Αποκάλυψη: Ο Γιαννακόπουλος πλήρωσε εξτρά για να κρατήσει τον Μπέικον ως το 2024!

Αποκάλυψη: Ο Γιαννακόπουλος πλήρωσε εξτρά για να κρατήσει τον Μπέικον ως το 2024!

Επιπλέον χρήματα πλήρωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προκειμένου να κρατήσει τον Ντουέιν Μπέικον στο ΟΑΚΑ μέχρι το 2024 και να μην υπάρχει η επιλογή του NBA στο συμβόλαιο!

Αναλυτικά όσα αναφέρει η στήλη Slam Dunk:

«Με Λέιμαν συμφωνημένο είχαν κοιμηθεί όλοι στον Παναθηναϊκό κι όταν ξύπνησαν στο Βερολίνο πληροφορήθηκαν ότι ο Γιαννακόπουλος τους είχε καλέσει όλους από την κορυφή ως τα νύχια σε έκτακτο tele conference.

Το τι ειπώθηκε εκεί δεν έγινε γνωστό ποτέ αλλά δεν τον λες και ήρεμο μετά τα όσα ακούστηκαν. Σημασία έχει ότι όταν βγήκαν από το call είχαν συμφωνήσει όλοι ότι ο Μπέικον είναι μονόδρομος γιατί ο άλλος δρόμος προς το αντίπαλο καλάθι έμοιαζε με αδιέξοδο.

Και τότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις. Ο Γιαννακόπουλος έδωσε το πράσινο φως, ο Ρασνάτοβιτς ανέλαβε να υλοποιήσει τη συμφωνία. Ο Μπέικον είχε δείξει με κάθε τρόπο, ακόμα και με τον πιο ακραίο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος, ότι ήθελε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό οπότε δεν υπήρχε κάποια μεγάλη διαφωνία επί της αρχής. Τον ήθελαν, τους ήθελε, πλέον θα προχωρούσαν.




Υπήρχε όμως διαπραγμάτευση μιας μέρας. Ποια ήταν αυτή; Εδώ σας θέλω κύριοι. Ο Παναθηναϊκός έφτασε γρήγορα σε συμφωνία αλλά αναγκάστηκε να πληρώσει σχεδόν ένα 400άρι χιλιάρικα παραπάνω για να εξαλείψει όλα τα opt out που ήθελε η πλευρά του Μπέικον στο συμβόλαιο. Δηλαδή;

Ο Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ένα πράγμα στον Μίσκο. Δεν θα υπογράψει για κανένα λόγο τον Μπέικον ως το τέλος της σεζόν. Το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2024. Μόνο που αυτό δεν έφτανε.

Ο Μπέικον επειδή πάντα βλέπει το ΝΒΑ ως κεντρική επιλογή γιατί εκεί νιώθει ότι ανήκει κι όχι άδικα, ήθελε μια option για το καλοκαίρι του 2023. Η επιλογή αυτή πληρώθηκε ακριβά και διεγράφη από τους όρους. Δεν υπάρχει λοιπόν ΝΒΑ out.

Ο Γιαννακόπουλος δεν ήθελε ούτε να συζητήσει την πιθανότητα ο Μπέικον να κάνει παπάδες και το καλοκαίρι να βγει στην αγορά ως free agent και ο Παναθηναϊκός ξανά στο «Φτου κι από την αρχή». Όταν μιλάς για κανονικότητα, επέρχεται μόνο με πράξεις.

Τριάρι λοιπόν μπορεί να ψάξουν άλλοι, ο Παναθηναϊκός δύσκολα. Γιατί το συμβόλαιο του Μπέικον είναι διετές κλειστό και χωρίς «αν» και αστερίσκους. Για την ακρίβεια υπάρχει ένας. Και τον έχει ο Παναθηναϊκός μονομερώς στα χέρια του. Μόνο αν θέλει μπορεί να βγει από το συμβόλαιο του Μπέικον επικαλούμενος παραπτώματα. Κι έτσι έχει και τον Μπέικον γατάκι στα αποδυτήρια και λιοντάρι όταν βγαίνει στο παρκέ.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News