Η ανάλυση του Βέλιτς

Η ανάλυση του Βέλιτς

[ads]
Στεναχωρημένος για την εικόνα που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, σχολιάζοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την ήττα στο χθεσινό ντέρμπι τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς:

[ads2]

Για το χθεσινό ντέρμπι: «Τώρα να πει κανείς κάτι μετά το ματς είναι εύκολο. Αν κοιτάξει και συνεκτιμήσει αυτό που είχαν παρουσιάσει οι δύο ομάδες πριν από το ντέρμπι, προσωπικά δεν με εκπλήσσει το αποτέλεσμα και η εικόνα του αγώνα. Χρειάζεται προσοχή και να μην λέμε πολλά πριν από ένα ντέρμπι και δεν κάνουμε προγνωστικά».

Για την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού: «Είναι δύσκολο κάποιος με λίγα λόγια να εξηγήσει κάποια πράγματα. Πρώτα από όλα από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Προσωπικά στεναχωριέμαι για την εξέλιξη αυτή στον Παναθηναϊκό, όχι τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Έχω αφιερώσει στο παρελθόν τον εαυτό μου για να προχωρήσει και να έχει προκοπή αυτή η ομάδα. Δεν θέλω να σταθώ στο παρελθόν».

Για το ποιος έχει τις ευθύνες: «Στεναχωριέμαι με την εικόνα του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την αυτοεκτίμησή του, την υπερηφάνειά του και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά με τις πράξεις του. Τα λόγια μπορούν να ενισχύσουν, αλλά το θέμα είναι στην πράξη τι συμβαίνει. Αναγνωρίζω το καλό της πρόθεσης της διοίκησης. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα».

Για τις ευθύνες του Γιάννη Αλαφούζου: «Κάποιοι λένε πως στον Παναθηναϊκό λείπουν χρήματα, όμως έχω συνηθίσει να δουλέψει με χαμηλά μπάτζετ και δεν θέλω να σταθώ σε εύκολες δικαιολογίες. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοεκτίμησή του και έχει χάσει τα κριτήριά του, και το λέω καλοπροαίρετα. Αναφέρομαι στα κριτήρια των επιλογών που γίνονται».

Για την απώλεια της αυτοεκτίμησής του και της υπερηφάνειας του: «Αυτό προκύπτει από την γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού και τις επιλογές του, ότι δεν δίνει καμία προοπτική. Χρειάζεται να τα βάλουμε σε μία σειρά και να βγάλουμε ένα σωστό συμπέρασμα. Δεν θέλω να ασκώ προσωπική κριτική σε κανέναν».

Για τα αίτια της κακής εμφάνισης: «Παρά τις προσπάθειες που γίνονται ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν χτίζει κάτι στιβαρό, δεν έχει συνέχεια, δεν μπορεί να διακρίνει κανείς μία προοπτική. Η προοπτική για τις μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός είναι το βασικό. Στο σύλλογο πρέπει να δουλεύεις για την καθημερινότητα και το σήμερα, αλλά πρέπει να δουλεύεις και για το μέλλον. Εσείς δεν διαφωνείτε με το “ράβε-ξύλωνε”. Ούτε το πρότζεκτ του Αναστασίου και του Νταμπίζα δεν είχε συνέχεια, αλλά όταν δουλεύεις σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός τα αποτελέσματα της δουλειάς θα πρέπει να φαίνονται μετά από μία πενταετία».

Για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα: «Πρέπει να είσαι άμεσα ανταγωνιστικός και να δουλεύεις για να πετύχεις τους στόχους που έχει μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά όλο αυτό να έχει την έννοια του πρότζεκτ. Κανένα πρότζεκτ δεν έχει διάρκεια για 2-3 μήνες και πρέπει τα αποτελέσματα της δουλειάς να φτάνουν παραπέρα. Πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος ένα πρότζεκτ και να βλέπεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου μετά από μία 3ετία ή 5ετία, ώστε να δεις τους παίκτες που θα αναδειχθούν και να φέρουν στη συνέχεια και χρήματα στο μέλλον».

Για τις διαφορές με τον Ολυμπιακό που άλλαξε τρεις προπονητές, κι όμως, είναι πρώτος στο +7: «Βγαίνουν συμπεράσματα από μία ελλιπή εικόνα. Όταν βγάζεις συμπεράσματα πρέπει να βλέπεις ολόκληρη την εικόνα. Όταν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερης προσπάθειας και της δικής σου αδυναμίας. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ακολουθεί μία συγκεκριμένη γραμμή και καλώς ή κακώς έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι μία παρένθεση και δεν ξέρω πώς λειτουργούν εκεί».

Για το αν η ενδεχόμενη απόλυση Στραματσόνι θα φέρει αποτελέσματα: «Υπάρχουν υπεύθυνοι στον Παναθηναϊκό. Ήδη θα πρέπει να το έχουν αποφασίσει και να βάλουν κάτω τα πράγματα, να αποφασίσουν για το μέλλον. Δεν μπορώ να πω εγώ την άποψή μου… Στον τρόπο που δουλεύω και βλέπω το ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που έχω, έχω ξεκάθαρα κριτήρια. Είναι καθαρά θέμα επιλογών… Δεν πρέπει ούτε ο ίδιος ο Παναθηναϊκός να στέκεται σε ένα ή δύο πρόσωπα, πρέπει να βρει προσανατολισμό».

Για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου σε σύγκριση με την κατάσταση που υπήρχε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει από πίσω κάποιος ή να είναι μία κατάσταση διαχειρίσιμη. Προσωπικά αναγνωρίζω την καλή πρόθεση της διοίκησης Αλαφούζου να βάλει τον Παναθηναϊκό σε έναν δρόμο προοπτικής και εξέλιξης, αλλά συνήθως κάνουν μισό βήμα μπρος και δύο πίσω. Συνήθως είναι θέμα στρατηγικής, επιλογών και κριτηρίων που εφαρμόζονται στην πράξη καθημερινή που έχει ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News