Ανουάρ: Το παρασκήνιο της συμφωνίας και η λογική της ρήτρας 4 εκατ. ευρώ

Απλησίαστη η ρήτρα για Ανουάρ - Ποιο το ποσό

Ο Ανουάρ Τουχαμί είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Όπως κάθε μεταγραφή, έτσι και αυτή, έχει έντονο παρασκήνιο.

Στο τελικό deal του «τριφυλλιού» με τον ισπανικό σύλλογο συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών του Ισπανομαροκινού μέσου έως το φινάλε της σεζόν μία οψιόν αγοράς ύψους 4 εκατ. ευρώ, την οποία θα έχει δικαίωμα να «ενεργοποιήσει» ο Παναθηναϊκός έως το τέλος Μαΐου.

Ο Τσάβι Ρόκα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πίεσε πολύ για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος δανεισμός του Ανουάρ, τον οποίο αρκετοί στον Παναθηναϊκό παρομοιάζουν με χαφ τύπου Ζέκα που τρέχει ασταμάτητα στο κέντρο, κόβει, μοιράζει κ.ο.κ., αλλά είναι πιο τεχνίτης και δημιουργικός. Ο Ανουάρ στην αρχή δεν συζητούσε καν, το ενδεχόμενο να φύγει από τη «λαμπερή» Primera Division για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, έστω και σαν δανεικός για 6 μήνες. Η Βαγιαδολίδ μόλις πριν από δύο μήνες είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2023 κι ο ίδιος περίμενε τις ευκαιρίες του, βλέποντας πως είχε έστω έναν μικρό ρόλο στο ροτέισον της ισπανικής ομάδας.

Κάπου εκεί ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, αποφάσισε να πάει το όλο θέμα από άλλο… δρόμο. Μίλησε απευθείας με τον προπονητή της Βαγιαδολίδ, Σέρχιο Γκονζάλεθ Σοριάνο, με τον οποίο δεσμεύεται με χρόνια φιλία και του εξήγησε το πλάνο του για τον παίκτη, το πώς σκοπεύει να τον αξιοποιήσουν οι «πράσινοι» και τα οφέλη που θα έχουν όλες οι πλευρές από μία τέτοια συμφωνία.

Τόσο ο Σέρχιο, όσο και ο γυμναστής της ισπανικής ομάδας (ο οποίος, επίσης, γνωρίζεται εδώ και χρόνια με τον Τσάβι Ρόκα), ανέφεραν στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού πως έχουν «αδικήσει» αγωνιστικά τον Ανουάρ. Διότι, αν και είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που «γεμίζουν» τη μεσαία γραμμή, δεν «χωρούσε» εύκολα αυτή τη στιγμή στη Βαγιαδολίδ, λόγω της παρουσίας των Χοακίν, Λουίζμι, Αλκάραθ και Μίτσελ. Συμφώνησαν λοιπόν πως ένας εξάμηνος δανεισμός θα έκανε καλό στον Ανουάρ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, επισημαίνοντας πως το κλαμπ έχει σκοπό να επενδύσει πάνω του. Και είτε να επιστρέψει και να βρει θέση στην ενδεκάδα μετά το καλοκαίρι, είτε να πωληθεί σε άλλη ομάδα, αλλά με «ταμπελάκι» τιμής που ξεκινάει από τα 4 εκατ. ευρώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News