Άνετα και απλά τα "φίνα κορίτσια"

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασαν το κακό φάιναλ φορ του Κυπέλλου τα κορίτσια του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινες” επικράτησαν εύκολα με 3-0 σετ της Ελπίς Αμπελοκήπων και παρέμειναν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Δυνατά ξεκίνησαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Ελπίς. Οι “πράσινες” κατάφεραν να έχουν ένα προβάδισμα 2 πόντων (4-2), τρέχοντας ένα σερί τεσσάρων πόντων και είχαν τον έλεγχο, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων.

Όμως με δύο άσους της Μερτέκη, το Τριφύλλι ξέφυγε με 11-6 και οι γηπεδούχες, παρά τα λάθη που έκαναν ορισμένες στιγμές στην υποδοχή, είχαν μεν την πρωτοκαθεδρία, αλλά η ομάδα των Αμελοκήπων μείωσε στον πόντο (13-12), τρέχοντας ένα επιμέρους 2-6.

Παρόλα αυτά το μίνι “μπλακ άουτ” έκανε καλό στον Παναθηναϊκό, όπου πήρε ξανά διαφορά με 4 πόντους (19-15) και έτσι πήρε σχετικά εύκολα το σετ 25-21, με την αρχηγό του Τριφυλλιού και την Πολ να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Δυσκολεύτηκαν στην αρχή, αλλά μετά ποιος τις… έπιανε

Ίδιο σκηνικό με το πρώτο, είχαμε στο δεύτερο σετ με τα “φίνα κορίτσια” να έχουν το προβάδισμα με 4-3, αλλά η Ελπίς κρατούσε σθεναρή αντίσταση θέλοντας να τις αιφνιδιάσει, μιας και οι “πράσινες” έπαιζαν άμυνα αρκετά πίσω και το… πλήρωσαν.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε δύσκολα την πρωτοκαθεδρία (10-8), αλλά οι υποδοχές της Ρόγκα και τα λάθη των φιλοξενουμένων σε κόντρα επιθέσεις του Τριφυλλιού, επέτρεψε στην ομάδα του Καζάζη να ξεφύγει στο σκορ με +7 (16-9) και έτσι οι “πράσινες” κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να πάρουν άνετα και το δεύτερο σετ με 25-18 και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.

Έκαναν… περίπατο

Με τα δύο σετ προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να… χαρίσει καμία μπαλιά και από πολύ νωρίς πήρε αέρα τριών πόντων (4-1) την οποία όχι μόνο τη διατήρησαν, αλλά κατάφεραν και να την αυξήσουν, μιας και η Ελπίς δεν  είχε τη σταθερότητα στην άμυνα.

Το Τριφύλλι έφτασε ακόμα και στο +5 (10-5), καθώς όσο αντίσταση και να δημιουργούσε η ομάδα των Αμπελοκήπων, η διαφορά μεταξύ τους ήταν μεγάλη. Έτσι οι “πράσινες” ήθελαν να μετατρέψουν το τρίτο σετ σε… υγιεινό περίπατο, με τον Καζάζη να βάζει παίκτριες με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 7 πόντους (13-6) και κάπου εκεί το σετ έλαβε… τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι, θέλοντας να πάρει τη νίκη για με ευρύ σκορ, το οποίο και πέτυχαν και το Τριφύλλι πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 σετ, επικρατώντας με  25-15.

Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-15

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News