Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)

Τα πρόβατα του Διορισμένου επιχειρούν εκ νέου… την κατάσταση στα χέρια τους, επιχειρώντας να μπλοκάρουν την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στους «Γαύρους».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν…

[ads2]

Ο Διορισμένος το έχει παίξει πολλάκις κορώνα-γράμματα!

Κι εκεί που έμοιαζε να… κλείνει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έρχεται ο πύρινος λαός του να γυρίσει το κέρμα στα «γράμματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αποφάσεις της ΠΑΕ επηρεάζονται από τις αντιδράσεις των των κόκκινων προβάτων και που το λαϊκό έρεισμα αποδεικνύεται ισχυρότερο των διοικητικών επιλογών.

Στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι ανάλογα με όλες τις ομάδες και στον Ολυμπιακό οι προεξέχουσες περιπτώσεις είναι τρεις.

Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)

Η Περίπτωση Μπασινά…

Τον Ιούλιο του 2008, με τον Πράκτορα της ΣΤΑΖΙ Σωκράτη Κόκκαλη διοικητικό ηγέτη διαβάζουμε σε μια πλαϊνή στήλη της εφημερίδας «Φως των Σπορ» για τον χειρότερο προγραμματισμό που έχει γίνει ποτέ!

Θα ακολουθούσε το καλοκαίρι του 2010 και το φετινό για να σβήσει όσα είχαν γίνει πριν οκτώ χρόνια, όταν το κυριότερο λάθος ήταν ότι οι μεταγραφές είχαν καθυστερήσει και υπήρχε χάσμα ανάμεσα στις επιθυμίες του Ερνέστο Βαλβέρδε και των διοικούντων την ΠΑΕ.

Μία από τις περιπτώσεις ήταν και ο Πράινος από μωρό, Άγγελος Μπασινάς.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, γυρίζοντας από την Ισπανία και τη Μαγιόρκα, εμφανιζόταν κλεισμένος από τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που τον διεκδικούσε και η ΑΕΚ.

Στις 28 Ιουλίου η μεταγραφή πλασάρεται ως τελειωμένη, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να υπογράφει για δύο χρόνια έναντι περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Μια μέρα μετά κι ενώ τα πρωτοσέλιδα και ο κόσμος του Ολυμπιακού δέχτηκαν κάπως ψυχρά την επερχόμενη προσθήκη στο ρόστερ των ερυθρολεύκων, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός γνωστοποιεί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Άγγελου Μπασινά, καθώς μετά από συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της κ. Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Π. Κουτσολιάκο, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων στο θέμα της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Πιο συγκεκριμένα η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός πρότεινε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ η πλευρά του ποδοσφαιριστή ζήτησε κλειστό τριετές συμβόλαιο».

Την ίδια μέρα που ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε, ο Άγγελος Μπασινάς υπέγραψε στην ΑΕΚ και το «Φως» έκανε λόγο για επικοινωνιακή ήττα της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μίλησε μετά από αρκετά χρόνια για εκείνο το καλοκαίρι που παραλίγο να φορέσει τα ερυθρόλευκα και δεν φάνηκε η χρονική διάρκεια του συμβολαίου να ήταν το πρόβλημα ή ο λόγος που δεν υπέγραψε στην ομάδα του Πειραιά.

– Στον Ολυμπιακό γιατί δεν πήγες;

«Δεν θα ήταν εύκολο για μένα. Tο ήξερα».

– Λόγω Παναθηναϊκού;

«Ναι, δεν θα ήταν καθόλου εύκολο. Θα ήταν πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δεν θα ήταν νορμάλ μαζί μου. Είχα την πίεση του Παναθηναϊκού στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, η κατάσταση ύστερα ηρέμησε και αγρίεψε μετά την Ριζούπολη. Ειδικότερα απέναντι σε μένα. Να κάνω και μια τέτοια κίνηση να πάω στον Ολυμπιακό; Δεν ξέρω αν το άντεχα».

Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)

Κυργιάκο αλάνι… ποτέ στο Βωθρο-λιμάνι!

Μια ιστορία με πολλά επεισόδια, που δεν έφτασε να παίζει τόσο δυνατά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά έπαιζε για χρόνια δυνατά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Από το 2006, σεζόν που ο Σωτήρης Κυργιάκος έπαιζε στους Ρέιντζερς της Σκωτίας, είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται το όνομά του για τον Πειραιά. Τα δημοσιεύματα, μάλιστα, ήθελαν τον Σωκράτη Κόκκαλη να ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, δηλαδή να πετάει το όνομα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού για να τις αντιδράσεις του κόσμου. Και τις είδε!

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2006 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Καλλιθέα και την κέρδισε χάρη σε γκολ του Γρηγόρη Γεωργάτου στο 88’, όμως στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο κόσμος βράζει με το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο Έλληνας αμυντικός στον Πειραιά.

‘Εντονες αποδοκιμασίες ακούγονται πριν τον αγώνα, αλλά και μετά την εξασφάλιση της νίκης και το θέμα – μαζί με το προσύμφωνο που θεωρητικά είχε υπογράψει ο Κυργιάκος – μπαίνουν στο συρτάρι.

