ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν είδε... τίποτα ο Καλόπουλος στο ντέρμπι της ντροπής

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν είδε... τίποτα ο Καλόπουλος στο ντέρμπι της ντροπής

Απίστευτα πράγματα σην εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει ο Τζιμπρίλ Σισέ κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο Δημήτρης Καλόπουλος, που ήταν διαιτητής στον εν λόγω αγώνα, κατέθεσε σαν μάρτυρας και δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε τα επεισόδια στη φυσούνα μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

[ads2]

«Δεν ήμουν παρών σε κανένα περιστατικό. Εγώ ξέρω ό,τι έδειξαν τα κανάλια. Τα αποδυτήρια των διαιτητών είναι απομονωμένα σε σχέση με των ομάδων, ήταν κλειστά όποτε δε θα μπορούσα να ξέρω. Η ατμόσφαιρα ήταν μια κλασική ατμόσφαιρα ντέρμπι. Άργησε να αρχίσει ο αγώνας λόγω φωτοβολίδων το οποίο αναγράφεται και στο φύλλο αγώνα. Μετα από οκτώ μήνες σταμάτησα τη διαιτησία. Η παραίτηση μου είχε σχέση με το ντέρμπι αν και βαθμολογήθηκα με άριστα. Ό,τι αντιλήφθηκα τα έγραψα στο φύλλο αγώνα. Όποτε και αν πέσανε μεταλλικά ή άλλου είδους αντικείμενα δεν τα αντιλήφθηκα, αλλιώς θα τα είχα γράψει στο φύλλο αγώνα», ανέφερε ο πρώην ρέφερι.

Η πολιτική αγωγή διερωτήθηκε αν λέει αλήθεια στο φύλλο αγώνα ή την κατάθεσή του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος διάλογος των δικηγόρων, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διακοπή τη δίκη. Ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Θέμης Σοφός, ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά στο δικηγορικό σύλλογο.

Ο κ. Καλόπουλος αναφέρθηκε και στην εισβολή και τα επεισόδια που ακολούθησαν τονίζοντας πως δεν είδε ο ίδιος κάτι μεμπτό. «Κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν η μπάλα παίζεται από τη μια πλευρά δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν αντιλήφθηκα είσοδο φιλάθλων. Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο, εγώ δεν μπορούσα να τα δω αυτά. Δε θυμάμαι να έχει γίνει κάτι μεμπτό. Στη λήξη του αγώνα έφυγα από τους τελευταίους και μάλιστα γράφω στο φύλλο αγώνα ότι μπήκαν εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού και συμπέρανα ότι πανηγύριζαν γιατί πήγαν στους παίκτες του Ολυμπιακού. Εγώ δεν είδα τι έγινε στη φυσούνα. Στο σπίτι μου και εγώ είδα στην τηλεόραση ότι έγιναν κάποια περιστατικά στη φυσούνα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδε ο παρατηρητής. Η θέση της αστυνομίας είναι καλύτερη από αυτή του διαιτητή. Ο ΚΑΠ λέει κάποια πράγματα. Σε ένα ντέρμπι πρέπει ο διαιτητής να μην οξύνει τα πνεύματα και να διατηρεί τη ροη του αγώνα. Προφανώς εγώ έδωσα εντολή να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα αλλά δεν το έγραψα στο φύλλο αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η ένταση είναι πολύ μεγάλη, δε θα μπορούσα να διευθύνω τον αγώνα και να μετράω κροτίδες. Πριν την έναρξη του αγώνα έκανα τον έλεγχο και όταν άρχισε ο αγώνας δεν είδα κανένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο Δημήτρης Καλόπουλος είπε: «Ήρθαν και ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Γόντικας στα αποδυτήρια των διαιτητών για να διαμαρτυρηθούν. Ο κ. Γόντικας με ρώτησε για το ποιος είναι ο επόπτης που κακώς ακύρωσε το γκολ και έκανε παράπονα. Του απάντησα ότι αυτό είναι άποψη σας. Την ίδια ώρα υπήρχε μια στιχομυθία δυο καλών γνωστών ανάμεσα σε Μαρινάκη και Γόντικα για το ποιος είναι ο πιο αδικημένος. Ο κ Γόντικας μου είπε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία μου. Αφού συντάξαμε το φύλλο αγώνα περιμέναμε τους αρχηγούς και ήρθε ο κ. Σισέ με τον αρχηγό αποστολής του Παναθηναϊκού και οι αντίστοιχοι από την πλευρά του Ολυμπιακού για να υπογράψουν. Την ώρα που ήρθαν οι αρχηγοί των ομάδων δεν ήταν εκεί οι Μαρινάκης και Γόντικας. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου να υπήρξε συνάντηση Μαρινάκη-Σισέ».

Ερωτηθείς αν έπεσαν στην αντίληψή του ρατσιστικές κραυγές (ήχοι μαϊμούς) όταν έπαιρνε την μπάλα ο Σισέ, απάντησε: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο και είναι αδύνατον να το ακούσω όταν είναι 30.000 κόσμου στο γήπεδο».

Κατά την εξέταση από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Δημήτρης Καλόπουλος ρωτήθηκε αν ο Σισέ εξέφρασε κάποια απορία για το φύλλο αγώνα ή κάποια αμφιβολία πριν υπογράψει. «Όχι, δε με ρώτησε κάτι. Θα μπορούσε να υπογράψει με επιφύλαξη αλλά θα είχε και συνέπειες», απάντησε, ενώ ερωτηθείς αν ο Γάλλος φορ είχε χτυπηθεί από αντικείμενο ο πρώην διαιτητής απάντησε: «Συνήθως έρχονται ποδοσφαιριστές και λένε ότι έγινε εκείνο ή το άλλο γεγονός. Ο Σισέ δεν μου είπε κάτι. Αλλά και να έλεγε, αν εγώ δεν το έχω δει δεν μπορώ να το γράψω».

Όσο για το αν προσπάθησε η αστυνομία να αποτρέψει την είσοδο των οπαδών, απάντησε: «Θα έπρεπε να είναι παρά πολλοί αστυνομικοί για να το καταφέρουν. Δεν ξέρω πόσοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο των οπαδών», ενώ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν ο Σεμπαστιάν Λέτο πήγε με άγριες διαθέσεις προς τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού προτού συγκρατηθεί από την αστυνομία λέγοντας: «Εγώ δεν θα μπορούσα να δω αν συνέβη κάτι τέτοιο», κατέθεσε.

Σε ερώτηση για το αν δέχτηκε παράπονα από τον Σισέ, ο κ. Καλόπουλος είπε: «Ναι, μπήκε κάποια στιγμή για να παραπονεθεί και κρατούσε ένα τηλέφωνο για να μου δείξει την επίμαχη φάση. Όπως είδα αργότερα είχε δίκιο. Φαντάζομαι ότι ένιωθε αδικημένος εφόσον αδικήθηκε σε εκείνη τη φάση η ομάδα του».

Η δίκη πήρε αναβολή για τις 22 Φλεβάρη, ενώ διατάχθηκε κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού και βίαιη προσαγωγή για τον Σισέ ώστε να καταθέσει. Μαζί του κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν οι Σαραϊδάρης και Τρύφωνας που ήταν τότε βοηθοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και οι Πέτσος, Γόντικας, Κρητικόπουλος και Χαριτόπουλος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News