ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό

Με το άγχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League να έχει φύγει και τον στόχο να έχει επιτευχθεί, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κατάφερε να γεμίσει ξανά με χρήματα τα ταμεία του (κάτι που ήταν υπεραπαραίτητο), αλλά κέρδισε ηρεμία και… παίκτες.

Είναι ολοφάνερο ότι ήταν μεγαλύτερη η άνεση να έρθουν κι άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, μετά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γι’ αυτό και γίναμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακού μεταγραφικού ντεμαράζ τις τελευταίες ημέρες, με την άφιξη των Κουλιμπαλί, Σάμπα και Εμποκού.

[ads2]

Με την ποιότητα στο ρόστερ να έχει ανέβει κατά πολύ και την ομάδα να θυμίζει, στη θεωρία πάντα, εποχές του 2010, φέτος θα περιμένουμε να δούμε… αλλιώτικα πράγματα. Διαφορετικά, απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει την τελευταία τριετίας, του «μια έτσι, μια αλλιώς» Παναθηναϊκού.

Πληρότητα

Ολες οι γραμμές της ομάδας, με εξαίρεση πιθανότατα αυτή που αφορά «κόφτη», είναι πλήρεις. Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, ο Παναθηναϊκός διαθέτει όχι απλά πολλούς, αλλά καλούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Από την άμυνα και τους πλάγιους, μέχρι τη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και τους φορ!

Μοναδική «παραφωνία» αυτή του αμυντικού μέσου. «Καθαρό» εξάρι δεν υπάρχει στην ομάδα. Ο Λεντέσμα είναι ένας καταπληκτικός πλέιμεικερ, ο Ζέκα ένα 8άρι αντοχής, ο Λουντ κάτι ανάλογο και ο Κουτρουμπής αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος κατ’ ανάγκη.

Βάθος

Για πρώτη φορά, επίσης, ύστερα από καιρό υπάρχει βάθος στο ρόστερ της ομάδας. Για παράδειγμα στους… παγκίτες λογίζονται οι Λέτο, Μπουμάλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί ή Μέστο, Λουντ, Χουχούμης, Ρινάλντι και άλλοι. Θα εξαρτηθεί και από τα παιχνίδια και φυσικά από τους αντιπάλους.

Το να μένουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές στον πάγκο καταδεικνύει δυο πράγματα: Το πρώτο ότι μεγαλώνεις ξανά ως ομάδα. Το δεύτερο ότι έχεις πολλές λύσεις για να βγάλεις μια απαιτητική χρονιά με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τι περιμένουμε να δούμε

Με τη χρονιά, λοιπόν, να αρχίζει με περισσότερη αισιοδοξία και χαμόγελα, αλλά και ταυτόχρονα συντηρητικές εκτιμήσεις, για τον Παναθηναϊκό, περιμένουμε να δούμε φέτος τα παρακάτω:

*Καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είχε σχεδόν… ξεχαστεί τη χρονιά που πέρασε και όχι μόνο. Με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την πράσινη φανέλα, ο κόσμος θέλει να δει θέαμα φέτος, το οποίο φυσικά θα πρέπει να συνδυαστεί με το αποτέλεσμα

*Διάρκεια. Το «α και ω» για τον Παναθηναϊκό που επιστρέφει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Μέχρι και πέρυσι, η ομάδα ήταν μια «ύψος», μια «βάθος». Φέτος, με την ενίσχυση του ρόστερ απαιτείται μια σταθερότητα στην απόδοση σε βάθος χρόνου. Ετσι θα διεκδικήσει το «τριφύλλι» τους στόχους του.

*Επίπεδο. Όπως κι αν το «μεταφράσει» κανείς. Όταν είσαι Παναθηναϊκός οφείλεις να ξεπερνάς τις κρίσεις σου. Και απ’ ότι φαίνεται, οι «πράσινοι» είναι σε αυτό το στάδιο, μετά τα όσα πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Με ποδοσφαιριστές… ανωτέρου επιπέδου, ο Παναθηναϊκός γίνεται ξανά μεγάλος εντός γηπέδων.

*Στόχους. Όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη χρονιά για να τους διεκδικήσει όλους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Πλέον, με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί και με τη δουλειά Στραματσόνι – Ζιλμπέρτο, μπορεί να καταφέρει. Ο κόσμος θα περιμένει κάτι τέτοιο.

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News