Απαραίτητη η βελτίωση του Μπουζούκη

Απαραίτητη η βελτίωση του Μπουζούκη

Σε αντίθεση με τον “Διόσκουρό” του στην ακαδημία, Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2016-17, παρά το γεγονός ότι μετείχε σε αρκετές προπονήσεις. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε ξανά στην προετοιμασία, αυτή τη φορά υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Περίμενε να πάρει ευκαιρίες για να δείξει την αξία του, αλλά ο Ουζουνίδης δεν τον εμπιστεύτηκε παρά μόνο σε πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό με ολιγόλεπτες συμμετοχές σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Για αυτό και τον Μάιο του 2018 και με το συμβόλαιο του να λήγει στις 30 Ιουνίου ο Μπουζούκης είχε βρεθεί κοντά στο να υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης. Οι αλλαγές στην ομάδα και το γεγονός ότι το τριφύλλι θα στηριζόταν σε νέους παίκτες, τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και να παλέψει για να καθιερωθεί. Στις 14 Μαΐου 2018 ο μικρός έβαζε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2020 και έμενε στον Παναθηναϊκό.Ο Γιώργος Δώνης τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, καθώς διέκρινε το ταλέντο του.

Του έδωσε αρκετά παιχνίδια στην προετοιμασία και τον έχρισε βασικό στα πρώτα ματς της Super League του 2018, με τον 20χρονο μέσο να τον δικαιώνει με τις εμφανίσεις του. Από το 2019 ξεκίνησε η φθορά, αν και το κλαμπ πρόσφερε νέο συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή βλέποντας στο πρόσωπό του ένα ενδιαφέρον μελλοντικό project.

Ο προπονητής προσπάθησε να καθιερώσει τον παίκτη ως εξτρέμ, ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και δύο χρόνια σχεδόν μετά έχει μείνει στάσιμος χωρίς το παραμικρό σημάδι βελτίωσης. Ο αποκλεισμός από την αποστολή του ματς με τον Ατρόμητο ήταν σοκ για εκείνον, ο χρόνος θα δείξει αν ο Παναθηναϊκός θα κάψει άλλο ένα ταλέντο που ξεπήδησε από τα σπλάχνα του.

Ο Μπουζούκης στα 22 του έχει ακόμα μπροστά του αρκετά χρόνια για να φτάσει σε καλό επίπεδο αλλά για να αυξήσει τις πιθανότητές του να καθιερωθεί πρέπει να προσαρμοστεί και σε άλλες θέσεις εκτός εκείνης του επιτελικού μέσου. Να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, να πιέζει περισσότερο, να βρίσκει καλύτερες επιλογές, να παίρνει πιο γρήγορα σωστές αποφάσεις, να γίνει πιο εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα με τη μπάλα στα πόδια, να αυξήσει τον αριθμό των σπριντ του ανά 90λεπτο, να, να, να…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News