Αποκλειστικό: Ο Κώστας Μπατσινίλας στο newspao.gr (pics+vid)

Αποκλειστικό: Ο Κώστας Μπατσινίλας στο newspao.gr (pics+vid)

[ads]

Ο Κώστας Μπατσινίλας μίλησε στο newspao.gr για το ντέρμπι.

Ο παλαίμαχος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, μέσα σε μόλις τρία χρόνια(1985/86-1988/89), κατέκτησε με την ομάδα το νταμπλ του 1986 και το Κύπελλο Ελλάδος το 1988. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως σκάουτερ στις ακαδημίες του συλλόγου. Το newspao.gr τον βρήκε στο ιστορικό γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης και μας έδωσε… τα φώτα του για το ντέρμπι.

[ads2]

Διαβάστε όσα δήλωσε στον Αργύρη Λοΐζο:

1560907

-Παίζει ρόλο η βαθμολογία και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων;
Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο το φορμάρισμα των ομάδων, αλλά σε ένα ντέρμπι οι παίκτες δίνουν το 100% τους και παίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα ντέρμπι όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν δείξει πως δεν πρέπει να τα κοιτάμε αυτά. Το παιχνίδι είναι… ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα.

-Τι είναι αυτό που καθορίζει το νικητή σε ένα ντέρμπι;
Τα ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τον Παναθηναϊκό τον βλέπουμε να κάνει καλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια στο Φάληρο και να στέκεται καλά. Όσα παιχνίδια έχει χάσει, έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Είτε έχει χάσει εξαιτίας κακής διατησίας, είτε από κάποιο λάθος καθοριστικό.

-Θεωρείτε ότι είναι καθαρά αγωνιστικά τα κριτήρια που… βγάζουν νικητή σε ένα τέτοιο ματς;
Ναι, είναι καθαρά αγωνιστικά.

1560906

-Στα ντέρμπι παίζει ρόλο η έδρα;
Πάντα παίζει ρόλο η έδρα, αλλά δεν καθορίζει το αποτέλεσμα. Ο γηπεδούχος έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα στην αρχή του ματς. Μετά τα πρώτα 5-10 λεπτά οι παίκτες προσαρμόζονται στο κλίμα και το διαχειρίζονται ψυχολογικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και έχουν μάθει να παίζουν μπροστά σε πολύ κόσμο.

-Που πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, για να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα;
Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού είναι η άμυνά του και το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού είναι η επιθετική του γραμμή. Πρέπει να “χτυπήσει” την αργή άμυνα του Ολυμπιακού με παίκτες γρήγορους, όπως ο Ιμπάρμπο και ο Γουακάσο.

-Επηρεάζουν οι απουσίες των Μπεργκ και Σαμπά τον Παναθηναϊκό;
Για το Σαμπά δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, λόγω των λίγων αγώνων που έχει παίξει. Ωστόσο, στις στημένες φάσεις είναι ένας παίκτης που θα λείψει από τον Παναθηναϊκό. Είναι ψηλός και δυνατός και αυτό τον κάνει χρήσιμο σε στημένες μπάλες και σε φάσεις που ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί πίεση. Η απουσία του Μπεργκ είναι καθοριστική. Γνωρίζει τον αντίπαλο, είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα και ξέρει τι σημαίνει ένα τέτοιο ντέρμπι. Συν τοις άλλοις έχει σκοράρει πολλές φορές απέναντι στον Ολυμπιακό.

1560909

-Ζέκα, Λεντέσμα και Χουλτ ενδέχεται να αγωνιστούν. Παίζει ρόλο το ότι τους λείπουν παιχνίδια;
Είναι και οι τρεις πολυ έμπειροι παίκτες και γνωρίζουν πολύ καλά το κορμί τους. Δεν πιστεύω ότι θα ζοριστούν με ρίσκο να πάθουν χειρότερη ζημιά. Οι ίδιοι και ο προπονητής είναι πολύ έμπειροι και ξέρουν πως να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Αν αγωνιστούν σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να παίξουν.

-Η ομάδα είναι εκτός συνέχειας στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μένει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πιστεύετε ότι μπορεί να κατακτήσει κάτι από τα δύο;
Σαφώς. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό και πρέπει να παλεύει μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ιστορία και είναι ένα πολυ μεγάλο κλαμπ. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάει. Στην Ευρώπη ήρθε ο αποκλεισμός, υπήρξαν και κάποια λανθασμένα σφυρίγματα, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

-Είναι καθοριστικό το ντέρμπι για την έκβαση του Πρωταθλήματος;
Σίγουρα παίζει ρόλο και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει. Έστω και η ισοπαλία τον διατηρεί κοντά βαθμολογικά και του δίνει την ψυχολογία να πάει να πάρει τα ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ακόμα και να ηττηθεί, όμως, δε θεωρώ πως τελείωσε η χρονιά. Είπαμε και πριν ότι η ομάδα έχει την ποιότητα και τις δυνατότητες να παλέψει μέχρι τέλους. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση όπως τα προηγούμενα χρόνια.

1560910

-Αναμένετε ένα ματς σκοπιμότητας και με πολύ τακτική ή ποιοτικό με καλό θέαμα;
Ο Ολυμπιακός, πέραν δύο παικτών, δε διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Δεν περιμένω καλό θέαμα. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη και το πάθος, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

-Υπάρχει κάποιο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που σας έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη;
Ο δύο τελικοί Κυπέλλου του 1986 και του 1988. Το 1988 είχα αποβληθεί στο 79′, αλλά ευτυχώς το πήραμε. 1-1 στην κανονική διάρκεια, 2-2 στην παράταση και το πήραμε 4-3 στα πέναλτι. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει στην παράταση, αλλά είχαμε δοκάρι με το Σαραβάκο. Το 1986 είχαμε νικήσει 4-0 στο ΟΑΚΑ, μετά από μια τρομερή εμφάνιση, μας χειροκροτούσε όλο το γήπεδο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News