Αναστασίου για τελικό Κυπέλλου: «Αυτό θα παίξει ρόλο...»

«Καρφί» Αναστασίου για την οικονομική διαχείριση κατά τη θητεία του

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Μιλώντας στο Metropolis 95,5, ο τεχνικός του Παναιτωλικού σχολίασε και τον τελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, όντας μάλιστα ο προπονητής των πρασίνων στον τελικό του 2014.

«Στον τελικό του 2014 είχα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό. Τώρα τα πρόσωπα είναι διαφορετικά. Στον θεσμό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ είχε πολύ δυσκολότερους αντιπάλους. Και οι δύο ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο και μετά τον κορωνοϊό το ζητούμενο είναι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη:

«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όταν έπαιξε ο ΠΑΟΚ με δύο φορ, του βγήκε το σχήμα. Έβγαλε αντίδραση, πέτυχε το γκολ που ήθελε και έφθασε στην πρόκριση. Βασίστηκε το παιχνίδι στην ατομική ποιότητα των παικτών των δύο ομάδων. Ηταν ένα παιχνίδι ροντέο, σε καθήλωνε, είχε ρυθμό, πήγαινε αρκετά εύκολα η μπάλα από περιοχή σε περιοχή. Αυτό έχει να κάνει για την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα. Ο ΠΑΟΚ δε, είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έχει όμως μέταλλο και ανταποκρίθηκε επάξια.

Είναι ομάδα του προπονητή του, ο ΠΑΟΚ. Φαίνεται από τον τρόπο που παίρνει τα αποτελέσματα. Είχε ένα πλάνο, μία στρατηγική, ο προπονητής με τις παρεμβάσεις που κάνει, βοηθά την ομάδα του. Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής και πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος προπονητής που μπορεί να οδηγεί την ομάδα σε υψηλούς στόχους».

– Πασχαλάκης ή Τσόλακ ποιος είναι ο πολυτιμότερος του παιχνιδιού;

«Και οι δύο είναι σημαντικοί. Ο Πασχαλάκης κράτησε την εστία του, ο Τσόλακ έγινε ήρωας. Με την Μαρσέιγ άκουσε πολλά για την μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Οι παίκτες είχαν προσήλωση, πίστη, το μεγαλύτερο μπράβο αξίζουν όλοι οι παίκτες. Οσο για τους φορ, εάν ο Ολιβέιρα είναι καλά, έχει το προβάδισμα. Ομως ο Ακπομ μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε ανοιχτό γήπεδο. Θέλει και άλλο χώρο για να κινηθεί.

Ο Τσόλακ δίνει περισσότερα όταν έρχεται από τον πάγκο. Ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, μπορεί να κάνει κάποια αλλαγή. Η ομάδα ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα και την εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Στα πλάγια άκρα της άμυνας έχει δυσκολία μεν. Αλλά μετά το γκολ που δέχθηκε, όλοι δούλεψαν καλά. Οσο για τον τελικό, μετά από ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το σερί και να κατακτήσει κι άλλο τρόπαιο, ενώ ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια θέλει να κερδίσει το τρόπαιο. Εκεί θα παίξει μεγάλο ρόλο, η τακτική προσέγγιση και η πνευματική προσήλωση.

Στον Παναιτωλικό, ανανέωσα για ένα ακόμη χρόνο. Οι συνθήκες είναι καλές. Είναι σημαντικό με την διοίκηση να κάνουμε ορισμένα πράγματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί του χρόνου».

Όσο για τον Λύρατζη και πως σχολιάζει την απόδοσή του, είπε: «Το παιδί μπήκε σε μία δύσκολη στιγμή. Έδωσε την ενέργεια και την ταχύτητα από τα πλάγια. Παίζει στο 100% έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αυτός είναι ο στόχος σε όλες τις ομάδες. Να βάζουν παιδιά από τις ακαδημίες. Εμείς είχαμε κάποιους παίκτες Ελληνες, τους χρησιμοποιήσαμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News