Απίστευτο κι όμως... Ολυμπιακό: Αυτός είναι ο λόγος της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ

Παναθηναϊκός: Γενναίο πριμ στα φίνα κορίτσια για το πρωτάθλημα

Απίστευτα… ολυμπιακά πράγματα, με τους ερυθρόλευκους να προσφεύγουν στο ΑΣΕΑΔ, όχι για την υπόθεση Χατζηνικολάου…

Σύμφωνα με το sdna.gr, η προσφυγή του Ολυμπιακού επί της ουσίας ζητάει στην αυριανή εκδίκαση του ΑΣΕΑΔ να ακυρωθεί το ματς που κέρδισε σε επανάληψη ώστε να μετρήσει η αρχική του νίκη με 72-70.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει:

* Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ολοκληρώθηκε με το διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά η κούπα δεν έχει δοθεί ακόμα στις πρωταθλήτριες γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει να γίνει απονομή. Δώστε βάση στη σημερινή στήλη, γιατί έχει ζουμί και θα καταλάβετε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πώς σκέφτονται στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο».

* Όλοι νομίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς. Άλλωστε, για το συγκεκριμένο θέμα οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν τρεις ενστάσεις. Μια σε κάθε ματς. Σωστά; Όχι!

* Οι Πειραιώτες προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ με σκοπό να ακυρωθεί το παιχνίδι, το οποίο κέρδισαν. Μπερδευτήκατε; Θα τα ξεδιαλύνουμε όλα στη συνέχεια και θα αντιληφθείτε πως ο μοναδικός στόχος της προσφυγής είναι η απαγόρευση της απονομής. Να μην επιτραπεί δηλαδή να σηκώσει το τρόπαιο η ομάδα που την κέρδισε μέσα στο παρκέ και να μην πανηγυρίσουν αυτή την επιτυχία οι συντελεστές της. Ο αθλητισμός όπως τον ονειρεύονται ορισμένες ομάδες. Η αποθέωση του fair play, του ευ αγωνίζεσθαι και του αθλητικού πνεύματος. Στο μπάσκετ γυναικών όλα αυτά…

* Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν πήγε στο ΑΣΕΑΔ για το θέμα της Χατζηνικολάου, όπως λανθασμένα πίστευαν οι περισσότεροι. Ίσως επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι και πιθανότητα δικαίωσης στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς όπως σας έχουμε γράψει η συμμετοχή της αθλήτριας του Παναθηναϊκού ήταν 100% νόμιμη.

*Μόλις κοινοποιήθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού σε όλους τους διάδικους, άρχισαν να διαβάζουν και κοιτάζονταν μεταξύ τους. Δεν το πίστευε κανένας αυτό που έβλεπαν. Διότι δεν έχει ξαναγίνει να προσφεύγει κάποια ομάδα στο ΑΣΕΑΔ για να ζητάει να ακυρωθεί νίκη της.

*Η προσφυγή του Ολυμπιακού αφορά την απόφαση της ΚΕΔ, που διέταξε την επανάληψη του Game 1, ύστερα από όσα κωμικοτραγικά είχαν συμβεί στο φινάλε του. Θυμίζουμε πως το ματς έγινε ξανά και ο Ολυμπιακός το κέρδισε με 15 πόντους διαφορά (73-58). Η διοίκηση του Ολυμπιακού λοιπόν ζητάει στο ΑΣΕΑΔ να κριθεί εκπρόθεσμο το καλάθι, να ακυρωθεί η ένσταση του Παναθηναϊκού και να λήξει το ματς 72-70. Άρα το 73-58 να μην μετρήσει. Έλα Χριστέ και Παναγιά.

* Όλα αυτά δείχνουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως πρόκειται για νομικά τερτίπια που γίνονται με αποκλειστικό, μοναδικό στόχο να κωλυσιεργήσει η απονομή του πρωταθλήματος. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος πως το ΑΣΕΑΔ θα δικαιώσει τον Ολυμπιακό για τον πρώτο τελικό τον οποίο έχει κερδίσει και αυτός θα επαναληφθεί ενώ ο αντίπαλος έχει φτάσει ήδη τις τρεις νίκες που είναι το ζητούμενο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

* Ο στόχος εξ αρχής ήταν και είναι ένας. Κι αποτυπώνεται από το πότε κατατέθηκε η προσφυγή: Το πρωί της Τρίτης (25/5), αφού είχαν ολοκληρωθεί οι τελικοί. Μια μέρα μετά το τελευταίο ματς. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Είναι προφανές πως έγινε με μοναδικό στόχο να μπλοκάρει την «πράσινη» απονομή, που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ήταν ξεκάθαρα μια κίνηση που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους.

* Βλέπετε, η ΕΟΚ βάσει προκήρυξης δεν μπορεί να προχωρήσει σε απονομή του τίτλου, όταν υπάρχουν εκκρεμότητες σε επίπεδο ενστάσεων και προσφυγών. Μια ιστορία που εκφράζει με περίτρανο τρόπο πως σκέφτεται ο νέος Ολυμπιακός.

*Ορίστε και η άλλη είδηση επί του θέματος: Την προσεχή Πέμπτη, αύριο δηλαδή θα εκδικαστεί στο ΑΣΕΑΔ η υπόθεση. Που βεβαίως έχει προδιαγεγραμμένη τύχη. Σαν αυτή του Προμηθέα που ζητούσε να ξαναγίνει ένα παιχνίδι επειδή ευνοήθηκε όταν δικός του παίκτης αποβλήθηκε και δεν τον έβγαλαν έξω. Ε, ο Ολυμπιακός ζητάει να ακυρωθεί το 73-58 και να ισχύσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, το 72-70 χωρίς δηλαδή το καλάθι της Ριντ ώστε να βγάλει αναξιόπιστη την ΚΕΔ. Καταλαβαίνετε για τι τρέλα μιλάμε; Βέβαια αν τα γράφει το SDNA είναι κακό. Όχι ότι είναι το μοναδικό που τολμά να ξεγυμνώνει την αλήθεια και να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα.

*Τώρα, ποιος αποκλείει να ξεκινήσει μια άλλη ιστορία, με νέα προσφυγή ο Ολυμπιακός;

*Μπορεί οι Πειραιώτες να κάνουν προσφυγή επειδή το «τριφύλλι» φόρεσε λευκά στο Game 3 ή γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δύο ξένες και οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις. Ή γιατί οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη στο τρίτο ματς ήταν πιο κοντές και είχαν σέντερ ύψους 1,85μ ή γιατί έπαιξαν με πλέι μέικερ ετών 40 κι ως γνωστόν οι 40άρες ίσον με δυο 20άρες. Όλα πιθανά είναι.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News