Αποφάσεις-ΒΟΜΒΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αποφάσεις-ΒΟΜΒΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ενώ όλοι περιμένουν τις αποφάσεις Κοντονή, τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στον αέρα και η κατάσταση μοιάζει οριακή. 

Τις αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού περιμένουν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για να καθορίσουν τη στάση τους. 

[ads2]

Ο Σταύρος Κοντονής έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις. Η μία είναι να αναβάλλει το ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος και τη διοργάνωση του κυπέλλου γενικά. 

Η δεύτερη που είναι και η πιο ριζοσπαστική λόγω και των πιέσεων που υπάρχουν από τις τρεις ομάδες της συμμαχίας είναι να αναστείλει όλες τις διοργανώσεις και να απαιτήσει ή να επιβάλλει με υπουργική απόφαση την ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει, με δεδομένο ότι η ΕΠΟ σε αυτή την περίπτωση θα καταφύγει στην UEFA η οποία με τη σειρά της είναι πιθανό να αποκλείσει τις ομάδες από την Ευρώπη. 

Όμως οι πληροφορίες λένε ότι οι τρείς ομάδες της συμμαχίας είναι διατεθειμένες να αναλάβουν αυτό το κόστος σε περίπτωση που κάτι τέτοιο διασφαλίσει την ανατροπή του καθεστώτος της ΕΠΟ. Θα συνταχθούν δηλαδή με τον Κοντονή. 

Αν όμως ο Κοντονής αρκεστεί σε ημίμετρα, σε αναβολές χωρίς ουσία, χωρίς θεσμικές παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την επαναφορά της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, τότε οι ομάδες της συμμαχίας είναι διατεθειμένες να το φτάσουν στα άκρα. 

Στην ΑΕΚ για παράδειγμα έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να κατέβει κανονικά η ομάδα στο ΟΑΚΑ και να απαιτήσει να γίνει το παιχνίδι, εάν ο Κοντονής αποφασίσει απλώς να αναβάλλει το συγκεκριμένο αγώνα ή το κύπελλο Ελλάδας και δεν προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές για την αλλαγή της σημερινής τάξης πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Όλα αυτά και ενώ όλοι περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Sportfm.gt

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News