Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι πράσινοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω Covid-19 και διαιτησίας, χύνοντας… στην κυριολεξία, αίμα και μπόλικο ιδρώτα στο γήπεδο της Ριζούπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος στην ονομαστική του εορτή αναδείχθηκε ως ο «ήρωας» της αναμέτρησης με το καθοριστικό του τέρμα και παρθενικό με τα πράσινα.

Το VAR, ναι μεν, δικαίωσε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν αποφεύχθηκε το σοβαρό λάθος από τους διαιτητές της συνάντησης. Ο Βασίλης Ζαγαρίτης είδε άδικα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα το Τριφύλλι από το 47ο λεπτό.

Λάσλο Μπόλονι (8/10): Ο Ρουμάνος είναι ειδικός στη διαχείριση των ταλέντων του Παναθηναϊκού και δεν δίστασε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους Αθανασακόπουλο και Ιωαννίδη. Χρειάστηκε να παρέμβει ουσιαστικά στο παιχνίδι μετά την άδικη αποβολή του Ζαγαρίτη. Κάλυψε το κενό στο αριστερό άκρο μεταφέροντας τον Χουάνκαρ στη φυσική του θέση, ενώ έδωσε εντολή να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζηγιοβάνης. Η νίκη αποτέλεσε σημαντική ανάσα και για τον ίδιο, ο οποίος δέχθηκε υπερβολικά σκληρή κριτική το προηγούμενο διάστημα.

Σωκράτης Διούδης (7/10): Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τον Παναθηναϊκό στη φάση του 28′, ωστόσο, λυτρώθηκε από το VAR. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, αν και τραυματίας, έσφιξε τα δόντια και έμεινε σε όλο το παιχνίδι στο πόστο του. Είχε τρεις αποκρούσεις στο 43′, στο 74′ σε σουτ του Μουνιέ και στο 90+5′ σε κεφαλιά του Ντάουντα.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Κορυφαίος στην άμυνα και πάλι ο Ολλανδός. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, είχε καίριες παρεμβάσεις και συνέδραμε τα μέγιστα στη διατήρηση του «0» στην άμυνα.

Αχιλλέας Πούγγουρας (4/10): Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Έλληνας αμυντικός. Έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια και δεν ήταν σταθερός, γενικότερα, στα αμυντικά του καθήκοντα. Στη φάση του 77′ χάνει τον Μπεντινέλι που σκοράρει ανενόχλητος, αλλά για καλή του τύχη υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Οφείλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια, διότι η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Χουανκάρ (7,5/10): Η καλύτερη εμφάνιση του Ισπανού ακραίου μπακ με τα πράσινα. Είχε συμμετοχή στο γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς από δικό του γύρισμα, ο Βέρχουλστ έκανε το λάθος και ο Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν πήρε προσπάθειες από την πλευρά του. Δεν έβαλε το «κερασάκι» με ένα δικό του γκολ στο 90+5, όταν βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Βασίλης Ζαγαρίτης (6/10): Ο… αδικημένος του αγώνα. Δεν έκανε απολύτως, τίποτα και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47ο λεπτό. Όσο αγωνίστηκε, είχε θετική παρουσία. Ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο Μπόλονι μετά τη λήξη του αγώνα, έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Φρανς Βέλεθ (8/10): Όταν τον χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, ο Βέλεθ είχε την ενέργεια να βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα και να δίνει «ανάσες» στους συμπαίκτες του από το ασφυκτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων. Ο Ισπανός ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Απόλλωνα.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7,5/10): Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αλεξανδρόπουλο. Μαζί με τον Βέλεθ, τα πήγαν περίφημα στο χώρο του κέντρου, κάνοντας άπαντες να ξεχάσουν τις απουσίες των Κουρμπέλη και Μαουρίσιο. Πολλά χιλιόμετρα και από το νεαρό, που εξακολουθεί να ανεβάζει τις μετοχές του.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (5,5/10): Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Χατζηγιοβάνης. Όσο έπαιξε επιθετικά, είχε μόνον το άνοιγμα στον Χουάνκαρ για το 0-1 του Ιωαννίδη. Φάνηκε περισσότερο χρήσιμος ως ακραίος μπακ στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε σε εκείνη τη θέση. Αντικαταστάθηκε στο 74′ από τον Μολό.

Ανδρέας Αθανασακόπουλος (7/10): Ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον, που ξεκίνησε ως βασικός σε ένα ματς πρώτης κατηγορίας. Ο Πατρινός άδραξε την ευκαιρία και ανέδειξε τα προσόντα του. Στιγμιότυπο, για εκείνον, η φάση του 45+2′, όταν διέσχισε πάνω από το μισό γήπεδο και μοίρασε στον Χατζηγιοβάνη. Πρέπει να προσέξει λίγο παραπάνω τις μεταβιβάσεις του (είχε ένα σημαντικό λάθος στο 15′). Συνολικά, όμως, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Ριζούπολη έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή! Αποχώρησε στο 82′ για να μπει ο Αϊτόρ.

Φεντερίκο Μακέντα (5,5/10): Πήρε αρκετές φορές την μπάλα στο μισό του αντιπάλου, δίχως να καταφέρει να την αξιοποιήσει, ενώ δεν έκανε και κάποια τελική προσπάθεια. Αναγκάστηκε να γυρίσει προς τα πίσω, για να συνεισφέρει στην κυκλοφορία της μπάλας και τα πήγε καλά. Αντικαταστάθηκε στο 82′ από τον Καρλίτος.

Φώτης Ιωαννίδης (9/10): Ο «λυτρωτής» του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός επιθετικός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Λεβαδειακό, έδωσε απαντήσεις από την πρώτη του κιόλας συμμετοχή ως βασικός. Προειδοποίησε στο 9′, σκόραρε στο 20′, ενώ παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 73′, έπειτα από δική του εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια. Άφησε τη θέση του στον Μαυρομμάτη στο 85′.

Γιοάν Μολό (2,5/10): Επέστρεψε ο «εφτάψυχος» Μολό, με τον Μπόλονι να εμφανίζεται διστακτικός ως προς την χρησιμοποίησή του. Έχασε τον Μουνιέ στη φάση του 77′, που ο Μπεντινέλι σκόραρε, αλλά προς καλή τύχη και εκείνου, δόθηκε οφσάιντ από το VAR. Ακόμη, έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Καρλίτος (5/10): Ο Ισπανός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 82′, για να «ροκανίσει» τα εναπομείναντα λεπτά και τα πήγε περίφημα σε αυτόν τον τομέα. Είναι καλός χειριστής της μπάλας και έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων, για να ανακτήσουν την κατοχή.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (4/10): Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης πήρε τη θέση του Αθανασακόπουλου. Προσπάθησε και εκείνος να κρατήσει την μπάλα, είχε μια πολύ καλή τελική πάσα στον Χουάνκαρ στο 90+5.

Φάνης Μαυρομμάτης (-): Επέστρεψε και ο Μαυρομμάτης στα γήπεδα, για πρώτη φορά επί Μπόλονι. Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News