Αντίο Μάρκους, σε ευχαριστούμε για όλα!

Αντίο Μάρκους, σε ευχαριστούμε για όλα!

Το γεγονός ότι ο Μάρκους Μπεργκ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στα Η.Α.Ε είναι κάτι που μας στεναχωρεί, μας πληγώνει και μας γεμίζει αμφιβολία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά πώς μπορούμε να τον ψέξουμε έστω και για το παραμικρό…; Γράφει ο Αργύρης Λοΐζος…

Ο Μάρκους ήταν κάτι παραπάνω από απλά «ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος». Ήταν ένας αρχηγός εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ήταν αυτός που ουκ ολίγες φορές κράτησε τα «πράσινα» αποδυτήρια και παρέτεινε την… έκρηξη που θα ήταν αποτέλεσμα των πάμπολλων εσωτερικών προβλημάτων του Παναθηναϊκού. Ήταν αυτός που όταν ήταν τραυματίας, τιμωρημένος και για οποιοδήποτε λόγο εκτός αποστολής έπαιρνε την οικογένειά του κι ερχόταν να παρακολουθήσει την ομάδα. Ήταν αυτός που είπε ανοικτά όσα θα έλεγες εσύ φίλε Παναθηναϊκέ αν είχες βήμα.

Πρόλαβε να δεθεί με την χώρα μας, πρόλαβε να δεθεί με την ομάδα και να γίνει ένας από εμάς. Ζήτησε έναν Παναθηναϊκό ισχυρό, που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και θα είναι ανταγωνιστικός εκτός των συνόρων. Αφουγκράστηκε το τι είναι Παναθηναϊκός, το που πρέπει να επιστρέψει, το γιατί ο κόσμος βράζει. Αντ’ αυτού, με την επιλογή του να συνεχίσει στα Εμιράτα, έγινε φιλάργυρος, σκουπίδι και προδότης. Η λογική της ισοπέδωσης δεν είναι λογική. Μην ξεχνάς φίλε Παναθηναϊκέ, μην έχεις… κοντή μνήμη.

Παρά τα πολλά προβλήματα του Συλλόγου, παρά το γεγονός ότι οι εντός κι εκτός γηπέδου αντίπαλοί σου επιχείρησαν να τον τελειώσουν μια ώρα νωρίτερα, ο Μάρκους διαρκώς βροντοφώναζε «παρών»! ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ με όλη την σημασία της λέξεως. Δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό δικαιώμα για να κριθεί. Τουναντίον, μέχρι τέλους χειροκροτήθηκε και του άξιζε. Αυτό που δεν του αξίζει είναι ο πόλεμος που δέχεται τώρα από μια μερίδα ανθρώπων που τους δίνεται το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται Παναθηναϊκοί.

Ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις του και γνωστές όχι μόνο στην διοίκηση του Παναθηναϊκού, με την οποία συνομιλούσε μέχρι τέλους, αλλά και σε όλους εμάς. Θα ήταν εδώ εάν υπήρχε ένα σοβαρό πλάνο που θα αποσκοπούσε στο να φτιάξουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Ήθελε να βάλει το δικό του λιθαράκι στην αναγέννηση της ομάδας, ήθελε να είναι ένας από αυτούς που θα έφερναν ξανά την κούπα στην Λεωφόρο και θα έβγαζε ξανά τους Παναθηναϊκούς στους δρόμους.

«Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθώ στα πλέι οφ και θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν τι θέλει το κλαμπ και τι θα γίνει με τον σύλλογο. Αν θα μπουν χρήματα για να πάμε για το πρωτάθλημα ή πως θα είναι η κατάσταση για το κλαμπ. Ασφαλώς και θέλω να παραμείνω εδώ και να κερδίσω τρόπαια. Όμως θα εξαρτηθεί και από το κλαμπ και από το πόσο θέλει να κερδίσουμε και να κάνουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε μια καλή ομάδα, όμως πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί τρόπαια. Απ’ όσα ακούω, το μπάτζετ θα είναι μικρότερο σε σχέση με άλλα χρόνια. Όπως ξαναείπα, έχουμε ήδη μια καλή ομάδα, όμως υπάρχουν και άλλες ομάδες, οι οποίες βάζουν πολλά χρήματα και προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε εκεί, πρέπει να γίνουμε μεγαλύτεροι και θέλω να γίνω μέρος αυτού. Θα δούμε».

Όχι μόνο δεν εισακούστηκε, όχι μόνο δεν ίδρωσε κανενός το αυτί, αλλά έγιναν τα πάντα για να χαθεί από το ρόστερ ο Μάρκους κι ό,τι άλλο αξιόλογο μέλος υπάρχει. Είναι περιττό να γίνει αναφορά στο τι έγινε και τι δεν έγινε, που σαν αποτέλεσμα είχε την «ένα βήμα πριν την διάλυση» εικόνα της ομάδας. Αλλά ο Μάρκους πάλι… εκεί… «Ελπίζω να βοήθησα τον σύλλογο με την μεταγραφή μου». Όχι Μάρκους δεν τον βοήθησες, αλλά δεν φταις εσύ.

Ακόμη και μετά από όλα όσα έγιναν είχε να πει έναν καλό λόγο, ένα «ευχαριστώ», κι αυτός και η σύζυγός του. Ένα «ευχαριστώ» σε εμάς, ένα ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό και ένα στους Έλληνες. Η οικογένειά του αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας, του Συλλόγου και του κόσμου της ομάδας την ώρα που πολλοί άλλοι στην θέση του θα αναθεμάτιζαν και θα πανηγύριζαν που… έσπασαν τα δεσμά κι έφυγαν από αυτήν την κατάσταση.

Και είναι πολλά ακόμα αυτά που δεν ξέρουμε… Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει το κομμάτι αυτό από την παράθεση των όσων έγραψε η κυρία Μπεργκ: «Να είστε πάντα περήφανοι για τον Παναθηναϊκό! Οι τελευταίες μέρες ήταν δραματικές και υπήρξε αρκετή παραπληροφόρηση αλλά θα προσπαθήσω να σταθώ υπεράνω, πιστεύοντας ότι ξέρετε στην καρδιά σας ποια είναι η αλήθεια και ποια όχι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έδειχναν και συνεχίζουν να δείχνουν απεριόριστη αγάπη και υποστήριξη σε μένα και στην οικογένεια. Να ξέρετε ότι η αγάπη σας θα ζεσταίνει τις καρδιές μας για πάντα».

Μάρκους σε ευχαριστούμε εσένα και την οικογένειά σου! Θα είστε πάντα μέσα στις καρδιές μας. Παρά την θλίψη μας, πράγματι, ξέρουμε στην καρδιά μας ποιά είναι η αλήθεια και ποιά όχι. Αυτό είναι που μας θλίβει περισσότερο γιατί παίκτες περνάνε από τον Παναθηναϊκό και φεύγουν, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα εδώ… πάντα υπό λάθος διοικήσεις…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News