητής ότι θέλει να παίξω, ξέρει καλύτερα από όλους μας και θα αγωνιστώ όπου μου πει. Έκρινε ότι θα έπρεπε να αγωνιστώ στη συγκεκριμένη θέση για συγκεκριμένους λόγους. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν είναι δύσκολο για έναν παίκτη να κάνει ό,τι του πουν, εφόσον έχει κατανοήσει τι είναι αυτό που του ζητάει ο προπονητής του».

Έχει περάσει μέσα σου ότι πλέον είσαι δεξιός μπακ ή ακόμα σκέφτεσαι σαν χαφ;

«Τώρα πια είμαι ένας δεξιός οπισθοφύλακας, την έχω μάθει αυτή τη θέση μετά από 1,5 χρόνο. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε όποια θέση μου ζητηθεί. Δεν ξέχασα αυτά που έμαθα στην ακαδημία. Ειδικότερα όμως τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθα τη θέση όσο καλύτερα και συνεχίζω να μαθαίνω».

Είσαι ένα από τα πολλά παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Κρίνεις ότι μπορείτε να αποτελέσετε τη βάση της ομάδας τα επόμενα χρόνια;

«Στην Ευρώπη βλέπουμε πόσο στηρίζουν τις ακαδημίες τους. Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει το ίδιο και στον Παναθηναϊκό και σε όλες τις ομάδες. Το πλάνο που υπάρχει εδώ βοηθάει στην ανέλιξη παιδιών από την ακαδημία και μπορεί να στηριχθεί η ομάδα σε αυτό».

Κουβαλάς ένα βαρύ επώνυμο, μια και ο πατέρας σου έγραψε σπουδαία ιστορία στον Παναθηναϊκό και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι βάρος ή ευλογία;

«Το όνομα που έχω με τιμάει πολύ και θα προσπαθήσω και εγώ να το τιμήσω. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι ο Κώστας, όχι ο Στράτος, και θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία. Πώς θα εξελιχθεί θα το δούμε στο μέλλον. Είναι δύσκολο να φέρεις ένα τέτοιο επώνυμο. Το βλέπουμε και στον Χρήστο (σ.σ. Δώνης) που έχει ένα εξίσου βαρύ όνομα και το τιμάει όσο περισσότερο μπορεί. Θεωρώ ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και προσπαθώ να κάνω καριέρα ανεξάρτητη από τον πατέρα μου. Υπάρχουν αναπόφευκτες συγκρίσεις. Βέβαια θεωρώ ότι έχω ένα μεγάλο πλεονέκτημα γιατί ο πατέρας μου τα έχει περάσει όλα αυτά και εγώ έχω τη δυνατότητα να ακούω τις συμβουλές του».

Πώς βλέπεις τον ποδοσφαιριστή Κώστα Αποστολάκη μετά από τρία χρόνια;

«Είναι ένα μυστήριο. Όλοι κάνουμε όνειρα. Το θέμα είναι η πραγματικότητα. Σίγουρα με τιμάει να αγωνίζομαι με τη φανέλα της εθνικής ομάδας γιατί έχω περάσει όλες τις ηλικίες και θα ήθελα να παίξω και στην Ανδρών. Θέλω πολύ να πανηγυρίσω έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό, να ζήσω τον Παναθηναϊκό ξανά στη θέση που του ανήκει και στα επόμενα χρόνια σιγά- σιγά με το πλάνο που υπάρχει θα συμβεί αυτό. Ποιος ξέρει για το μέλλον; Προσδοκώ για το καλύτερο δυνατό και για μένα και για την ομάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News