Αν όχι με Μπόλονι, τότε με ποιον;

Αν όχι με Μπόλονι, τότε με ποιον;

Ο Παναθηναϊκός για τους προπονητής του δεν ήταν ποτέ μια εύκολη ομάδα.

Μολονότι κουβαλά εδώ και χρόνια (όλα τα μνημονιακά τουλάχιστον ο μόχθος κι ο ιδρώτας αναμετρούνται με τα εκατομμύρια των άλλων) την κουλτούρα της σκληρής, στοχευμένης -με τους πιτσιρικάδες- δουλειάς, εντούτοις πέρασαν από το κλαμπ πολλά «μπουμπούκια» που ποτέ δεν άνθισαν: από τον Καπίνο και το Νίνη, μέχρι τον Μαυρία, το Λαγό, τον Χουχούμη, τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη έλειψε η μεγάλη καταξίωση, το σούπερ τρόπαιο.

Ειδικά οι τρεις πρώτοι υπήρξαν τρομερά ταλέντα που κέρδισαν γρήγορα φήμη, δόξα και λεφτά, χωρίς καλά καλά να κερδίσουν τίποτα σημαντικό: όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατοι καυγάδες για την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του Τάσου Χατζηγιοβάνη που στοίχησαν τη θέση του στο Νίκο Νταμπίζα (πιπεράτες ιστορίες αποδυτηρίων που οι ρεπόρτερ βγάζουν πάντα στη δημοσιότητα), τα νεύρα (αλλά κι οι μεγάλες απαιτήσεις) ποτέ δεν λείπουν.

Ο Μπόλονι είπε στην παρουσίασή του ότι δεν θέλει να κάνει τη…νταντά, αλλά μετά από τόσα χρόνια στους πάγκους μοιάζει να έχει αποκτήσει ειδικότητα: ο Παναθηναϊκός αποτελεί για εκείνον μια ακόμα ομάδα που θα χρειαστεί να ασχοληθεί με δύσκολους, ιδιαίτερους χαρακτήρες, ώστε να βάλει τάξη σε αποδυτήρια.

Περισσότερο κι από το οργανωμένο, επιθετικό, ομαδικό ποδόσφαιρο που καλείται να παρουσιάσει τους επόμενους μήνες ο Ρουμάνος έχει μπροστά του το στοίχημα να μην αφήσει στα ενδότερα του κλαμπ ακαλούπωτες προσωπικότητες. Μεταξύ μας, αν δεν μπορέσει κόουτς τέτοιου παρελθόντος και βεληνεκούς να πείσει τους αθλητές να υπηρετήσουν απλώς με το ταλέντο τους το σχήμα του, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε άλλον να τα καταφέρνει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News