Ανδρεόπουλος: «Όλοι ΟΑΚΑ την Πέμπτη - Μια μεγάλη μεταγραφή από τη φιέστα»

Ανδρεόπουλος: «Όλα τα ματς είναι ''τελικοί'' - Περιμέναμε παιχνίδι διάρκειας»

Ως ένα… μεγάλο παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά την επόμενη σεζόν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το ματς φιέστα με τον Φοίνικα Σύρου, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο προπονητής των «πρασίνων», κάλεσε τον κόσμο του «τριφυλλιού» να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να γιορτάσει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο χαρακτήρισε ως το δυσκολότερο στη ιστορίαν του τμήματος!

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν, τις δυσκολίες που προέκυψαν, τον ρόλο των μελών του Ερασιτέχνη, τη δυναμική των βασικών αντιπάλων (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου) αλλά και την συνύπαρξη με το γιό του.

Αναλυτικά όσα είπε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη μεγάλη επιτυχία στη Volley League: «Η χαρά μας διαρκεί περισσότερο, βρισκόμαστε σε αυτή την εφορία της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Δεν βγήκαμε ποτέ εκτός στόχων. Οι ήττες και η διαφορά που είχαμε μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο, ήταν φυσιολογικά με την δυσκολία του πρωταθλήματος. Ήμασταν προετοιμασμένοι, γνωρίζαμε ότι θα κριθεί ο τίτλος σε μια, μιάμιση νίκη. Ξέραμε τι κάνουμε και δουλεύαμε σε κάθε ματς για να αποδώσουμε».

Για τους φιλάθλους και τις δυσκολίες που προέκυψαν: «Ο κόσμος είναι λογικό να ‘γκρινιάζει’ μετά από αρνητικά αποτελέσματα, δεν γνωρίζει την κατάσταση ακριβώς. Εμείς προγραμματίζουμε ή καλύτερα προβλέπουμε καλύτερα, από ότι συνήθως ένας φίλαθλος. Είχαμε κορωνοϊό στο ξεκίνημα της σεζόν, πολλές τιμωρίες επίσης, αφού ένας γεμάτος Άγιος Θωμάς είναι κάτι το διαφορετικό. Οι οπαδοί είναι πάντα δίπλα μας, όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Τους περιμένουμε κάθε φορά, τραγουδάμε μαζί τους, είναι πολύ σημαντικό».

Για το παιχνίδι γιορτή με τον Φοίνικα την Πέμπτη (28/4) στο ΟΑΚΑ: «Περιμένουμε να γιορτάσουμε με τους φιλάθλους μας. Ο προηγούμενος τίτλος το 2020 λόγω covid, ήταν αλλιώς. Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα πάντως ήταν το φετινό, ίσως και στην ιστορία του τμήματος. Αυτό συνέβη γιατί οι ανταγωνιστές μας, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, είχαν… ομαδάρες. Παράλληλα είχαμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, φτάσαμε εκεί μέχρι τα ημιτελικά, πολύ γεμάτη σεζόν με ταξίδια και άλλα πολλά».

Για τα χρήματα που θα μαζευτούν και μπορεί να κάνουν τη διαφορά: «Ήδη γνωρίζω το προϋπολογισμό για την επόμενη περίοδο, ο οποίος πάντα είναι σφιχτός, αφού δεν έχουμε το μεγάλο πορτοφόλι. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα είναι ικανοποιητικός, ώστε να παραμείνει διεκδικητής ο Παναθηναϊκός. Ότι πρόσθετα έρθει, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς. Μην νομίζεται ότι μιλάμε για ποσά εκατομμυρίων στο βόλεϊ, μιλάμε για 50 ή 100 χιλιάδες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που δεν τον έχουμε, για να το πω απλά. Οποιαδήποτε συζήτηση κάνουμε σε επίπεδο ονομάτων, όπως αυτό του Ερνάντεζ, θα είναι ασέβεια για τα παιδιά που είναι μαζί μας και μας έδωσαν τόσες χαρές».

Για την συνύρπαξη με τον γιό του Χαράλαμπο στον Παναθηναϊκό: «Οι νεαροί αθλητές έχουν το ταλέντο, το πόσο θα δουλέψουν και που θα φτάσουν εξαρτάται από τους ίδιους. Για κάθε προπονητή η κατάσταση πατέρα-γιου είναι ξεκαθαρισμένη, δεν σκέφτεται ότι είναι παιδί του όταν μπαίνει στο γήπεδο, όλους τους αθλητές τους έχουμε σαν γιούς μας».
Για τη αξία που είχε η απόφαση της Διπλής Ανάπλασης από τα μέλη του Ερασιτέχνη: «Τα κάτω του Παναθηναϊκού είναι οδηγός μας, για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε και να τον διατηρήσουμε, για όχι υπερβολές που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε σε δύσκολα χρόνια, να μην αφήσουμε την ομάδα πάλι να κατρακυλήσει. Θέλουμε να τον κρατάμε πάντα ψηλά. Σημαντικό ότι αυτή την απόφαση την πήραν τα μέλη. Ίσως υπάρχουν στιγμές που θα αποφασίσουν και στο μέλλον».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News