Δε θα περάσει παρά ένας χρόνος για να επανέλθει στο προσκήνιο.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει στο μεταξύ μετακομίσει στη Γερμανία και στην Φρανκφούρτη, όμως ο Τάκης Λεμονής, τεχνικός του Ολυμπιακού τον Αύγουστο του 2007, θα πει στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Αν κρίνουμε από τις εξελίξεις, έλεγε και παραέλεγε.

«Είχα πρόταση τον προηγούμενο Μάιο. Τους ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκαναν, αλλά αρνήθηκα. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τη συζητήσω κι αυτό το έχω ξαναπεί. Κρατώ την πρόταση στο αρχείο μου, όπως και όλες τις άλλες προτάσεις που δέχτηκα μέχρι τώρα στην καριέρα μου και όπως καταλαβαίνεις τα γραπτά δεν αμφισβητούνται».

Ο Σωτήρης Κυργιάκος τον Αύγουστο θα υπογράψει στην ΑΕΚ, στα μέσα της χρονιάς θα φύγει για τη Λίβερπουλ κι όμως για έναν περίεργο λόγο, ένας παίκτης που είχε τόσες αντιπάθειες στους οπαδούς του Ολυμπιακού, είχε μεγάλες συμπάθειες στη διοίκηση.

Ακόμα και την καινούργια, αφού το όνομά του επανέρχεται στο προσκήνιο το 2011 και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Παρά τις έντονες προ διετίας αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου της ομάδας στο ενδεχόμενο απόκτησής του Σωτήρη Κυργιάκου, αλλά και πέρυσι, οι οποίοι δεν ξεχνούν την συμπεριφορά του υψηλόσωμου αμυντικού στον προ διετίας τελικό με την ΑΕΚ, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε σε ερυθρόλευκους παίκτες την εποχή που τους αντιμετώπιζε φορώντας του Παναθηναϊκού, η διοίκηση της Πειραϊκής ομάδας πιστεύοντας πως ο φίλαθλος κόσμος της θα δει «πιο ψύχραιμα» μια τέτοια μεταγραφική κίνηση, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θωρακίσει την αμυντική της γραμμή, με ένα αμυντικό, που αναμφισβήτητα θα «έκλεινε» τις τρύπες που δεν κλείνουν με τους υπάρχοντες αμυντικούς της ομάδας του μεγάλου λιμανιού», έγραφε ιστοσελίδα και τότε θα ήταν η τελευταία φορά που το όνομα του Κυργιάκου θα εμπλεκόταν με τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Μια μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ λόγω κυρίως των αντιδράσεων του κόσμου.

Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)

Ο Βύντρα, το Ευαγγέλιο και το non-paper!

Τρίτη και τελευταία, αλλά εξίσου ενδεικτική περίπτωση, είναι του Λουκά Βύντρα. Πιο πρόσφατη κι αφού έχουμε μπει για τα καλά στη νέα τάξη πραγμάτων.

Εκείνη με το non-paper που έλεγε «Αγαπάμε Βύντρα», που ανέλυε σε έξι σημεία γιατί ήταν χρήσιμος για τον Ολυμπιακό και που έφτασε να γίνει αυτολεξεί ρεπορτάζ σε πολιτική εφημερίδα. Τα γεγονότα τον Ιανουάριο του 2013 ήταν καταιγιστικά. Την ίδια μέρα που ο Έλληνας αμυντικός έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, δέχτηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφή έμοιαζε κλεισμένη, ο κόσμος και οι εφημερίδες των ερυθρολεύκων διχάστηκαν, αλλά η διοίκηση δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Θα συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού και την τρύπα στο δεξί άκρο θα μπάλωνε και θα έκανε… καζούρα στον αιώνιο αντίπαλο. Είχε φροντίσει να επικοινωνήσει, άλλωστε, τις θέσεις της με τους έξι λόγους που αγαπάμε τον Λουκά Βύντρα. Εντέλει, όμως, ο κόσμος δεν τον αγάπησε, ούτε η διοίκηση και ο Έλληνας αμυντικός έφυγε το επόμενο πρωί και υπέγραψε στη Λεβάντε. Επισκέφτηκε το Στάδιο Καραϊσκάκη ένα μήνα μετά ως αντίπαλος και έφυγε θριαμβευτής (σ.σ. δεν είχε αγωνιστεί στο ματς).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και φέτος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Έναν προπονητή που από την Τετάρτη το βράδυ έμοιαζε κλεισμένος, που συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έκανε μεταγραφικό προγραμματισμό, έκλεισε τους συνεργάτες που θα είχε δίπλα του στον Πειραιά και που όπως φαίνεται να μείνει στο ράφι… Η φωνή του λαού είναι οργή του Θεού, ειδικά όταν έχουμε ανάγκη τον λαό για να μην μας πάρει ο διάολος!

Aπό τον Μπασινά στον...Ουζουνίδη! (pics)
Eμείς ως newspao.gr να ευχηθούμε στον Μαρίνο Ουζουνίδη να πετύχει ότι και ο προκάτοχός του Βίκτορ…
Μαρίνο και Βίκτορ ψυχάρες για πάντα Τριφυλλάρες!
Διαλύστε τους!

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News