ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι είδαμε από τον Παναθηναϊκό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι είδαμε από τον Παναθηναϊκό

Μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Παναθηναϊκός επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης και το 1-0 της Λεωφόρου δίνει στους Πράσινους το …πάνω χέρι.

Όμως οι Πράσινοι θα χρειαστεί σε μια εβδομάδα στη Σουηδία να παρουσιάσουν βελτιωμένη εικόνα και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι τους, αν θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

[ads2]

Το Τριφύλλι έκανε …δυνατή εκκίνηση στο παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ενέργεια του στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και όσο περνούσε η ώρα, οι Σουηδοί άρχιζαν να προσαρμόζονται στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Με συντηρητικό παιχνίδι και πολυπρόσωπη άμυνα, ο τεχνικός της ΑΪΚ, Ρίκαρντ Νούρλινγκ έριξε στην …παγίδα του τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος επέλεξε τρεις κεντρικούς αμυντικούς για να αντιμετωπίσει τον μοναδικό στράικερ της αντίπαλης ομάδας και είδε την ομάδα του να έχει προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιταλός προπονητής προσέγγισε περισσότερο ορθολογικά το παιχνίδι, καθώς έβγαλε ένα στόπερ και έριξε στο ματς τον δημιουργικό Βιγιαφάνιες, ωστόσο το άγχος, αλλά και η κόπωση άρχισαν σταδιακά να εμφανίζονται στο Τριφύλλι. Η “λύτρωση” ήρθε τελικά από τον πολυτιμότερο παίκτη του γηπέδου, Ροντρίγκο Μολέντο και ο Παναθηναϊκός πήρε τη σημαντική νίκη, ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και όλα είναι πλέον ανοικτά…

Ο Στιλ έσωσε την ομάδα του από τα …χειρότερα και δήλωσε “παρών” στις κρίσιμες στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει, ο Μολέντο …εξαφάνισε τον προσωπικό του αντίπαλο και έδωσε πολλές λύσεις στην άμυνα, ο Ιβανόφ έκανε “αθόρυβο” παιχνίδι, ο Κουτρουμπής κουβάλησε μπάλα και προσπάθησε να συμμετάσχει και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε, ενώ Χουλτ και Μέστο βοήθησαν αρκετά στο πρώτο μέρος, ωστόσο έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λεντέσμα ήταν το “μυαλό” του Παναθηναϊκού και υπήρξαν στιγμές που έδειξε την ποιότητα του και ο Ζέκα ήταν άριστος στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά …φλύαρος επιθετικά. Ο Γουακάσο έμοιαζε …έξω από τα νερά του, ο Ιμπάρμπο “χάθηκε” από το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μπεργκ ξεχώρισε για τη μαχητικότητα του.

Ορεξάτος ήταν ο Βιγιαφάνιες, ο Λέτο έδωσε ενέργεια και πάθος στην ομάδα του στο διάστημα που έπαιξε , ενώ ο Λουντ δεν μπορεί να κριθεί λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News