Ανέκδοτα από τον Μποροβήλο...

Ανέκδοτα από τον Μποροβήλο...

Εφαρμογή των… κανονισμών και ισονομία ζήτησε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος μετά το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεση του υφυπουργού να διακόψει το πρωτάθλημα αν χρειαστεί.

Αναλυτικά: «Σήμερα νωρίς το απόγευμα είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο Κοντονή, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για την οποία νομίζω ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Αθλητισμού για να ενημερωθείτε διεξοδικότερα.

[ads2]

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είχε σαν θέματα την έγκριση του προγράμματος μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά από όλες τις ομάδες που είχαν κληθεί σε μια επιτροπή και κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα προκειμένου να υποβληθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού για τον νέο νόμο τον οποίο προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή.

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Β’ ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που θα αγωνίζονται στην Φούτμπολ Λιγκ, όπως αντιλαμβάνεστε όμως είναι ένα ζήτημα το οποίο θέλει πολύ μελέτη, διότι δεν είναι απλό. Αποφασίστηκε όμως επί της αρχής αυτό να γίνει καθώς είναι θετικές οι ομάδες, μένει όμως να δούμε με τι τρόπο θα γίνει στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για την συνάντηση με τον κ. Κοντονή και το αν υπήρξε απειλή για διακοπή του πρωταθλήματος: «Ο κ. Κοντονής σαφώς τοποθετήθηκε, στην περίπτωση που κρίνει αυτός ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να πάρει μια τέτοια απόφαση η οποία απορρέει από τον νόμο, μας είπε ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει αυτό το μέτρο».

Για το αν η Σούπερ Λίγκα έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόζουν οι διαιτητές τους κανονισμούς: «Αυτό είναι αυτονόητο. Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας οργανισμός που πρωτίστως ενδιαφέρεται για την ισονομία και σαφώς είμαστε της άποψης ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί προς κάθε κατεύθυνση με απόλυτη αξιοκρατία και εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Για το αν έχει διαγράψει η Λίγκα κάποιον από τους παρατηρητές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους: «Εμείς δεν επιλαμβανόμαστε των εκθέσεων αλλά τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα, στα οποία καταφτάνουν οι υποθέσεις μετά από κάθε αγωνιστική. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο έργο αυτό των παρατηρητών και να «υποδείξουμε» το πώς να κάνουν τη δουλειά τους. Εκείνο όμως που λέμε σε συναντήσεις οι οποίες γίνονται, με παρατηρητές οι οποίοι είναι χρόνια στη Σουπερ Λιγκ, οι οδηγίες οι οποίες παίρνουν είναι να καταγράφουν τα πάντα, προκειμένου οι δικαστές που καλούνται να δικάσουν με τις εκθέσεις τους και άλλα έγγραφα, να βγάζουν τις σωστές αποφάσεις».

Για το αίτημα του κ. Κοντονή να συμβάλλουν οι παράγοντες για την εκτόνωση της κατάστασης και το ποια είναι η θέση της Λίγκας: «Σαφέστατα πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση και η Σούπερ Λιγκ κινείται στην κατεύθυνση ότι δεν πρέπει να πυροδοτείται η βία με κανέναν τρόπο και νομίζω ότι είναι μια κοινή θέση όλων των ομάδων ότι η Λίγκα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά».

Για το αν έχει κερδίσει κάτι το ποδόσφαιρο από τις σημερινές συναντήσεις: «Σίγουρα κάθε προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να βελτιωθούν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρώ ότι είναι θετικό. Βέβαια δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να φτιαχτούν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αλλοίμονο αν πάμε στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει συνεχώς να κάνουμε τέτοιες ενέργειες ώστε να βελτιώσουμε το άθλημα. Παντού υπάρχει κρίση και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να είναι έξω από αυτά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν έπρεπε η ΚΕΔ να έχει διαγράψει κάποιους διαιτητές οι οποίοι έχουν προκαλέσει, έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα και στους υπόλοιπους: «Εμείς ως συνεταιρισμός ζητάμε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί απαρέγκλιτα αυστηρά και προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό κάναμε και το ζητάμε από οποιονδήποτε εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο. Κυρίως από ΕΠΟ αλλά και από παρατηρητές αλλά και από τα δικά μας θεσμοθετημένα όργανα. Έχουμε τακτικούς δικαστές, έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύω θα βρούμε το δρόμο μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News