Αναγέννηση με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια!

Νέα αύξηση μπάτζετ και 3 μεταγραφές από Αλαφούζο - Ποιες οι θέσεις

Την Κυριακή μετά τη λήξη του ντέρμπι υπήρξαν πολλοί Παναθηναϊκοί που έστειλαν μηνύματα γεμάτοι νεύρα για τον τρόπο που παρατάχθηκε στην Τούμπα ο σύλλογος, στο δικό τους μυαλό την ομάδα δεν την ένοιαζε ακόμα κι αν έχανε!

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι σε φάση παραδοχής της ζοφερής πραγματικότητας, ουδείς ενοχλείται, κανείς δεν αντιδρά που επί Γιάννη Αλαφούζου το κλαμπ κατάντησε τριτοτέταρτο.

Ο κόσμος υπομένει και περιμένει (τι άραγε; ), δεν διαφεύγει στο μελό (που είναι πάντα ένας τρόπος ωραιοποίησης του κακού που μας έχει βρει) μα έχει περάσει σε φάση έντονου θυμού: εδώ και μέρες οι οπαδοί ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, να γίνει ένα είδος κάθαρσης, να πληρώσουν όσοι την ομάδα έφτασαν να γίνει …πελάτης του ΠΑΟΚ (μηδέν νίκες στα έξι τελευταία ματς), στο νου τους στην Τούμπα συντελέστηκε μια αθλητική καταστροφή.

Η ρίζα του κακού ,βέβαια, είναι πολύ βαθύτερη.

Όσοι προπονητές/παίκτες κι αν αλλάξουν καμιά εξέλιξη και καμιά απομάκρυνση δεν θα φέρει δυστυχώς συσπείρωση, ομόνοια, αγάπη στην πολυδιχασμένη οικογένεια του τριφυλλιού.

Στα δικά μας μάτια δεν υπάρχει κανείς αθώος όλα αυτά τα μαρτυρικά χρόνια πλην του απλού Παναθηναϊκού που καιρό τώρα αγόραζε εισιτήρια και διαρκείας, συμπαραστεκόταν, ανέβαινε στο ΟΑΚΑ και στη Λεωφόρο με βροχές και κρύο και στο τέλος έκλαιγε.

Όλοι οι άλλοι έχουν μερίδιο ευθύνης (άλλοι τεράστιο, άλλοι μικρότερο) που ο πράσινος γίγαντας κατάντησε τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν έχουν όλη την ίδια ενοχή, αλλά πλην του απλού κόσμου εμείς αθώους δεν βλέπουμε.

Είναι ένοχοι όσοι μέτοχοι αρχικά την ομάδα την άφησαν, όσοι σαμποτάρισαν ότι καλό πήγαινε να δημιουργηθεί, όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χωρίς να σέβονται τα αγωνιστικά της, κάνοντας αχαρακτήριστες επιλογές, όσοι φυσικά δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία να πιάσουν το τιμόνι ενώ το καράβι πήγαινε στους υφάλους.

Είναι ένοχοι κι όσοι ήταν παρόντες κι όσοι έλειψαν κι όσοι αποφάσισαν κι όσοι κρύφτηκαν κι όσοι υποσχέθηκαν και δεν έκαναν τίποτα.

Είναι ένοχοι (σε πολύ μικρότερο βαθμό ασφαλώς) οι παίκτες κι οι προπονητές, που δεν άντεξαν το βάρος της ιστορικής ευθύνης, ένοχος κι ο Τύπος που από απόγνωση ή κουταμάρα σιγοντάρισε Ταϋλανδούς, Κινέζους, πρίγκιπες από το …Ζεφύρι, Τσάκες και λογιών λογιών σωτήρες.

Όλοι …λερωμένοι! Ο κανονικός, κραταιός, αριστοκράτης και κιμπάρης Παναθηναϊκός θα αναγεννηθεί όταν προτάξει ως νο1 γνώμονα του την αλήθεια. Αυτή που δεκαετίες τώρα έχει χαθεί σε ωκεανούς από προσδοκίες, συντροφικά μαχαιρώματα, προδοσίες, ατυχίες, ψέματα, κρυφτούλι από ευθύνες.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News