Αναστασίου για Νταμπίζα: «Ακούστηκαν πολλά, είναι ξεκάθαρο τι έγινε»

«Καρφί» Αναστασίου για την οικονομική διαχείριση κατά τη θητεία του

Ο Γιάννης Αναστασίου παραχώρησε μια εξ’ολοκλήρου συνέντευξη στο sdna.gr και μίλησε για διάφορα θέματα γύρω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος 2013-2014 σχολίασε τον τρόπο αντιμετώπισής του από τον Τύπο, ενώ αποκάλυψε το τι συνέβη τα πρώτα του χρόνια στο «τριφύλλι» με τον Νίκο Νταμπίζα.

Διαβάστε παρακάτω:

Για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Τύπο: «Πολλές φορές δεν είχα παράπονο. Στον Παναθηναϊκό είχα ουδέτερη αντιμετώπιση. Υπήρχε ένας σεβασμός από τους δημοσιογράφους προς εμένα και από εμένα προς τους δημοσιογράφους. Εχω γερό στομάχι, πήρα και μαθήματα στον Παναθηναϊκό. Εκανα την αυτοκριτική μου, γιατί μέσα από εκεί μπορείς να δεις τα λάθη σου για να γίνεσαι καλύτερος».

Για τα λάθη που έκανε στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό:«Ισως στη στελέχωση της ομάδας θα έπρεπε να παίρνω τις αποφάσεις εγώ. Ημουν αρκετά διαλλακτικός και όχι κάθετος. Θα μπορούσα να πάρω καλύτερες αποφάσεις στις μεταγραφές και να προστατέψω τον εαυτό μου».

Για το αν πίστευε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» ότι θα μπορούσε να νικήσει 3-0: «Είχα πει στους παίκτες μου ότι αν κάνουμε τακτικά αυτό που πρέπει, θα πάρουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”.

Για το αν έπεσε μεγάλο βάρος μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς: «Αγωνιστικά μπήκαμε στους ομίλους, κερδίσαμε τον Ολυμπιακό 2-1, μετά ήρθε η τιμωρία του Περέιρα. Είχαμε φτάσει τρεις πόντους πίσω. Τελικά, πήγαμε στα πλέι οφ, με πολλούς τραυματισμούς, έλειπε ο Μπεργκ, ο Πέτριτς. Θυμάμαι, πήγαμε στον Αστέρα και έλεγαν ότι θα φάμε ξύλο και νικήσαμε 4-0″.

Για την προσπάθεια της διοίκησης να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με εκείνον στον πάγκο: «Δύο χρονιές ήμασταν δεύτεροι χωρίς μπάτζετ. Κάποια στιγμή η διοίκηση αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Ηρθαν ο Εσιέν και ο Σάντσες, δύο παιδιά που δεν ήταν έτοιμα. Εγώ είχα ζητήσει οι παίκτες να είναι fit. Ο Εσιέν 4,5 μήνες δεν έκανε ούτε μια προπόνηση, δεν τον είδα στο γήπεδο».

Για τη μεταγραφή του Μπεργκ: «Τον Μπεργκ τον ήξερα, τον είχα δει τι μπορεί να κάνει, απλά δεν ήταν ευχαριστημένος και δεν είχε κάνει στο Αμβούργο τα βήματα που έπρεπε. Μίλησα με τον μάνατζέρ του, τον Λέρμπι, που μου είχε πει ότι τον ήθελε η Τουλούζ και η Θέλτα. Αποφάσισα να μιλήσω απευθείας με τον Μπεργκ και πήγα στο Γκέτεμποργκ και του εξήγησα πώς είναι η ομάδα και ποιο είναι το μπάτζετ. Μου ζήτησε δύο μέρες να το σκεφτεί και μετά μου είπε ότι θα έρθει».

Για τη σχέση του με τον Νταμπίζα: «Η αλήθεια είναι ότι έφυγα και δεν μίλησα ποτέ γι” αυτό. Οταν λες κάποια πράγματα σε ένα γραφείο, μένουν εκεί. Οι δημοσιογράφοι κοιτάζουν πολλές φορές τη μία πλευρά. Μου κοινοποιήθηκε με μέιλ ότι θα απολυθεί. Ηταν απόφαση που πήρε η διοίκηση και πρέπει να την αποδεχθείς. Αν εγώ δεν κάνω τη δουλειά μου σωστά και ο Νταμπίζας την κάνει καλά, τι θα γίνει; Θα μείνω εγώ; Παρασκηνιακά ακούστηκαν πολλά, είναι ξεκάθαρο τι έγινε. Τότε είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις μας αλλά από τότε δεν έτυχε να συνεργαστούμε ξανά. Εχουμε ξαναμιλήσει πάντως».

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στον Παναθηναϊκό: «Ο Νταμπίζας είναι πιο έμπειρος τώρα. Τότε ήταν η πρώτη μας δουλειά. Ο Δώνης τώρα είναι προπονητής 15 χρόνια, είναι πολύ διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα καλές ακαδημίες και μπορεί ένας παίκτης 17, 18 χρόνων να παίξει στην πρώτη ομάδα».

Για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο οικονομικό. Το χρήμα στο ποδόσφαιρο είναι κινητήριος δύναμη. Θα παίξεις σίγουρα με τους πιτσιρικάδες. Ο Αγιαξ από τη δεκαετία του ’70 επενδύει στα φυτώρια. Το καλοκαίρι είπαν να αλλάξουν και να πάρουν παίκτες, να ξοδέψουν χρήματα για έμπειρους, ώστε να μπουν στους ομίλους. Εκεί χρειάζεται να κάνεις σωστές επιλογές για να ανέβεις επίπεδο. Πρέπει να υπάρχουν πιτσιρικάδες από πίσω, αλλά σίγουρα με τα χρήματα ανεβαίνει η ομάδα επίπεδο».

Για το παιχνίδι που σημάδεψε την καριέρα του με την Γκαμπάλα: «Ηταν ένα ματς πλέι οφ και είχε περάσει στον κόσμο ότι είναι ομάδα που την έχουμε. Είχαμε πολλές απουσίες και προσπαθήσαμε να κάνουμε διαχείριση. Στο Αζερμπαϊτζάν ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν είχαμε εύκολο το γκολ. Στη ρεβάνς πιστεύαμε ότι θα το κερδίσουμε το ματς. Τακτικά δεν ρώτησε κανείς τι συνέβη. Κοιτάξαμε τον αποκλεισμό και όχι την ουσία. Από στημένη φάση δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Δεν ρωτήθηκα, αλλά και όταν θα σε ρωτήσουν θα πρέπει να καλύψεις την ομάδα. Το γκολ που δεχτήκαμε, ο παίκτης που το πέτυχε ήταν αφύλαχτος, γιατί ο δικός μας κοιμόταν. Το δεύτερο είχε να κάνει με έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Κάναμε ατομικά λάθη, ισοφαρίσαμε στο 78′, έχασε και ο Μπεργκ ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρουμε το ματς. Ηταν λεπτομέρειες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News