ΑΝΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ - «Πράσινο» ντέρμπι και επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός!

ΑΝΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ - «Πράσινο» ντέρμπι και επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός!

Με 2η ανατροπή σε ισάριθμα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έμεινε ολομόναχος και με απόσταση στην κορυφή της βαθμολογίας με αποτέλεσμα για… πρωτάθλημα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-2). Ο Αϊτόρ «σπάει» κοντέρ με άλλα δύο γκολ, εκπληκτικός Ρούμπεν, κέρδισε πέναλτι ο Σπόραρ.

Καλύτερα πάτησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός που κέρδισε δύο στημένα (κόρνερ – φάουλ), τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα από εκτελέσεις των Μπερνάρ και Αϊτόρ. Στο 12ο λεπτό ο Τσέριν έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Αϊτόρ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι με τον τελευταίο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολιβέιρα προειδοποίησε με κεφαλιά από σέντρα του Λύρατζη. Η επόμενη φάση δεν πήγε στράφι για τον φορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 των «ασπρόμαυρων» με τη μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης να περνά κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ.

Λίγο μετά το μισάωρο, ο Νάρεϊ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με τον Μπρινιόλι να πέφτει και να «σβήνει» τον κίνδυνο. Στο 37ο λεπτό ο Σπόραρ δοκίμασε την τύχη του με σουτ έξω από την περιοχή με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει και τον Αϊτόρ να φωνάζει στο συμπαίκτη του για πάσα στα δεξιά. Ο Κούρτιτς έπιασε κεφαλιά στο 45ο λεπτό δίχως στόχο.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός. Ο Ρούμπεν έβγαλε μόνο του τον Αϊτόρ με τον Κοτάρσκι, ο Ισπανός πέρασε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και πλάσαρε στην άδεια εστία για το 1-1 του Τριφυλλιού. Ο Σπόραρ κέρδισε πέναλτι στο 72ο λεπτό με τον Βάινμπεργκερ να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών έπειτα από εξέταση στο VAR για γροθιά του Κοτάρσκι. Ο Αϊτόρ υπέγραψε την ανατροπή με το 7ο γκολ στη σεζόν για το 2-1.

Στο 90′ ο Κωνσταντέλιας έκανε θέατρο στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βαϊνμπέργκερ έδωσε πέναλτι σε πρώτο χρόνο, διορθώθηκε η φάση από το VAR και έπειτα από εκ νέου εξέταση του Αυστριακού διαιτητή.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάντας, Ντούγκλας, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Σπόραρ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News