«Απόρησαν και οι Τσέχοι με την αποβολή του Παλάσιος - Ένα γρήγορο γκολ και... φαβορί ο Παναθηναϊκός!»

«Απόρησαν και οι Τσέχοι με την αποβολή του Παλάσιος - Ένα γρήγορο γκολ και... φαβορί ο Παναθηναϊκός!»

 Ο Πετρ Βλτσεκ ο οποίος είχε αγωνιστεί σε Πανιώνιο και Σλάβια Πράγας μίλησε για την ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τους Τσέχους αλλά και για την αστεία κόκκινη κάρτα του Παλάσιος στον πρώτο αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο BNSports:

– Ποια η άποψη σου για το πρώτο ματς; 
«Ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί για εμένα. Ναι, δεν είναι αυτός που γνώρισα όταν έπαιζα στην Ελλάδα και η Σλάβια έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση το 2-0. Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους στην Τσεχία. Είναι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. 
Ίσως σας ακούγεται παράξενο ότι θεωρούσα και εν μέρει θεωρώ ακόμη φαβορί τον Παναθηναϊκό, αλλά μαθαίνω για τις ελληνικές ομάδες από φίλους μου στη χώρα. Ξέρω πως είναι μία νέα ομάδα, με παίκτες χωρίς μεγάλες παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χρειάζονται υπερβάσεις. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος, αλλά για εμάς, το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Τσεχίας».
– Ξεχώρισες κάποιον παίκτη από τον Παναθηναϊκό;
«Βεβαίως. Όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ο Παλάσιος ήταν πολύ δραστήριος. Ταχύς και καλός με την μπάλα στα πόδια. Η αποβολή του όχι μόνο άλλαξε τις ισορροπίες, αλλά στέρησε έναν εξαιρετικό παίκτη από τον Παναθηναϊκό, τόσο για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, όσο και για τη ρεβάνς».
– Συμφωνείς πως η διαιτησία ήταν κακή;
«Απόλυτα. Ακόμα και τα ΜΜΕ της Τσεχίας απόρησαν με την αποβολή του Παλάσιος. Θέλω να σέβομαι τις αποφάσεις του διαιτητή και να αποδέχομαι πως κάνει λάθη όπως όλοι, αλλά στο συγκεκριμένο ματς έχασε τελείως τον έλεγχο. 
 
Θεωρώ πως ευθύνεται η έδρα. Η πίεση από την εξέδρα, οι φωνές των φιλάθλων, μάλλον τον αποσυντόνισαν. Κατά την άποψή μου, δεν υπήρχε κίτρινη κάρτα. Ήταν μία άσχημη απόφαση, που βαραίνει μόνο τον ίδιο».
– Τι περιμένεις να δεις στη ρεβάνς;
«Όλα θα κριθούν από το πόσο θα αντέξει η Σλάβια στην πίεση της έδρας. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να βρει ένα γρήγορο γκολ, θα γίνει αυτός το φαβορί για την πρόκριση. Γνωρίζω καλά την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου. Οι οπαδοί κάνουν το γήπεδο να νιώθεις πως κουνιέται!»
– Οι οπαδοί της Σλάβια πρέπει να είναι αισιόδοξοι.
«Εμπιστεύονται την ομάδα τους και πιστεύουν στην πρόκριση. Αν ρωτάς εμένα, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για να κερδίσει. Αν το πράξει, με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να μην βρίσκεται σε ισχύ, έχει τον πρώτο λόγο».
– Ποιες οι δικές σου αναμνήσεις από την Ελλάδα;
«Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, αλλά συνεχίζω να διατηρώ επαφή με τη χώρα και τη γλώσσα. Ως ένα σημείο αισθάνομαι Έλληνας».
– Ενημερώνεσαι για την πορεία του Πανιωνίου; 
«Ρωτάω συχνά γιατί έχω φίλους στην Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ξέρω πως βιώνει μία δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ιστορικός σύλλογος και θεωρώ πως θα βρει τον δρόμο του και θα επανακάμψει.
 
Μία φορά ήρθα με τους φίλους μου από την Τσεχία στην Ελλάδα. Πήγαμε στη Νέα Σμύρνη στο γήπεδο του Πανιωνίου. Ήταν απόγευμα και υπήρξε ευτυχώς κάποιος στην είσοδο να μας ανοίξει.
 
Με θυμήθηκαν, μου έδειξαν φωτογραφίες της ομάδας στις οποίες ήμουν κι εγώ και ήταν όμορφο που γύρισα για λίγο στα παλιά».
– Υπάρχει κάποια στιγμή, κάποιο ματς που ξεχωρίζεις από το διάστημα που αγωνίστηκες στην Ελλάδα;
«Πέραν της μεγάλης νίκης κόντρα στην Ουντινέζε, το 3-1 επί του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Σκόραρα δύο φορές! 
 
Θυμάμαι μάλιστα πως την επόμενη ημέρα πήγα στην τράπεζα να βγάλω μερικά χρήματα από τον λογαριασμό μου και ο υπάλληλος αρνήθηκε να μου τα δώσει, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, γιατί ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού!»
– Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες; 
«Ο Τζιοβάνι ήταν το κάτι άλλο. Δυνατός, τεχνίτης. Κι ο Καραγκούνης ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος. Καμιά φορά βάζω παλιά βίντεο και νοσταλγώ».
– Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες; 
«Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Πέρασαν πολλοί και καλοί παίκτες στα τέσσερα χρόνια που έμεινα στον σύλλογο. Δεν μπορώ να φανώ τόσο αντικειμενικός σε αυτό. Θα διαλέγω τον συμπατριώτη μου Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. Άλλωστε, ήταν και εξαιρετικός γκολκίπερ εκτός από φίλος. Έχουμε ακόμα επαφές, μαθαίνουμε ο ένας τα νέα του άλλου». 
– Αυτός έχει παραμείνει κοντά στο ποδόσφαιρο. Εσύ με τι ασχολείσαι;
«Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο εργάστηκα ως σκάουτερ, αλλά ήταν πολλά τα ταξίδια που έπρεπε να κάνω. Μετά από τέσσερα χρόνια περίπου, αποφάσισα να απομακρυνθώ και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Πλέον, εργάζομαι ως αστυνομικός.
 
Μένω στο Πλζεν μόνιμα πλέον και συνηθίζω να παίζω με την ομάδα παλαιμάχων της Βικτόρια. Παράλληλα, έχω πάρει πτυχίο και άδεια προπονητή αλλά δεν τα εξασκώ. Άλλωστε, η τελευταία μου ελπίδα πως θα τα χρειαστώ ήταν οι γιοι μου, αλλά επέλεξαν το softball!»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News