Αν ποτέ ο Μακέντα αποχωρήσει...

Από το Ντουμπάι... στη Μύκονο ο Μακέντα (pic)

Ακούμε πολλούς που νοσταλγούν ένα σωρό παίκτες, κάποιους απολύτως δικαιολογημένα και κάποιους απλά γιατί συνέβη να έβαλαν κάποτε ένα γκολ σημαντικό ή να έπαιξαν τρία – τέσσερα μεγάλα ματς στη σειρά.

Αν ποτέ ο Κίκο Μακέντα φύγει από τον Παναθηναϊκό (το σενάριο παίζει πολύ τα τελευταία χρόνια αλλά πάντα ο Ιταλός παραμένει) δεν ξέρουμε αν θα τον νοσταλγήσει ποτέ κανένας: αυτό, όμως, που ξέρουμε είναι ότι στις παρούσες συνθήκες έχει βγει τρεις σερί χρονιές πρώτος σκόρερ κι είναι από τους λίγους που προσπαθεί να δώσει τεχνητές αναπνοές όταν ο σύλλογος σεζόν με σεζόν καταρρέει.

Κι αν ο Ιταλός βάζει γκολ, αποδεικνύοντας σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ο μοναδικός αξιόπιστος φορ, με την ιταλική του φινέτσα και το μεσογειακό πείσμα του κάνει κι ένα σωρό άλλα!

Κάθε φορά που τον βλέπουμε να κολλάει τη μπάλα στο πόδι χαϊδεύοντας τις καμπύλες της, να την ανοίγει με το εξωτερικό για τον παίκτη που ακολουθεί, κάθε φορά που εμφανίζεται σε σημεία του γηπέδου που δεν τον περιμένεις, παρατηρούμε μια εκδοχή παίκτη που θα χώραγε στην αποστολή ακόμα και του Παναθηναϊκού της πολυμετοχικότητας.

Τα γκολ του μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά είναι όλα σχεδόν όμορφα και τα πανηγυρίζει σαν παιδάκι, που παίζοντας με τους φίλους του κατάφερε να κάνει αυτό που έβλεπε στην τηλεόραση.

Διόλου τυχαία είναι ο αγαπημένος όλων στα αποδυτήρια, ενώ οι Έλληνες πιτσιρικάδες τον λατρεύουν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News