Το αναμενόμενο τέλος και το κομβικό 3 στα 3

Έτσι το έζησε ο Ουζουνίδης (pics)

[ads]

Μπορεί το όνειρο μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας να μετατράπηκε σε εφιάλτη όμως αυτή την στιγμή αυτό που προέχει είναι οι τρεις νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα.  Γράφει ο Γιάννης Σαπουντζάκης

Το φετινό ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη τελείωσε με τρόπο άδοξο, αλλά για την πλειοψηφία του κόσμου αναμενόμενο. Η ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο απέναντι σε μία καλή ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, για την οποία το χθεσινό παιχνίδι, όπως είχε πει άλλωστε και ο Εντουάρντο Μπερίσο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, είχε χαρακτήρα τελικού.

[ads2]

Οι παίκτες στην αναμέτρηση κόντρα στη Θέλτα δεν έδειξαν να είναι αδιάφοροι, όμως αρκετοί εξ’ αυτών έδειξαν αδυναμία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Οι Ισπανοί κατάφεραν χωρίς να κάνουν κάποιο εντυπωσιακά καλό παιχνίδι να πετύχουν τον στόχο τους και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει ικανότητες μάγου, ώστε να μεταμορφώσει την ομάδα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Άλλωστε και κόντρα στον ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε χωρίς να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αυτό που μετράει στην παρούσα φάση είναι το αποτέλεσμα. Είναι το τρία στα τρία μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Τα παιχνίδια μέχρι τότε μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απέναντι σε Ατρόμητο στο Περιστέρι και Λάρισα στη θεσσαλική πόλη. Ενδιάμεσα υπάρχει και αυτό κόντρα στον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου μπορεί οι πιθανότητες πρόκρισης να είναι μειωμένες όμως είναι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να τις εξαντλήσει.

Μετά από αυτό το σερί αγώνων, ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του θα έχουν κάποιες ημέρες στην διάθεσή τους προκειμένου να περάσουν κάποια πράγματα που οι ίδιοι επιθυμούν αλλά και να δουλέψουν προκειμένου η ομάδα να βελτιωθεί. Άλλωστε τείνει να γίνει κλισέ αλλά περιέχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει πράγματι πολλή δουλειά μπροστά του προκειμένου να παρουσιάσει το σύνολο που ο ίδιος επιθυμεί.

Εκτός των άλλων ένα σερί τριών νικών θα μετριάσει κάπως τις κακές εντυπώσεις θα ζεστάνει λίγο τον κόσμο, που τόσο -δικαίως- έχει απογοητευτεί και θα μπορέσει να επαναφέρει, τουλάχιστον εν μέρει, την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, που από την ημέρα που ανέλαβε ο Κορακάκης δείχνει συνεχώς σημάδια βελτίωσης. Είναι η ομάδα που κατάφερε να γυρίσει τα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ θα είχε πάρει βαθμό ή βαθμούς εντός από τον Ολυμπιακό αν της το είχε επιτρέψει η διαιτησία.

Επιπλέον, μιλάμε την ομάδα που πέρσι άφησε το τριφύλλι εκτός Κυπέλλου, ενώ είναι χαρακτηριστική η δυσκολία με την οποία περνάει -όποτε το κάνει- από την έδρα του συλλόγου των Δυτικών Προαστίων. Στην τελευταία του απόδραση, πέρσι στον πρώτο γύρο, όταν στον πάγκο είχε κάτσει ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Στιβ Ρούτερ αμέσως μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΥΓ. Καλωσόρισα, λοιπόν, στην παρέα σας και εγώ. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε από εδώ και στο εξής με το ραντεβού μας να ανανεώνεται μετά το ματς στο Περιστέρι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News