Απίθανες ατάκες Γιοβάνοβιτς: «Τι κάνεις εκεί γιε μου» - «Μην κάνετε τρέλες!»

Απίθανες ατάκες Γιοβάνοβιτς: «Τι κάνεις εκεί γιε μου» - «Μην κάνετε τρέλες!»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ιδιαίτερα απαιτητικός στο πρόγραμμα που ακολουθούν οι πράσινοι στο Χορστ.

Ο πράσινος τεχνικός έριξε επικές ατάκες, κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου, μια μέρα πριν το φιλικό με την Άλκμααρ.

Διαβάστε λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ του SDNA:

Μία μικρή διαφοροποίηση υπήρξε στο κομμάτι των στατικών φάσεων και δη των κόρνερ, όπου ο Σέρβος προπονητής εξήγησε αναλυτικά πως θέλει να αμύνεται η ομάδα σε τρία μπλοκ (άμυνα ζώνης με τομέα ευθύνης για τον κάθε παίκτη).

Η τρίτη και καλύτερη ήταν η παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο πλήρες πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας. Ο Έλληνας εξτρέμ έχει ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον κράτησε εκτός προπονήσεων και έδωσε το παρών σε όλες τις ασκήσεις καθώς επίσης και στο δίτερμα στο μισό γήπεδο, με το οποίο ολοκληρώθηκε η προπόνηση.

Έδειξε μάλιστα ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση αν και είναι λίγο πιο πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Μόνος του έτρεξε στο γήπεδο ο Σένκεφελντ, ο Κουρμπέλης μαζί με τον Πέρεθ έκαναν από κοινού τρέξιμο μέχρι που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συνέχισε μόνος του και ο Ισπανός μέσος ακολούθησε άλλο πρόγραμμα αποφόρτισης.

Το μενού εμπεριείχε αρχικά ζέσταμα χωρίς μπάλα, με τους πράσινους να κάνουν γύρους περιμετρικά του γηπέδου και κατόπιν η προθέρμανση συνεχίστηκε με μπάλα και ασκήσεις τεχνικής. Το επόμενο βήμα ήταν συνδυασμός τεχνικής με πάσες, με τους πράσινους να χωρίζονται σε τετράδες, να περνούν ανάμεσα από ένα κοντάρι και να επιστρέφουν πότε με το δεξί και πότε με το αριστερό πόδι, αλλάζοντας πάσες ο καθένας με το ζευγάρι του.

Το επόμενο στάδιο αφορούσε στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, συνδυαστικά με το πρέσινγκ, το πως και το πότε πρέπει να γίνεται, στοχευμένα. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (τη μία επέβλεπε ο Γιοβάνοβιτς και την άλλη ο Κόντης) και η αρχική οδηγία ήταν οι πάσες και οι κινήσεις των παικτών να γίνονται περιμετρικά/κυκλικά, με εξαίρεση τους μπαλαντέρ (Σανκαρέ και Μπουζούκης σε κάθε γκρουπ) οι οποίοι είχαν δικαίωμα να κινηθούν μόνο στον άξονα.

Ο (μπαλαντέρ) Μποζούκης ξεχάστηκε και άκουσε από τον Γιοβάνοβιτς: “Οχι αγάπη μου! Μη βγαίνεις από μέσα, παρακαλώ. Εδώ κάτσε, εδώ μείνε, στο κέντρο”. Οι γενικές εντολές που ακούστηκαν από τους Γιοβάνοβιτς και Κοντή ήταν παρεμφερείς. “Ανοιχτείτε, απλωθείτε στο γήπεδο”, “να παίρνετε σωστές αποστάσεις”,  “πρέπει να πρεσάρεται και να κλείνεται προς τα μέσα, αλλά να ανοίγεται προς τα έξω όταν έχετε τη μπάλα”, “κάντε πιο γρήγορες πάσες”.

Ακολούθησε δίτερμα στο μισό γήπεδο, με μάξιμουμ τρεις επαφές στο οποίο δεν αγωνίστηκαν για λόγους αποφόρτισης οι Σανκαρέ, Μακέντα και Σάντσες. Η τελευταία άσκηση της προπόνησης είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον Γιοβάνοβιτς να το διακόπτει εκνευρισμένος όταν είδε ότι… παράγινε το κακό με τους κεντρικούς μέσους που έχαναν τη θέση τους και να πηγαίναν προς τα άκρα ή την επίθεση, αφήνοντας μεγάλους χώρους και απροστάτευτα τα μετόπισθεν.

Πρώτος τα άκουσε ο Μαουρίσιο. “Μαουρίσιο, μην ξεχνιέσαι τόσο μπροστά, κράτησε τη θέση σου, μην ανεβαίνεις τόσο πολύ, θα έχουμε πρόβλημα” είπε στον Βραζιλιάνο ο Γιοβάνοβιτς. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε η… έκρηξη όταν ένας ακόμη κεντρικός μέσος, ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, είχε ξεχαστεί κάπου στα άκρα της επίθεσης δικήν εξτρέμ και δεν είχε επιστρέψει.

*“Στοπ, στοπ! Ανδρέα! Πού πας γιε μου εκεί; Τι κάνεις εκεί πάνω; Πού πήγες; Πήγες στο πλάγιο άουτ να κάνεις over lap; Τί δουλειά έχεις εκεί ενώ είσαι κεντρικός μέσος. Πρέπει να μένεις στη μεσαία γραμμή. Άμα χαθεί η μπάλα εκεί, θα μείνει μόνο ένας να προστατέψει. Δεν πηγαίνετε παντού στο γήπεδο οι μέσοι του άξονα. Εάν φύγετε από εδώ, κοίταξε τι κενό υπάρχει!”

*Παρατηρήσεις, επειδή έχασε τη θέση του, άκουσε και ο Χατζηθεοδωρίδης, αλλά ήταν πιο ήπιες από πλευράς έντασης, προφανώς λόγω της σημασίας του άξονα της μεσαίας γραμμής.

“Ηλία, μην κάνεις τρέλες. Να κρατάς τη θέση του, μην ξεχνάς ότι είσαι αριστερός μπακ” του είπε.

Ακολούθησαν οδηγίες από τον Σέρβο για το πρέσινγκ στον επιθετικό κορυφής και το 10άρι. “Μην πηγαίνετε και οι δύο να πρεσάρεται στα άκρα. Ο ένας πρέπει να μείνει κεντρικά. Μιλήστε μεταξύ σας, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και σωστή οργάνωση για να είμαστε συμπαγείς”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News