Από τη λίστα της Μακάμπι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού!

Παναθηναϊκός: Πλήρωσε το buy out για Φλόιντ - Οι απολαβές του παίκτη

Ισραηλινός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι ο Τζεχάιβ Φλόιντ. Που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, ήταν στη λίστα της Μακάμπι.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιάκοβ Μέιρ στην ιστοσελίδα sdna.gr:

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί παίκτες έχουν αποχωρήσει από την Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, για να πάνε σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Φέτος το καλοκαίρι ο Γιφτάχ Ζιβ υπέγραψε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Κέρι Μπλάκσιρ οδεύει προς τη Γαλατάσαραϊ, ένας άλλος πήγε στην Ισπανία, ένας συμφώνησε με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και φυσικά ο Τζεχάιβ Φλόιντ με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς, πρέπει να αναφέρουμε πως παρόμοιο ταξίδι στο παρελθόν έχει κάνει και ο Ζακ ΛεΝτέι, όπως και άλλοι παίκτες. Εν συντομία, η ομάδα δείχνει πως μπορεί να φέρνει καλούς παίκτες και να τους βελτιώνει.

Θα είχε ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως η Γκιλμπόα υπέγραψε τον Φλόιντ μέσα στη σεζόν, όχι στο ξεκίνημά της. Ο λόγος; Ο Πάτρικ Γιανγκ, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έφυγε λίγες εβδομάδες πριν από αυτή τη συμφωνία, γιατί δεν μπορούσε να επανακάμψει, μετά τους τραυματισμούς του. Η κίνηση με τον Φλόιντ ευχαρίστησε τα στελέχη του συλλόγου, γιατί ο νέος σέντερ τους έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Είχε εξαιρετικούς μέσους όρους, μετρώντας 10,7 πόντους (72% δίποντα), 7,6 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα ανά ματς στη regular season. Στα πλέι οφ τα νούμερά του ανέβηκαν ακόμα παραπάνω: 14,3 πόντοι (80% δίποντα) και μάλιστα κόντρα στις καλύτερες ομάδες, δηλαδή την Χάποελ Ιερουσαλήμ στα προημιτελικά, την Χάποελ Χολόν, μια ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του BCL πέρυσι, στους “4” και την Μακάμπι Τελ Αβίβ στους τελικούς.

Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, πεινασμένος για επιτυχίες και πρόοδο. Σύμφωνα με όσα γνωρίζω από τα μέλη της πρώην ομάδας του, είναι άνετος και ευχάριστος άνθρωπος. Ο πατέρας του ήταν πάστορας και ο ίδιος είναι μορφωμένος και πιστός. Σέβεται τους μεγαλύτερούς του, εκτιμά όσους τον βοηθούν και δύσκολα θα τον ακούσετε ποτέ να βρίζει ή να μιλάει αρνητικά για κάποιον.

Η Γκιλμπόα είναι ένα ήσυχο μέρος, μια οροσειρά με όμορφη θέα. Οι παίκτες που πάνε εκεί δεν έχουν να κάνουν πολλά πράγματα, πέραν του να παίζουν μπάσκετ. Ο Φλόιντ πήγαινε στο γήπεδο νωρίς το πρωί για να προπονηθεί και έμενε εκεί για ώρες.

Στο μπασκετικό επίπεδο, φαίνεται πως μπροστά του βρίσκεται λαμπρό μέλλον. Στην αρχή της θητείας του στο Ισραήλ προπονητής του ήταν ο Λίορ Λούμπιν, που στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό ως assistant coach του Όντεντ Κάτας. Θεωρείται εξπέρ του pick-and-roll και τον βοήθησε να γίνει καλύτερος. Αμυντικά μπορεί να μαρκάρει αντίπαλους κοντούς ακολουθώντας τους και έξω από τη ρακέτα ή να τα βάλει με τους ψηλούς μέσα στο ζωγραφιστό. Βέβαια, δεν του είναι εύκολο να σταματήσει παίκτες που έχουν ύψος 2,10μ. και πάνω, όμως τους δυσκολεύει τη ζωή και την κίνηση πάνω στο παρκέ. Ο Λούμπιν είχε πει στο παρελθόν: “Είναι ένας νέος και πεινασμένος παίκτης, που θέλει να μαθαίνει και να βελτιώνεται. Πολύ αθλητικός, με εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες”.

Οι φήμες στο Ισραήλ ανέφεραν πως ο Κάτας τον είχε “στοχεύσει”, από τότε που δούλευε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και είχε πει στη διοίκηση της ομάδας πως θέλει να τον φέρει στο ρόστερ του. Οπότε, μπορεί να έπαιξε και εκείνος τον ρόλο του, στο να πείσει τα στελέχη του Παναθηναϊκού να πάρουν τον Αμερικανό σέντερ στο ΟΑΚΑ. Ο Φλόιντ ήταν και στις λίστες της Μακάμπι Τελ Αβίβ αυτό το καλοκαίρι και η ομάδα μίλησε μαζί του. Όμως, επέλεξε τελικά να προχωρήσει για την απόκτηση του Τζέιλεν Ρέινολντς.

Αυτό που μπορεί να μην ξέρει ο κόσμος είναι πως πριν από λίγες εβδομάδες παντρεύτηκε. Επίσης, έχει γράψει ένα βιβλίο, το “Godfidence”».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News