Ανάλυση: Τα πρώτα στοιχεία με Πεδουλάκη

Ανάλυση: Τα πρώτα στοιχεία με Πεδουλάκη

Ας τα πάρουμε από την αρχή… Ο Σάσα Τόζρτζεβιτς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και τον προκλήσεων. Όσο και αν πάλεψε, όσο και αν μόχθησε και όσο και αν προσπάθησε στο τέλος όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ισχυρό… ράπισμα από την Λαμποράλ Κούτσα και μετά το βαρύ 3-0 των Βάσκων το όνειρο της πρόκρισης στο Final-4 του Βερολίνου μετατράπηκε σε έναν πολύ… επίπονο εφιάλτη.

[ads2]

Ο Σέρβος τεχνικός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, προσπάθησε να «κερδίσει» τις επιλογές του αλλά δε μπόρεσε σε κανένα σημείο να βγάλει στο παρκέ αυτό που ήθελε. Έτσι, ήρθε απολύτως φυσιολογικό η αλλαγή. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη έμοιαζε ως η καλύτερη δυνατή.

Έλληνας προπονητής με εμπειρία, άριστος γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας και των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, αλλά και του… Ολυμπιακού. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, αποτυπώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην ανακοίνωση πρόσληψης του Πεδουλάκη και όλοι στον Παναθηναϊκό πλέον σκέφτονται την κατάκτηση της κούπας. Λογικό…

Νωρίς μεν, ξεκάθαρα δε…
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι πως το ματς με τον Κολοσσό δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για το τι θα δούμε στο μέλλον από τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη. Όχι γιατί η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν θεωρείται ως ένας «καλός» αντίπαλος για το «τριφύλλι», αλλά γιατί ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε πολύ λίγες ημέρες στα… χέρια του την ομάδα του «τριφυλλιού» για να μπορέσει να την παρουσιάσει όπως ακριβώς θα ήθελε. Όμως, ακόμα και από τις ελάχιστες προπονήσεις που έχει κάνει στο ΟΑΚΑ ο «Άρτζι», αλλά και από το ένα και μοναδικό (μέχρι τώρα) παιχνίδι του Έλληνα τεχνικού (στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού) κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Αρχές στο παιχνίδι του
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και λόγο… φιλοσοφίας είχε δώσει μια μεγάλη ελευθερία στους παίκτες του οι οποίοι πολλές φορές έδιναν την εντύπωση ότι το… έπαιρναν πάνω τους. Αυτό με τον Πεδουλάκη αναμένεται να αλλάξει. Ο Έλληνας τεχνικός είναι… λάτρεις των αρχών στο παιχνίδι χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα… δέσει τα χέρια των παικτών του. Και αυτό φάνηκε και κόντρα στον Κολοσσό. Η άμυνα θα είναι το «Α» και το «Ω», ενώ στην επίθεση ο Παναθηναϊκός δεν το… φοβήθηκε το σουτ, αλλά ούτε έδειξε διατεθειμένος να πάει με το πόδι στο… φρένο. Το αντίθετο. Η ομάδα έχει πλούσιο ταλέντο στην επίθεση, έχει μεγάλες ικανότητες στο ανοιχτό γήπεδο και αν και μπορεί να μην μας έχει συνηθίσει ο Πεδουλάκης στο τρέξιμο, μάλλον θα δούμε κάτι τελείως διαφορετικό από όσα φανταζόμασταν στο άκουσμα της (επανα)πρόσληψής του.

Η αθλητικότητα και το «πασπαρτού»
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται να υπολογίζει πάρα πολύ στο αθλητικό κομμάτι της ομάδας. Και αυτό φάνηκε κυρίως στη θέση «5». Εκεί όπου ο χρόνος του Ραντούλιτσα μειώθηκε, με τον σέντερ του «τριφυλλιού» να μη φεύγει μακριά από τη ρακέτα, ενώ την ίδια ώρα ο Χάντερ έπαιρνε ευκαιρίες και ο «Άρτζι» έπαιξε πολύ με το δίδυμο Φώτση και Γκιστ. Και από αυτό το δίδυμο μόνο… κερδισμένος θα βγει. Από τη μία θα «κερδίσει» τον «Batman» που μέχρι πρότινος έμοιαζε… παροπλισμένος, ενώ ο Γκιστ και αυτή τη φορά θα θυμίζει… πασπαρτού. Παίκτης που θα τον δούμε στο «4», θα τον δούμε στο «5» και φυσικά πολύ πιθανό να τον δούμε και στο «3». Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Πεδουλάκης είναι ο προπονητής που άλλαξε όλη την καριέρα του Αμερικανού.

Εδώ Παππάς εκεί… Καλάθης
Την ίδια ώρα ο Νικ Καλάθης μπορεί να αποδειχθεί… κομβικός. Ο play maker του «τριφυλλιού» εσχάτως έχει συγκεντρώσει πάνω του τα… βέλη, αλλά ο Πεδουλάκης περιμένει πολλά από αυτόν. Από τη στιγμή που θα μπορέσει ο διεθνής παίκτης να «ξεθολώσει» το μυαλό του στην επίθεση και ταυτόχρονα να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την άμυνά του, τότε θα είναι εκείνος που θα κάνει τη διαφορά. Εκείνος ο παίκτης που έφερε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

Στην πρώτη εμφάνιση του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, επέστρεψε και ο Νίκος Παππάς. Οπτικά ο Έλληνας παίκτης είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό το διάστημα δούλεψε πάρα πολύ, βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δυο τρεις κινήσεις του στον προχθεσινό αγώνα έδειξε ότι και ψυχολογικά είναι… μια χαρά. Τα υπόλοιπα στο χέρι του και επί του… παρκέ.

ΥΓ: Ο Γιάνκοβιτς έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως είναι.. παλικάρι. Η φάση στράβωσε για τα καλά, ο ίδιος τσατίστηκε, ξενέρωσε, απογοητεύτηκε, αλλά δεν το βάζει κάτω. Και θα επιστρέψει πιο δυνατός.

leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News