Ανανεώσεις: Σωστή η παραμονή των Ελλήνων

Παναθηναϊκός: Η διαφορά-λεπτομέρεια Πρίφτη με Κάτας και Βόβορα

Από την πρώτη στιγμή ήμασταν αναφανδόν υπέρ της ανανέωσης των Ελλήνων, Κασελάκη και Μποχωρίδη που έκαναν καλή σεζόν και δικαιούνταν να παραμείνουν και του χρόνου, ενισχύοντας το γηγενές στοιχείο στα αποδυτήρια.

Ειδικά ο Λεωνίδας μπορεί να δείχνεται κι ως ο αθλητής ορισμός της θέλησης.

Ο Κασελάκης ήρθε σε επαφή με τον Παναθηναϊκό αρχές Μάη του περασμένου χρόνου. Μπορεί τότε να είχε συμβόλαιο με τον Προμηθέα, αλλά ήταν δεδομένο ότι εάν και εφόσον του παρουσιαζόταν η ευκαιρία μίας μεγάλης ομάδας και η προοπτική της EuroLeague δεν υπήρχε περίπτωση να του έκλειναν τον δρόμο οι Πατρινοί.

Ο ίδιος ήξερε ότι εάν και εφόσον επέλεγε τον Παναθηναϊκό θα… σταματούσε να ήταν «πρώτος στο χωριό» αλλά θα ξεκινούσε από «τελευταίος στην πόλη»! Εκείνος και μόνο εκείνος θα κρατούσε την τύχη στα χέρια του όσον αφορά τη διάκριση και την καθιέρωση, έστω και με έναν δευτερεύοντα ρόλο, στο τριφύλλι.

Ήξερε ότι δεν θα είχε 21 λεπτά συμμετοχής όπως είχε στο EuroCup με τον Προμηθέα και ούτε ότι θα έπαιρνε 7-8 προσπάθειες κατά μέσο όρο σε κάθε ματς. Ήξερε ότι θα ήταν ένας 30άρης «rookie» και το κυριότερο όλων; Ήταν πανέτοιμος να το αποδεχθεί από την πρώτη στιγμή που του έγινε η προσέγγιση.

Έχοντας αγωνιστεί σε Ηλυσιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κηφισιά, Αστάνα και τις δύο προηγούμενες σεζόν στον Προμηθέα, ήταν πιο έτοιμος από ποτέ άλλοτε για το «βήμα παραπάνω». Το παλικάρι έκανε μέσα σε μερικούς μήνες ΟΛΟ τον κόσμο του Παναθηναϊκού να τον παραδέχεται για την στοχοπροσήλωσή του. Αυτό κι αν αποτελεί κατόρθωμα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News