"Αποκαλύψεις" για τον ΠΑΟ από τον βοηθό του Στραματσόνι

"Αποκαλύψεις" για τον ΠΑΟ από τον βοηθό του Στραματσόνι

Ο βοηθός του Αντρέα Στραματσόνι, Ρομπέρτο Μούτσι, μιλώντας σε εφημερίδα της Ιταλίας αποκάλυψε το πλάνο τριετίας του Στραματσόνι, ενώ εγκωμίασε τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

[ads2]

Για τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία, ο Ολυμπιακός είναι έναν πόντο πίσω. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι υψηλό, υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες, τόσο σε σωματικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Θα δείτε σύντομα να βγαίνουν από εδώ νέοι παίκτες μεγάλης αξίας. Η Εθνική Ελλάδας πέρασε μία δύσκολη περίοδο, αλλά ανεβαίνει ξανά. Την οικονομική κρίση για να είμαστε ειλικρινείς εμείς δεν την νιώθουμε. Ζούμε λίγο έξω από την Αθήνα, αλλά το αθλητικό μας κέντρο είναι πανέμορφο, οι πληρωμές είναι στην ώρα τους και τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα. Εγώ και ο Στραματσόνι έχουμε πει ”ναι” σε ένα τριετές τεχνικό πλάνο».

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής: «Δεν το περιμένατε έτσι; Έχω δύο γιούς, τον Νίκολας και τον Ραμόν, 20 και 18 ετών αντίστοιχα. Ο πρώτος παίζει στην Lega Pro με την Ράσινγκ Κλουμπ της Ρώμης και ο δεύτερος στην Πριμαβέρα της Λάτσιο. Όταν ήμουν στο Ούντινε έπαιζαν στο Φελέτο. Μετά μετακόμισα στο Τορίνο και έτσι γράφτηκαν στην ομάδα νέων της ”γκρανάτα”, όπου είχαν προπονητή τον Αρμάντο Ντε Μαρία, έναν άνθρωπος που με ιντρίγκαρε, γιατί έκανε τα πράγματα διαφορετικά απ’ ότι οι άλλοι. Άρχισα να τον παρακολουθώ, να μελετώ την μεθοδολογία του και παθιάστηκα».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε κοντά πριν από κάποια χρόνια στην ομάδα νέων της Ουντινέζε: «Ναι, το είχαμε σκεφτεί με την οικογένειά μου να επιστρέψουμε στο Ούντινε. Μίλησα με τον Αντρέα Καρνεβάλε για να μάθω αν υπήρχαν πιθανότητες, αλλά δεν έγινε κάτι. Έτσι επέστρεψα στην Ρώμη».

Για την εμπειρία του ως βοηθός προπονητή στη Ρόμα: «Χάσαμε το Κύπελλο από την Λάτσιο και αυτό βάρυνε πολύ στις αποφάσεις του συλλόγου. Αν κερδίζαμε ο τότε προπονητής Αντρεατσόλι πιθανότατα θα έμενε και ποιος ξέρει, ίσως η ιστορία μου εξελισσόταν διαφορετικά».

Για την συνεργασία του με τον Στραματσόνι: «Όταν ήταν στο τμήμα Allievi της Ρόμα μόλις είχα ξεκινήσει με τους μικρούς. Έβλεπα όποτε μπορούσα τις προπονήσεις του για να μαθαίνω. Μετά πήγε στην Ίντερ και ξαναμιλήσαμε όταν δέχτηκε πρόταση από την Ουντινέζε. Ήθελε να μάθει πληροφορίες για το περιβάλλον του συλλόγου».

Για την σύντομη θητεία του Στραματσόνι στο Ούντινε: «Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί. Στο ”Φρίουλι” είχε ολοκληρωθεί ένας κύκλος, αλλά η περίοδός του μπορεί να αξιολογηθεί ως θετική. Τώρα που δουλεύω μαζί του είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ιδανικός προπονητής για μία ομάδα όπως η Ουντινέζε».

Για το γεγονός ότι ο Στραματσόνι είχε δύσκολες σχέσεις με τους «παλιούς» Ντι Νατάλε, Πίντσι και Ντομίτσι στο Ούντινε: «Περίεργο μου φαίνεται. Στην Αθήνα έχει κρατήσει και εκτιμά τους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα. Είναι 40 ετών και έχει προπονήσει Ίντερ, Ουντινέζε και Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι είναι ικανός. Ίσως ο Πότσο μία μέρα του δώσει και άλλη ευκαιρία στο Ούντινε».

Ο 45χρονος Μούτσι, αποτελεί ακόμα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ουντινέζε (το 1999 από την Κάλιαρι) και στην συνέντευξή του αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα των «φριουλάνι», όπως την αλλαγή προπονητή και ποιούς παίκτες ξεχωρίζει στην ομάδα της Σέριε Α.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News